1 Mar 2018 11:54

Bölümüm Kamu Yönetimi ve yazılı sınav puanım 70.
Arkadaşlar bende mülakat sürecimden bahsetmek isterim. Grup mülakatımın çok iyi geçtiğini düşünüyorum vakalarda yaklaşımım ve çözüm önerilerimin dikkate alındığını, kimsenin değinmediği yerlere değinerek çözüm üretmeye çalıştığımı düşünüyorum.
Bireysele gelince; Kendimi tanıttım ve daha sonra halkbankı anlatabilir misin, enflasyon nedir ve oranı kaçtır, cari açık ve miktarı,dış ticaret açığı ve miktarı,cari açık dış ticaret arasındaki farklar, imf başkanı, mb başkanı,mb nın amacı,bu amacı nasıl sağlar ve sağladığı araçlar,banka nedir,banka ne iş yapar,kaydi para yaratma süreci, bddk nedir ve görevleri nelerdir başkanı kimdir, tmsf nedir başkanı kimdir, çekte ibraz süreleri var mıdır varsa ne kadardır bu süreler, bilançonun aktif ve pasifinde neler vardır ve haklar ve şerefiyeler hangi hesap grubuna kaydedilir, bütçenin 4Tsi, verginin 4Tsi,
tasarruf ve giffen paradoksu hatırladığım bunlardı daha da var olabilir 🙂 ama komisyon siz bildikçe daha çok soruyor ve sizin bilmeniz hoşlarına gidiyor ben bu soruların 21 tanesine net ve doğru cevap verdim bundan sonrası nasip kısmet hayırlısı herkes hakkında.