Ulaştırma ve Haberleşme AB Uzman Yardımcısı Alımı (2018)
-
Tablo karışır diye ilanı kopyalamadan link vermek istedim: http://www.udhb.gov.tr/duyuru-112-avrupa-birligi-uzman-yardimciligi-giris-sinavi-duyurusu.html
Bu ilan cidden çok enteresan. Mütercim-Tercümanlık mezunları p3'le rahat başvursun diye İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler'le bir tutulmuş ve tüm bu bölümlerden toplam kontenjan 4 olup 16 kişi çağrılacak. Her bölüm kendine uygun olan puan türüyle başvurup toptan değerlendirilecek. A seviye istediğine göre çok fazla tercüme yaptırması olası... Genelde AB Uzman Yardımcılığı ilanları C seviye isterlerdi ancak ilk kez A seviye istendiğini görüyorum...
-
komik bir ilan
-
Bu ilana başvuracak olanlar NASA'nın astronot alımı ilanına da göz atsın, idari ve mali haklar yönden biraz daha iyi orası...
-
@titoizm Şimdi dostum her gün Avrupa Birliği'nde bulunduklarından, iyi mümessil olmak zorundalar. O açıdan da bakmak lazım. Yoksa halimiz n'olur dışarlarda.
-
Yds gelmiyor gelmiyor gelince de sağlam geliyor. A grubu yds seviyesi de ne öyle ..
Başvuracak arkadaşlara başarılar -
A seviyesinde YDS demek yeminle 5 dk kahkaha attım hala gülüyorum, sinirlerim altüst oldu. Kafayı yemeden atansan hayırlısıyla
-
@odtüsbky Dostum, AB Uzman Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı (Merkez) arasında herhangi bir fark var mı? Maaş, özlük hak, İki kadro arasında geçiş mümkün mü vb. konularda bizi aydınlatabilir misin?
-
A seviye ingilizcesi olan kendini tertemiz olacak şekilde köreltecek bir ilan geldi sonunda
-
@titoizm İş tanımı dışında maaş farkı yok. Sınavsız geçiş olmaz ama başka bir kurumu kazanınca da geçiş kurumların inisiyatifine bağlı.
-
Ortalama ayda bir yurt dışı seyahat çıkıyor seyahat engeli olan başvurmasın arkadaşlar.
-
@antimülakat A seviyesinde ingilizcemiz olsaydı ne gibi ilanlar olurdu hocam?
-
@monser herhangi bir şirkette özel danışman olarak çalışırsınız. Dış ticaret firması olursa 3-5 sene içinde 10 bine yakın maaş alırsınız. Neden kamuda çalışasınız?
-
4 kişilik ilan veriyorsun bölüm ayrımı da yok , ulus, müterc, kamu
Bir kere mütercim tercümanlık okuyan birisinin ingilizce seviyesi en yüksek olacağı kesin. Ancak alana dair bilgisi yok. Ulus ve kamu da da durum tam tersi.
Dışişleri bakanlığından örnek almış olacaklar ki , dil seviyesini yükseltin , idare edecek kadar cevaplar versinler alanla ilgili konularda işe alalım mantığından başka bir şey değil bu.
Biri de çıkıp demiyor ki aga Ab uzman yardımcılığında mütercim tercümanlık bölümünün ne işi var , biz tercüman mı arıyoruz diye söyleyen yok. Bu nasıl bakanlık anlamadım ki ya. lafta bunlar iyi üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun yaşını başını almış , tecrübesi olan kişiler. Daha bir ilan açarken belirlediğiniz kıstaslar en başında yanlış. Ondan sonra Ab ile ilişkilerimiz niye bozuk e bozuk olur tabi sen daha adam seçemiyorsun liyakata dayalı
-
Üstüne birde p38'den uluslararası ilişkilerci adamı arıyorsun , p38 ne demek
0.20 Hukuk , 0,15 Maliye , 0.20 İktisat , 0,25 Uluslararası ilişkiler
Kamuda da aynı şekil sadece uls. yerine kamu yönetimi var.
Aynı işe başlayacak mütercim tercümanlarda p3 yani genel yetenek ve genel kültür isterken , Ulus. ve kamu bölümlerinde ekstra olarak hukuk + iktisat + maliye istiyorsun.
Neresinden baksan acemilik kokan bir ilan.
P3 ten gelen birisi 0 iktisat maliye kamu yönetimi bilgisiyle bu işi yapabileceğine göre neden ulus ve kamu yönetimi bölümlerinin puanlarını sadece ulus ve kamuya göre ayarlamıyorsun da hukuku iktisatı maliyeyi katıyorsun ?
Yani insan bir ilan açarken bakar , ayıp denen bir şey arkadaş. Hoş ayıbı bilseniz siz zaten böyle bir ilan vermezdiniz ya
-
Nasıl bir tarikata dekkeldik anlamadım ki , devleti ayrı seviyor özeli ayrı seviyor insanını
-
@antimülakat İktisat, finans vb. bölümlerde ingilizce varsa öyle ama siyaset bilimi,kamu yönetimi tarzı bölümlerde özel sektör imkanı var mı bilmiyorum hocam pek.
-
@monser hocam a seviye ingilizceniz varsa işe alımlarda bünyesinde dış ticaret departmaninda çalışacak personel arayan herkes sizi alır. Bölüm ve üniversiteniz arka planda kalır.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Ulaştırma ve Haberleşme AB Uzman Yardımcısı Alımı (2018)
@monser herhangi bir şirkette özel danışman olarak çalışırsınız. Dış ticaret firması olursa 3-5 sene içinde 10 bine yakın maaş alırsınız. Neden kamuda çalışasınız?
Bizim kamu sevdamiz devlete hizmet arzusundan gelir napalim özeldeki parayi
-
@antimülakat Eyvallah hocam.
-
@shady1 umarız zaman bakış açınızda değişimlere sebep olmaz.