2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
Bölümüm Kamu Yönetimi ve yazılı sınav puanım 70.
Arkadaşlar bende mülakat sürecimden bahsetmek isterim. Grup mülakatımın çok iyi geçtiğini düşünüyorum vakalarda yaklaşımım ve çözüm önerilerimin dikkate alındığını, kimsenin değinmediği yerlere değinerek çözüm üretmeye çalıştığımı düşünüyorum.
Bireysele gelince; Kendimi tanıttım ve daha sonra halkbankı anlatabilir misin, enflasyon nedir ve oranı kaçtır, cari açık ve miktarı,dış ticaret açığı ve miktarı,cari açık dış ticaret arasındaki farklar, imf başkanı, mb başkanı,mb nın amacı,bu amacı nasıl sağlar ve sağladığı araçlar,banka nedir,banka ne iş yapar,kaydi para yaratma süreci, bddk nedir ve görevleri nelerdir başkanı kimdir, tmsf nedir başkanı kimdir, çekte ibraz süreleri var mıdır varsa ne kadardır bu süreler, bilançonun aktif ve pasifinde neler vardır ve haklar ve şerefiyeler hangi hesap grubuna kaydedilir, bütçenin 4Tsi, verginin 4Tsi,
tasarruf ve giffen paradoksu hatırladığım bunlardı daha da var olabilir ama komisyon siz bildikçe daha çok soruyor ve sizin bilmeniz hoşlarına gidiyor ben bu soruların 21 tanesine net ve doğru cevap verdim bundan sonrası nasip kısmet hayırlısı herkes hakkında. -
@ceska hocam her kötü geçenin de kabul olmuyordur ama ağlayarak çıkanın kabul edilmesi kısmını enteresan buldum. Abartı mi gerçek mi? Sonuçta tepkiyi ölçmeye çalıştıklarıni biliyorsak adayın ağlaması olumsyz bi durum. Çünkü müşteri ile yakın ilişkide olacaklar.
Ama mülakat sonuçlarının belli bir analizini yapamayız sonucta . Herkes birey olarak çok farklı... -
Yav sorulan sorulara bakıyorum da imrenmemek elde değil.
Bana direk dedi sen maliye mezunusun peki maliye bakanlığı çalışanları bi şirkete gittiğinde neyi denetler dedi. Al başına belayı
-
@mrtsmt hocam masallah sizin mulakat ne kadar surdü??
-
@prsnll-adayı-52 Hocam tahminen 20 25 dakika arasıydı.
-
Bana 3 tane alan soruldu genelde aile hayatı üzerine sohbet edildi .Sizce elendim mi
-
@sera Tam olarak nasıl bir ölçüt olduğunu kimse bilemez bence komisyon üyeleri haricinde fakat şöyle bir durum olduğunu düşünüyorum ben banka ne kadar bir devlet bankası olsa da özel sektöre daha yakın sonuçta ve tüm özel sektör firmaları gibi verim alabileceğini ve yeterli olacağını düşündüğü kişilere öncelik verecektir. Salt devlet kurumları gibi referansım var ve bu iş kesinlikle oldu düşüncesinin en azından burası için kesinlikle geçerli olduğunu düşünmüyorum.
-
@mrtsmt biz müfettişliğe girdik bize bile bu kadar soru gelmedi bu nedir
-
@shady1 ahh bir bilsem, anlayabilsem
-
@mrtsmt inşallah sizin düşündüğünüz gibi olur teşekkür ederim
-
@sera Rica ederim, inşallah.
-
@mrtsmt bence takim elbise banko 15 soru sordurmustur hocam
-
@caglarr Vay kardeşim hoş geldin
-
@mrtsmt eyvallah , ya sen komisyona neden gec kaldigimizi soylemis miydin benim aklimdaydi unuttum sonra iceride
-
@caglarr Onlar sormayınca bende söylemedim sonuçta onlara bilgi gitmiştir zaten.
-
@mrtsmt umarim oyledir ya
-
@jalee hocam alan sordular mı sordularsa hukuk ağırlıklı mıydı başarılar dilerim inşllah muaffak olursunuz
-
Bana sorulan sorular
Bankalar ne iş yapar ?
Mevduat nedir ?
Devlet vatandaşın mevduatini korur mu korursa nasıl ?
TMSF
BDDK ne iş yapar ?
Türkiye varlık fonundan üç kuruluş say.
Büyüme oranı
Türkiye'nin GSYİH'si kaçtır ? -
@mrtsmt hocam nerdeyse aynı sorular soruldu bana da 8.komisyon mu ?
-
5.komisyon
Bölüm: çalışma ekonomisi
Sendika nedir
Asagari gecim indirimi
Issizlik ucreti
Bilanço nedir
Sorularim bunlardi
Herkese basarilar dostlar