2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@nles Dostum konu hakkında düşünce belirtmişsiniz aslında olması gerekeni söylemişsiniz ancak uygulamada alan sorulmaması gibi bir durum yok.O açıdan yorumunuz arkadaşlara yanlış referans olabilir diye yazma gereği duydum.Önceki sayfalarda belirttim merak edenler eski sayfalara dönüp bireysel mülakat hakkında yazdıklarıma bakabilir orada gelen sorulardan bahsettim.Ancak burada şunu belirteyim tekrar;alan soradabilirler sormayadabilirler bu tamamen şans ama ilk gün mülakata girenlerin büyük çoğunluğuna alan soruldu.Hatta 1 2 değil çok fazla soruldu.Alandan ziyade geçmiş sayfalarda belirttiğim gibi bankacılık terimleri,banka terimleri,makro göstergeler,banka hakkında her anlamda genel bilgi(hatta yönetim kurulu üyelerinin sorulduğunu söyleyen bile vardı) gibi konulardan çokça soru geldi.Arkadaşlar kesinlikle bu konuları riske etmeyin belki doğru cevap vermekten ziyade iletişim yetilerinize daha çok bakacaklar bu doğru ancak hiçbir soruya doğru cevap verememek veya her gelen soruya bilmiyorum,hatırlayamadım,heyecanlıyım toparlayamıyorum şeklinde cevaplar vermek iyi bir izlenim bırakmaz.Size bunlar sorulmaz sadece muhabbet havasında geçen bir mulakat geçirirsin bu çok güzel bir şans olur.Ama ilk günü referans alırsak alan ve bankacılık soruları çokça soruldu bu yüzden kesinlikle riske almayın derim ben.
-
Arkadaşlar uzmanlık için girenlerin mülakatı yarım saat hatta 45 dakika süren bile var onları alandan baya zorlamışlar ama servis görevlisi için girenlere genelde özel hayatıyla ilgili soruyorlar. Tabi bu komisyondan komisyona değişiyor. Tavsiyem bankanın genel tarihini müdürünü yönetim kurulu üyelerini ve makroekonomik göstergelere bakıp girmeniz.
Grup mülakatınından kimsenin gözü korkmasın çünkü 6 kişi oturup bir masa etrafında sorunlara çözüm buluyorsunuz. Bunda da tavsiyem birlikte gireceğiniz grubu bekleme salonunda bulun ve önceden tanışın nasıl insanlar olduklarını daha iyi kestirebilirsiniz. Başarılar herkese. -
@derya88 hocam ben de 2012 mezunuyum dezavantaj olur mu
-
@busus Mülakat tecrübem yok denecek kadar az ilk defa bu kadar ciddiye alarak bir mülakata gireceğim o yüzden bunun gibi sorunlar kafamı karıştırıyor heyecandan olsa gerek
-
@luthor haklısınız hocam işin sansta olduğunun farkındayım ama uzmanlik icin giren arkadaşlar ağır alan sorularıyla karşılaştığı için böyle birşey yazdim yoksa herkrs çok gerildi gerginlik gitsin diye ki mülakatım persembe cuma o yüzden hazirlanma telasında değilim sadece arkadaslsr biraz daha rahat girsinler diye böyle bir yorum getirdim . Bankacılık bilgileri illaki sorulacak ama uzman yardimcisi kadrosuyla servos görevlisi kadrosunun arasinda fark var vr bunu kurum gözetiyor .
-
@iktisat-yaman bilemiyorum hocam açıkçası bu durum beni korkutuyor sanki dezavantaj gibi ama inşallah öyle düşünmezler
-
Merhaba arkadaşlar bugün bireysel mülakata girdim. Kamu yönetimi mezunuyum. Bana alandan hiç soru sormadılar. Komisyon çok iyiydi sohbet havasında geçti. Ailemi, memleketimi, ilgi alanlarımı, daha önce bankada çalışmıştım işten neden ayrıldığımı, yds puanımı, uzman yardımcılığı sınavına neden girmediğimi sordular. Grup mülakatı hakkında konuşturdular. Halkbank hakkında neler biliyorsun? Varlık fonundan bahseder misin? Gayrinakdi kredilere örnek verir misin? Bunlar da sordukları sorular. Herkese başarılar dilerim.
-
@nles Mutlaka bu farkı gözetmeli ancak daha öncede söyledim ilk gün mülakatında konuştuğum servis görevlisi pozisyonu için başvuran arkadaşlar kendilerine alan ve bankacılık soruları yöneltildiğini söyledi.Hatta 3-4 tanede olsa banada soruldu.Daha önce alan soruları sorulan mülakat deneyimi olmayan arkadaşlar veya mülakatına az zaman kalan arkadaşlar tabiki şu an alan ezberlemek konusunda sıkıntı yaşarlar çünkü alan dediğin çok kapsamlı.Ancak diğer konulara kesinlikle bakılmalı.%1 bile ihtimal varsa bakmadan girmek bana göre büyük hatadır.Ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum o yüzden takdiri bundan sonra mülakata girecek arkadaşlara bırakıyorum.İnşallah kimse bu tarz sorularla karşılaşmayıp keyifli bir mülakat geçirir ancak yine tekrar edeyim belirttiğim konulara bakın eğer sorulmazsa öğrenmiş olursunuz bilgiden zarar gelmez sonuçta.Herkese başarılar diliyorum kimse kendini boşuna strese de sokmasın bu arada, komisyonların tavrı gayet iyi kimseyi zor durumda bırakmıyorlar rahat olun.Hatta girdiğim en eğlenceli mülakattı diyebilirim gayet güleryüzlü ve esprililerdi.
-
@clandestin Önlerinde bilgisayarda kişilik envanter ve grup mülakatı sonuçlarınız, sınav sonucunuz mevcut. Bilgisayara bakıp alan netlerimi söylediler. Birkaç kişilik özelliğimi söyleyip böyle misindir dediler.
-
@neslü HAvaşı aradım Havabüse bineceksiniz dediler . Havaş gitmiyormuş arkadaşlar
-
@luthor hocam bikac gündür uzun uzun bilgilendirme yapiosunuz. Mulakatla alakalı. Duyarlılığınız için teşekkür ederim size.
-
Arkadaşlar ilk mülakat akşamı otelde kalan var mı? Kıyafetlerimiz kırışacak malum. Bunun için ütü vs imkânı var mıydı?
-
@derya88 insaallah
-
@luthor haklısınız hocam teşekkürler herşey için umarım herkesin gönlüne göre olur
-
@aycann evet yoksa yanımızda ütü mü götürmeliyiz bunu bende merak ediyorum otelde kalan arkadaşlar yardimci olursa seviniriz arkadaşlar
-
Arkadaşlar önce 5-10 dk muhabbet ettik. Daha sonra bana nerdeyse 30 tane alan sorusu sordular. Ne kadar konuyu değiştirmeye yönelik cevaplar versem de bi türlü çeviremedim olayı konu konuyu açtı derken 30 dk yakın sürdü mülakatım. Çok güler yüzlüler sıcak kanlılar ama soruları sorarken de bilemeyince terslemiyorlar. Başka soruya ya da bilemediğim soruyla alakalı başka bi soru soruyorlar. Bilmiyorum dersem o soru için üstelemiyorlar ama tam hatırlayamadığımı söylediğim sorular da ufak tefek hatırlatma amaçlı tüyolar da verdiler. Sıramın gelmesini beklemekten başka bi sıkıntı yoktu yine de.
-
bölüm neydi? nasıl sorular soruldu
-
@nikola-tersla bölüm neydi? nasıl sorular soruldu
-
@issiz-0 iktisat bankacılık maliye ve bankacılık kanunu içeriği ile ilgili
-
@miskuruntu dikkat edilir heralde bu duruma sonuçta takım elbise