TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
@ata-bizi bu da cabası(ymış)... 1 yıl boyunca gss ödemesi devam edecek. Garip bir durum...
-
@deniz_iktisat yapmaaaa beeee. Dur o zaman hemen başvurumu iptal ediyim. Kardeşim Allah senden razı olsun. 55 lirayı nasıl öderim ben
-
@baumol, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
@deniz_iktisat yapmaaaa beeee. Dur o zaman hemen başvurumu iptal ediyim. Kardeşim Allah senden razı olsun. 55 lirayı nasıl öderim ben
Yani gerek var mı bu tarz bir çıkışa ben burada meblağdan değil ironiden bahsediyorum. Düşün ki toplumu temsil eden vekillerin yanıbaşnda çalışmak üzere kurs almaktasın ancak ve ancak kursa giderken başına bir iş gelmesi halinde yalnız başınasın ve de böyle önemli bir yerde çalışacak olmana rağmen sağlık sigorta prim borcunu ödüyorsun hala... Ben meramımı anlatabildiğimi düşünmüştüm ama söz bir dahaki sefere daha anlaşılır yazarım.
-
@baumol, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Dur bende başvurumu hemen iptal edeyim. Hiç akil edemedim turkiyenin 2.buyuk şehrinde bu ücretle yaşamayı
-
Stenograf kadrosuna giren arkadaşlar ilk iş buraya şartları maaşı filan yazsın kan gövdeyi götürüyor başlıkta
-
@zeyno5454 neden üstüne alındın hiç anlamadım ama ben yalnızca "A vakasının gerekçesi B'dir" i anlatmaya çalıştım. Yani iddiamın temel dayanaklarını yazdım. Yoksa sen ya da bir başkası, burada yazılan küçük yorumlarla başvurularını iptal edecek, etmeyi dahi düşünecek kadar olayı kişiselleştirebilecek düzeyde değillerdir diye tahmin ediyorum. Yorumlarımın hiçbirinde belli bir puan dilimine dahil olmuş kişilere yönelik "başvurun, başvurmayın, iptal edin, şöyle yapın, böyle edin" demedim. Ama sanırım ilgi odağına alınmak gibi bir talebin var madem öyle başvurunu iptal etme, hepimizin aklında sen varsın. İnş en güzel yerlere gelirsin. Lütfen yerleşince özel mesajla da bildir.
-
@zeyno5454, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
@kismetnasip, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Bence iyilik kotuluk kiyaslamasi yaparken mesleklerin sagladigi hayat sartlarinin baska, mesleklerin insanlara sagladigi tatmin duygusunun baska kiyaslanmasi gerekiyor.
Simdi bu meslek normal maasi olan, normal sekilde hayat surmeneye yarayacak, beyin gucunden cok el gucune kuvvet verecegin, sabah gidip aksam donecegin bi meslek. Insanin bi tatminlik duygusunu cok yasayabilecegi meslek degil. Tek tatmini ulke siyasetiyle ve siyasetcileriyle yakin temasta olmasi olabilir bence. Tabi hepimizin yolunu dort gozle bekledigi guy’dan da belki bir cok meslekten de daha iyi. Ama guydan iyi iste, bi merkez uzmanligindan iyi oldugunu dusunmuyorum. Merkez uzmanliginda yukselebilirsin , kimse ise girdigi gunle ayni kalmiyor. Bundan 20 yil sonra bir merkez uzmani daire baskani genelmudur vs olabilir, ama bi stenograf ne olur? O yuzden merkez uzmanligindan “cooookk” iyi oldugunu dusunmuyorum. Zaten mufettisliklerle filan kiyaslamadim zaten.Ya herkes basvurusun, kime niyet kime kismet dostlar:)
Aynen yaa haklisin. Yok 90 aşağısı şansı yok yok bilmem başka bişey. 90 'la başvuran adam ömrünü tüketmez çivi yazısı ile. Gider daha iyisi için uğraşır
Ki şu kadar net bir ifadede bulunmuş birinin bunu yazıyor olmasi da ayrı bir ironi de neyse gerçekten inş herkes hakettiği konumlara gelir.
-
Hayattaki en buyuk zevklerimden birisi dolmakalemle yazi yazmak, @kismetnasip arkadasin paylasitigi yazi ornegi de benim normal el yazima cok benziyor en az o stenograf alfabesiyle yazilmis kadar okunaksiz bence bu bana mulakatta avantaj saglayacaktir. Puanlarim yuksek ama niyeyse sempati de duydum. Ama Ankara disinda yasiyorum tabi aylik gelirim de 0.
Yaklasik 1.5 yildir zaten insani koşullarda yasamiyorum. Bu seviyeyi gectigime gore. Ankara'da asgari ucretle yatirim bile yaparim gibi geliyor.
-
@deniz_iktisat yazdıklarınıza katılıyorum hocam başkalarının nasıl algıladığı da çok önemsenmemeli bence
-
Arkadaşlar sabahtan beri içim içimi yiyor vicdan azabından. Sabah şu 90alti puanlarin mulakatlarinin kotu gececigini ima eden arkadasa sinirlenip, 90alti puani olanlar kekeme mi dedim. Gercekten o dakkadir beridir kalbim sıkışıyor. O da bi hastalik ve elde olmayan bi sorun. Eger forumu takip edip de o yazdigimi goren kirilan bi arkadas olduysa cok ama cok ozur dilerim, hakkini helal etsin nolur. Herkesin bu hayatta gerek fiziksel gerek ruhsal sorunlari skntilari oluyor elinde olmadan,ben gercekten asla kimsenin bi ozelligiyle ilgili boyle konusan birisi degilim, o an gaflet anima geldi. Gercekten kalbini kirdigim biri olduysa hakkini helal etsin aldigimiz nefes bile bizim irademizde degilken nasil bi baskasinin elinde olmadan sahip oldugu bi ozelligi yadirgayabiliriz ki. Gercekten o niyette degildim,cok ama cok ozur dilerim
-
arkadaşlar sınav a başvurmaya çalışıyorum yalnız puan türünü seç diyor seçecek yer yok nasıl yaptınız
-
@beşiktaş1903 kaydet de sistem en yükseği seçiyor puan türlerinden
-
Acaba servis imkanı var mıdır? Zira yol masrafını da hesaba alırsak şehir dışından gelenler maddi anlamda epey zorluk çekecektir.
-
@fabercastell dedim secmedi yeniden deneyeyim sagolasin
-
ben öyle yaptım seçti bir daha dene istersen
-
84’le şansım var mı arkadaşlar?
Yorumları okuyunca hiç şansımın olmadığını düşünüyorum başvurmalımıyım sizce? -
1 yıl asgari ücretle kurs nedir bırakın arkadaşlar kimse başvurmasın mecbur o süreyi 6 ay yapıp adam gibi maaş verecekler... üstelik kurs sonu eleme filan var başvurmayın...
-
arkadaşlar 87 puan ile mülakata kalma durumum var mı ?
-
maaş konusunda bir yanlış bilgi var sanırım 2013 yılında bir sitede 2480 gibi bir rakam belirtilmiş şuanda o rakam 3-3,5 olmuştur tabi bu rakam kesin değil merak edenler sınav bilgisi almak için arayıp laf arasında stenograf olarak başlarsak kaç kayme alacağız diye sorabilir. Orada bilgi vermezlerse(muhtemelen söylerler) bilgi edinme başvurusu yapın muhakkak bir cevap verirler
bahsettiğim site burası 2013 yılına ait bir haber
http://www.sgkrehberi.com/haber/25118/tbmm-calisanlari-arasindaki-korkunc-maas-farki.html -
Sizce kaç puana düşer arkadaşlar? Tahmininiz var mı?