PTT Personel Alımı 2018
-
@b-ays o zaman epic fail
-
@cosmos Yanlış hatırlıyorsunuz, hocam. Belge istenmedi. Mülakata kalanların da çoğunun belgesi yok şu anda. Nasıl olacak bu iş gerçekten hayret verici.
-
@bluephantom Bakalım nasıl toparlayacaklar bu işi? Heralde dil belgesi olmayanları işe alacak kadar ileri gitmezler
-
@bluephantom insan kaynaklarıni aradiniz mi hocam ?
-
@bluephantom burada PTT'nin ne gibi bi kusuru var merak ettim,başvuru şartlarını tartışabiliriz o ayrı konu orayı geçiyorum ancak bir ilan yayımlanmış uzman kadrolarında dil belgesi isteneceği yazmış sen bu bölüme başvururken beyan etmiş oluyorsun PTT bu aşamada bunlara bakmaz nihai aşamada asil olarak kazanıp içeri belgelerini teslim ederken eksik bilgi evrak olursa atamayı iptal eder bunu zaten başvuru şartlarında belirtiyorlar
-
@bluephantom ilan şartlarında yayımlanan uzman kadrolar için mülakatı kazanıp atanmaya hak kazananlar için verilecek evrak listesinde yazmışlardı onu da aktarıyorum:
m) Yabancı Dil Sınavı Belgesi (Avukat, Mimar, Mühendis pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 60 (Altmış) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge),
n) Yabancı Dil Sınavı Belgesi (PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 70 (Yetmiş) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge), -
@klopp Düz uzman yardımcılığı için konuşacağım. Mülakata 600 kişi çağrılması planlanıyordu ama barajı geçen o kadar kişi olmadığı için şimdilik sorun yok. Ptt'nin kusurunu varsayım yaparak anlamak daha kolay olur. Diyelim ki sınavda barajı geçen sayısı 1000 kişi olsaydı ve çağrılan ilk 600 kişinin hiçbirinin dil belgesi bulunmasaydı ama geriye kalan ve mülakata çağrılamayan 400 kişinin dil belgesi olsaydı ne olurdu ? Mevcut durumda sonucu etkileyecek bir kusur yok gibi ama izlenen işe alım politikası sorun yaratmaya müsait olduğu gayet açık.
-
@klopp Şimdi şöyle ilana başvururken belge alınmalı. İlana başvurduktan sonra belge alımı mantıksız ve haksız sonuçlar doğuruyor malesef.
-
@bluephantom mülakata kalanların bir kısmının yds si yok demişsiniz, çevrenizde tanıdığınız böyle birileri mi var yoksa ihtimal olarak mı söylediniz merak ettim
-
Kadro sayısından daha az adayın seçilebildiği pozisyonlar için yapılacak mülakatlarda tam manasıyla bir eleme olacak mı acaba yoksa biraz da formalite mi olacak?
Bu arada çoğu kişinin YDS puanı olmadığı bilgisini kim veriyor? Ben dahil sınava giren çevremdeki herkesin YDS veya yökdil puanı vardı.
-
@cxx Ben de kendi çevreme göre yorumluyorum hocam. Onların yoktu nitekim. Bu arada arkadaşlar PTT'ye ulaşamadım. Siz hangi numara ile iletişim sağladınız ya da sağlayabileniniz var mı?
-
@bluephantom 03125095687 ik ya arkadasim birkac kez bu numaradan rahatlikla ulasti hocam,benim aradigim bir numara vardi onda bayag zorlandim ulasmak icin,insallah isinize yarar
-
@duyguuu37 Çok teşekkür ederim, hocam. Genel müdürlüğe ulaşmak için kullanıp sonuç aldığınız bir telefon oldu mu?
-
@bluephantom hocam ptt'nin buradaki mantığı şu bence:benim şartlarım bunlar evrak teslimine kadar yapacağın her beyanı doğru kabul ediyorum nihai olarak teslimden sonra eksik görürsem iptal ederim diyor,şimdi ilan mayıs ayında çıktı atıyorum A kişisi uzmanlıktan girecek ama yds puanı henüz yok şartlarda 2018 yds puanı da var bu A kişisi ben şimdiden başvuruyim eylül(yapıldı) ve aralık ayında yapılacak ydsde de yeterli puan alıp mülakatı geçersem içeri evrakları verirken de sıkıntı yaşamam diyebilir yani PTT bu durumda olabilecek arkadaşları düşünmüş olabilir.Eylül ayında yapılan ydsden yeterli puanı alan biri sonuçta evrakını tamamlamış oldu mülakatı da geçerse atanmasına bu anlamda bir engel çıkmaz
-
@bluephantom hocam gm icin sitede bir numara vardi ben o aralar onu da aradim santral bagladiktan sonrasi hic olmadi:)ben de en sonunda yazili ulastim ondan sonra ik dan beni aradilar,arkadasim verdigim numarayi gun icinde birkac defa aradi hepsinde de rahat ulasti yarin ulasabilirseniz sanirim su an en yararli numara bu,baska bilen arkadas varsa yardimci olur umarim,rica ederim:)
-
@bluephantom Çoğunun belgesi olmadığını nereden biliyorsunuz hocam?
-
@klopp şartlarda son başvuru tarihi olarak belirtilmişti. Ben de avukat olarak başvurmak için insan kaynaklarını aradığımda ruhsatımın başvuru tarihinden sonra geleceğini belirttiğim halde bu şekilde sınava girer de kazanırsam atamamın iptal edileceğini son başuru tarihi ile evrakların hazır olması ve şartlara haiz olmam gerektiği söylendi. Yani dediğiniz gibi bir husus olamaz. Hatta bunun için kesin bilgi almak adına 2 başmüdürle de görüştüm. Bu konuda netler.
-
@aymfa Konuştum da o yüzden hocam. Çoğu kendisini denemek vs. amaçlarla girmiş. Bir insanın belgesi yoksa yedekler mi devreye girecek sizin deyiminize göre? Bu bence kazanabilecek bir insanı öldürüp sonra diriltmeye benziyor.
-
@bluephantom hocam dil belgesi olmayan kişi sayısı çok fazla değildir bence. O kişiler arasında Ankara'da yaşayanlar tecrübe olsun diye mülakata da girerler. Ama kaç kişi olacak ki, en fazla 15-20 kişi olur. Yedekte sıra bekleyen adaylar ise, ölümü görüp sıtmaya razı olurlar
-
Arkadaşlar güvenlik soruşturmaları ne zaman yapılcak sizce? Gvs formu da istenmedi mülakat sonuçlarından sonra yapılırsa işe başlama süresi baya uzar sanki..