PTT Personel Alımı 2018
-
@hgrotius heryerde kpss şartı yok diyolardı siz neye dayanarak diyosunuz bunu duyum mu ?
-
kpss şartı ve mülakat olacaksa diğer alımdan bir farkı kalmaz o halde yönetmelik neden değişti
-
eğer kpss baraj puan isterse benim de hiç şansım yok zira 68 69 bandında p3 üm..malum hep alana yüklendik...velev ki kpss şartı olmasın yine şansım çok düşük çünkü muhtemelen sınav tüm lisans mezunlarına hitap edecek ve alan olmayacak.malum çift sene ve lisanslar B de zehir gibi. onların yanında hiç şansım olmaz.
banka sınavlarında(ki halkbank mülakatından elendim en son) beni/bizi kurtaran alan.
bunda sadece gk gy olursa şansımız otomatikman düşer(en azından kendi adıma benim şansım çok çok düşer) -
@issiz-0 inşallah ama ilk duyumum o yönde.
-
Berat kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar. inşallah en yakın zamanda müjdeleniriz, hayırlı kandiller
-
GENEL SORU CEVAP (Çok sorulan soruları cevaplandırdık)
S: PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN VE NE KADAR OLACAK?
İLK KISIM OLARAK PERSONEL ALIMI MAYIS AYI İÇERİSİNDE, 2000-2500, EYLÜL-EKİM AYI İÇERİSİNDE DE 2500-3000 KİŞİ ARASINDA ALINIP UDHB SN AHMET ARSLAN BEY'İN DE DEDİĞİ GİBİ 2018 YILI İÇERİSİNDE PTT'YE TOPLAM 5 BİN KİŞİ ALINACAK.
S: ALIMLARDA ŞARTLAR NELER OLACAK? KPSS VAR MI?
BÖLÜM ŞARTI VE EHLİYET ŞARTI AYNI KALACAK. PTT KENDİ YAZILI SINAVINI YAPACAK OLUP ÖNÜMÜZDEKİ ALIMLARDA MÜLAKAT OLMAYACAK. KPSS İSE YAZILI SINAVA GİRİŞ İÇİN BİR BARAJ ŞEKLİNDE TEMSİLİ OLARAK KOYULABİLİR. ÖRNEĞİN: KPSS 60 VE ÜZERİ POSTACILIK İÇİN YAZILI SINAVA GİREBİLİR ŞEKLİNDE. FAKAT BU DURUM NET DEĞİL. ALIM İLANINDA NETLİĞE KAVUŞACAK. AYRICA DİĞER YAŞ ŞARTI DA AYNEN GEÇERLİ.
S: MEZUN OLMAK ŞART MI?, EHLİYET İÇİN KURSA KAYIT YAPTIRMAM YETERLİ Mİ?
HER İKİSİ DE ŞART. SINAVIN SON BAŞVURU TARİHİNE KADAR MEZUN OLMAK VEYA GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİNİ ALMAK, EHLİYETLERİ DE EN AZ DİREKSİYON SINAVLARINI GEÇİP KURSTAN SERTİFİKA ALMAK LAZIM. ÖRNEĞİN PTT YAZILI SINAVINA SON BAŞVURU TARİHİ 15 MAYIS DİYELİM. BU TARİHE KADAR OKULTAN MEZUN OLMAK VEYA DİREKSİYON SINAVINI GEÇİP EHLİYET SERTİFİKASINI ALMAK ŞART. EHLİYETİ ELİNDE OLAN VEYA ZATEN ÇOKTAN MEZUN OLMUŞ OLANLAR ZATEN BAŞVURABİLİR.
S: KURUMA ALINANLAR İHS'Lİ Mİ OLACAK?
EVET KURUMA YENİ ALINAN ARKADAŞLAR DA BİZLER GİBİ İDAR İHİZMET SÖZLEŞMELİ OLACAK.
S: BAŞKA BİR KURUMDA ÇALIŞIYORUM PTT'YE GEÇEBİLİR MİYİM? VEYA PTT HAZIRLANIYORUM BAŞKA KURUM SINAVLARINA GİREBİLİR MİYİM?
EĞER ZORUNLU GÖREV ŞARTI YOKSA PTT'YE GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ. ÖRNEĞİN: SÖZLEŞMELİ ERLER 3 YIL ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU VAR BU SÜRE DOLMADAN PTT'YE GEÇEMEZSİNİZ. (GEÇMEK İÇİN İSTİFA ETMEK LAZIM İSTİFA DA TAZMİNATA TABİİ) PTT HAZIRLANIRKEN DİLEDİĞİNİZ GİBİ YENİ ALIMLARA DA BAŞVURABİLİRSİNİZ.
S: GİŞE PERSONELİ VEYA TEKNİKERLİK İÇİN EHLİYET ŞART MIDIR?
HAYIR ŞART DEĞİL.
S: ASKERDEYKEN BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM?
ASKERDEYKEN BAŞVURU YAPILABİLİR. FAKAT SINAV GÜNÜ ASKERİYEDEN İZİN ALINIP SINAVA GİRİLMESİ GEREKİR.
S: GAZİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (GAZİSEM) TARAFINDAN YAPILACAK OLAN SINAV ÜCRETLİ OLABİLİR Mİ?
GAZİSEM'İN SINAV YAPTIĞI PERSONEL ADAYLIĞI SINAVLARINDA 75 TL GİBİ BİR ÜCRET ALDIĞI GÖRÜLMEKTEDİR. ÖYLE TAHMİN EDİYORUZ Kİ PTT SINAVI DA ÜCRETLİ OLABİLİR.
Facebook'ta paylaşılmış arkadaşlar.
-
Pttde A grubu kadrolar varsa neden p48 kullanılmaz yada neden A kadro alımı yapilcaksa niye alan sınavı yapmasın.
-
@okahraman07 teşekkürler
-
@okahraman07 bunları yanıtlayan kurum içinden mi?
-
@issiz-0 Facebook profilinde PTT İdari Hizmetliler Derneğinde çalışıyor. Ayrıca facebooktaki Ptt personel adayları platformunda yönetici arkadaş paylaşmış.
-
@hgrotius rica ederim.
-
@okahraman07 teşkkür ederiz paylaştığın için
-
Madem bu kadar yorulduk ve sıkıldık öyleyse 21.00 da Twiterda sesimizi Sn.Maliye Bakanına duyurmaya var mısın?
-
KPSS kullanılacaksa 2016 mı kullanılır 2017 mi yoksa her ikisi birden mi sizce?
Bir de kurum sınavlarındaki gibi 5 katı 10 katı sınava girebilir muhabbeti var mı biliyor musunuz? -
@rybczynski2 bence yine çift yıl KPSS puanı kullanılır.
-
Ptt de calisan arkadasim mudurune sormus yeni yonetmelige gore sinav yapacakmis yani kendi sinavini yapacakmis. Hatta biri mayis ayinda biri kasimda olmak uzere iki alimda 5000 kisi demis. Cok calisalim arkadaslar haydi
-
Bölüm şartı varmıdır yoksa herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak yeterlimidir arkadaşlar
-
arkadaşlar alım yapılacak pozisyon nedir
-
@issiz-0 rica ederim Facedeki Ptt sayfasını takip etmenizi öneririm.
-
@gizem_ Alımın bölünmeyceğine dair bir ümidim vardı hocam malesef o da kalmadı.