2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@hakperest46 çok saolun hocam emek verip çabalayan herkez muaffak olur inş. Bana alandan sordular çekin zorunlu unsurları senette vade varmı borçlu borcunu ödemezse ne yaparsın? Kayıtszlk egrisini açıkla eğriyle ilgili bir soru daha vardı hatırlayamadım şu an iktisat okullarına örnek ver verginin aşamalarını anlat gibi sorular sordular
-
arkadaşlar 2. komisyonda mülakat giren oldu mu hiç? olduysa ne sorular soruldu, komisyondakilerin kim olduğuna dair herhangi bir bilgi?
-
@jalee teşekkür ederim hocam çok saolun
-
@bendelidegilim Bir hanımefendi ve bir beyfendi olmak üzere 2 kişiydiler. Hanımefendi daire başkanı(net hatırlıyorum), beyfendi insan kaynakları müdürüydü(emin değilim) diye hatırlıyorum. Kendini tanıt,teminat mektubu ve tarafları,unesco ve kişisel sorular soruldu bana. Gergin bir ortam olmadı. Kısa sürdü. Zorlasalardı daha umutlu olurdum. Oturduğu il ile seçtiği il farklı olanları biraz zorladılar.
İyi ya da kötü geçti demek imkansız. Olmayacak gibi düşünüp olması için dua ediyorum anca -
@bendelidegilim Siz girdiniz mi girecek misiniz?
-
@onuktekin ben de girdim bana da bono ve tahvil nedir aralarındaki farklar nelerdir? neden çıkarılırlar? halkbank olarak biz tahvil çıkarabilir miyiz? çek nedir? sorularını sordular sadece alanla ilgili olarak diğer sorular kişisel hobi vs vs gergin değildi dediğiniz gibi o yüzden anlayamadım ben de nedir ne değildir:) ben girdiğimde komisyonda genel müdür yardımcıları olduğunu tahmin ettiğim iki beyefendi bir de sürekli notlar alan bir hanımefendi vardı
-
@iktisat-yaman esenler otogarda inecekseniz metroya yürüyün. Yenikapı istasyonunda inin ve marmaraya aktarma yapın. Marmarayın ayrılık çeşmesi durağında inin ve kadıköy tavşantepe metrosuna aktarma yapın ve yenisahra istasyonunda inin. Çıkısta oteli görecekseniz. Bol şans.
-
@bendelidegilim 2. komisyonda mülakata giren ve seçtiği il oturduğu yer olan konuştuğum herkesin böyle geçmiş.Oturduğu yerle seçtiği yer farklı olanlarıysa zorlamışlar.Seçtiğiniz il oturduğunuz yer ya da memleketiniz mi?
-
@onuktekin kırklareli tercih ettiğim il memleket bolu:d
-
@bendelidegilim
Dünya ticareti ile ilgili 3 kuruluş ve nerede oldukları.
Nota nedir ne amaç taşır en son kime nota verildi?
Konsolos ve büyükelçi arasındaki fark nedir?
Bilonço aktif ve pasifleri nelerdir?
Dönen ve duran varlıkları açıkla.
Benim de seçtiğim il ile yaşadığım yer farklıydı ancak yakında seçtiğim ile taşınacağımız için seçtim eşim tayin olacak memleketimizi seçtim ne kadar açıklasam da memnun olmadılar maalesef. Aynı yerde yaşayıp benden önce çıkanların kötü değildi ancak beni sıkıştırdılar şehir konusunda. Siz de farklı seçmişsiniz ikna edici bi açıklama hazırlayın kendinize ve kesinlikle kendinizi düşürmeyin karşılarında bir de kısa kaldım ben içeride en uzun kalan 15-16 dk kaldı uzatmayı sevmiyorlar sanırım -
@onuktekin ben girdiğimde 3 kişilerdi. Bi hanımefendi bilgisayar başındaydı iki de bey bardı tam karşımda soruları yönelten
-
Arkadaşlar daha önce konuşulmuş olabilir ama bi konuda fikrinizi almak istiyorum.İkametgah önemli ve farklı il olanların sıkıntı yaşayacağı söylendi ayrıca bu kişilerin daha çok zorlandigindan bahsedildi.Bu demek midir gercekten büyük dezavantaj ve alım icin engeldir sonuçta sınav basvurusunda böyle bir sart yoktu
-
@hayal9 dünya ticareti ile ilgili 3 kuruluşa ne cevap verdiniz acaba
-
@marshallkeyness hiç beklemediğim bi şekilde başlayınca bocaladım ve dünya ticaret örgütünü söyledim nerede olduğunu sordular hatırlayamadım sonrasında dünya bankası dedim bunun üzerine dünya bankasının alakası Yok konuyla diyerek ikinci soruya geçtiler ️
-
@asilisletmeci belki eşitlik durumunda aynı il'de ikematgah tercih sebebi olabilir ama böyle bir avantaj oldugunu düşünmüyorum. Tabi komisyon nasıl düşünce de bilemem. zaten dediginiz gibi başvuruda belirtirlerdi öyle birşey olsa.
-
Arkadaşlar bireysel mülakata grup puanına göre çağrılması olayı doğru mu konuları çok takip edemedim eğer daha önce konuşulduysa kusura bakmayın.1-2 yerde duydum bunu ve benim grup mülakatım iyi geçmemişti bireysel mülakatta da farklı komisyonda olsa da 4. olarak çağrıldım galiba bireysel mülakat bu yönde ilerledi ama Allah'tan o iyi geçti grup ve bireysel mülakat da eşit derece de önemliyse girme şansım biraz düşük gibi o zaman her ikisi de güzel geçen çoktur galiba
-
@grimmjow 4.olarak çağrılmanızın falan bir önemi olduğunu sanmıyorum, bu kadar detaylı düşünmeyin bence. Her ikisi de güzel geçen çok ama kimin gireceğini kimse bilmiyor , kimse neye bakıldığını bilmiyor geçmiş dönemlerdeki çok iyi geçti deyip elenen ve berbat deyip giren insanları görünce. İnşallah hak edenlerin girdiği bir alım olur.
-
@issiziktisatci noktası,virgülüne kadar katılıyorum.
-
Hocam öyle bir şey yok. Benim grup mülakatım orta halli geçti, öyle öne geçmedim. Benim alanım bile degildi. Ama grubumdaki iki kişiye göre daha geri plandaydim diyim ve buna rağmen sonraki gün sabah komisyonumun ilk adaylarindandim. Önceden belirlenmiş her şey. Hic beklemedim hemen çağrıldım. O yüzden bu söylenti doğru değil. Zaten saatleri bile önceden belliydi ya öğleden önce ya sonra.
-
@falanfilan katılıyorum. Benilk girenlerdenim 3. Girdim ama benden önce giren kişi, grup mülakatım kötü geçti tartıştık demişti. Bence de onunla alakalı değil.