Milli Savunma Bakanlığı Memur Alım İlanı
-
@haticey Evet hocam vardı.
-
@haticey kapali coktu tabiki . Hayir yani ben de bakinca gayet normal bi kapaliyim . Almamak icin bahane iste
-
Arkadaslar bu arada guvenlik sor. Evraginda tc kisimlarin hepsini yazin referanstakilerin de. Aksi takdirde kabul etmiyorlar. Orada bir suru ugrasiyorsunuz tc bulmaya . Referanstakilere ulasamayinca baska kisi yazip yeniden evrak dyzenlemek cok vaktinizi aliyor
-
@ebruuu iyi ama referanslar için tc kısmı ayrılmamış ki nereye yazacağız çok saçma?
-
aynen, çok saçma olmuş referansların tc. numaralarının istenmesi. Kesin bir konu mu bu? Referans verdiğiniz insanlar size tc numarasını da vermek istemeyebilir. Yani beni biri referans gösterebilir ama ben ailem dışında kimseye bu numaramı vermek istemem. Üstelik tc numarasının yazılacağı bir alan da yok, orada böyle bir şey çıkartıp evrakları kabul etmezlerse saçmalamış olurlar.
-
@er-tuğrul yanlis sorusturma indirmissindir o zman. Baskalarida yanlis indirmis en bastan formu doldurdular. Senin indirdigin eski form
-
@effectzone kesinlikle tc olmasi lazim. Ben referanslarima ulasamadim. Referanstaki kisileri degistirdim yeni form doldurdum sira bekledim yaklasik 4 saat bekledim. Tc muhakkak olmali. Sizin indirdiginiz form eski formdur hocam tekrar bi bakin msbnin sayfasina tc ve meslek istiyot referans kisminda
-
Evet, yeni formda TC numarası kısmı da mevcutmuş. İşin komedisi o formu sadece açabiliyorum, office 2016 bile yok bende. O yüzden eski formu doldururum diye düşünüyordum. Hem akraba isteme, hem işveren isteme; şimdi ben zaten zor bulduğum üç kişinin tc numaralarını da mı isteyeceğim? Herkes vermek istemez ki böyle özel bilgilerini? Başlayacağım bunların güvenlik soruşturmasına da.
-
@effectzone insanlar vermek istemiyor dogal olarak ama sistem bu sekilde malesef
-
@ebruuu iyi ama ornek forumda bile tc no yok sanki
-
@ebruuu evet haklısın, maalesef olan durum bu. TCKN/Mesleği diye belirtmişler yeni formda. Eski tip forumda böyle bir şey olmayınca doldurmakta sorun yoktu ama yeni tip forum için bu bilgileri nasıl temin edeceğim, düşündürüyor bu beni. Akraba falan kabul edilse gene de sorun değil de yakın bir arkadaşından istesen bile tereddüt eder tc kimlik no'sunu söylerken sana. Kişisel bir kimlik bilgisi istiyorsun çünkü. En sevmediğim bir iştir böyle bilgi istemeler. Bu formları hazırlayan kişiler neden düşünmez bunları? Anne, babanın TCKN'sunu istemelerini anlarım ama referansların da istemeleri mantıksız olmuş.
-
@effectzone zaten referans olayi da sacma geliyor ama acikcasi ben oraya benim hakkinda kotu bir sey soyleyecek olan insanin adini zaten yazmam.
-
@er-tuğrul var hocam dikkatli bak tckn meslegi yaziyor
-
@ebruuu Ona da katılıyorum. Referans olayları bana hep saçma gelmiştir. Devlet alımları için daha da saçmadır. Ayrıca güvenlik soruşturması için bu formu doldurtmalarını da anlayamıyorum. Benim kimlik bilgilerim ile zaten hakkımdaki tüm bilgilere ulaşması lazım devletin. Üstelik her şeyin elektronik olduğu ve bilgi edinilmesinin çok daha kolay olduğu bir ortamda yaşıyoruz.
-
@effectzone cok dogru hocam
-
@ebruuu eyvallah hocam cok sag ol
-
@ebruuu ben sey duymustum o kisileri aramiyorlar direkt onlari da arastiyorlar feto vs orgutlerle iliskis var mi diye?
-
@er-tuğrul tcyi istediklerine gore arastirirlar hocam
-
@er-tuğrul Bir çok mülakata girdim yedekte de kaldım vermiş olduğum hiç bir referasımı aramadılar
-
@haticey demek ki ben hakliyim