TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
Puan konusu haricinde digerlerine katılıyorum.72 puanla yardımcı olan biliyorum.90 altını almıcaz diyorsan o zaman ilana madde koysunlar bizde bu kadar çabalamayalım bu söylem mantık dışı.Birde oylesine basvuracaksan kimsenın hakkına girme isteyen biri girsin.
-
@kpssiktisat Şu öylesine muhabbetine hakikaten uyuz oluyorum. Hangimiz KPSS ye hazırlanırken Stenograf olmak için bu yola girdi? Hayalinde bu meslek olmayan herkes buraya öylesine başvurur. Sonuçta bizi neyin beklediğini bilmiyoruz öyle değil mi. TCDD sınavı haricinde açıklanan bir sonuç yok ortada. Onda da 77 kişiden 9 kişi alacaklar. Kurumlar öylesine ilana çıkmayı bırakmadığı sürece ben de öylesine ilanlara başvurmaya devam edicem.
-
Bence iyilik kotuluk kiyaslamasi yaparken mesleklerin sagladigi hayat sartlarinin baska, mesleklerin insanlara sagladigi tatmin duygusunun baska kiyaslanmasi gerekiyor.
Simdi bu meslek normal maasi olan, normal sekilde hayat surmeneye yarayacak, beyin gucunden cok el gucune kuvvet verecegin, sabah gidip aksam donecegin bi meslek. Insanin bi tatminlik duygusunu cok yasayabilecegi meslek degil. Tek tatmini ulke siyasetiyle ve siyasetcileriyle yakin temasta olmasi olabilir bence. Tabi hepimizin yolunu dort gozle bekledigi guy’dan da belki bir cok meslekten de daha iyi. Ama guydan iyi iste, bi merkez uzmanligindan iyi oldugunu dusunmuyorum. Merkez uzmanliginda yukselebilirsin , kimse ise girdigi gunle ayni kalmiyor. Bundan 20 yil sonra bir merkez uzmani daire baskani genelmudur vs olabilir, ama bi stenograf ne olur? O yuzden merkez uzmanligindan “cooookk” iyi oldugunu dusunmuyorum. Zaten mufettisliklerle filan kiyaslamadim zaten.Ya herkes basvurusun, kime niyet kime kismet dostlar:)
-
Nasipten öteke köy olmaz ankara dışındaki insanlar eger son umudu degilse kolay kolay bu kurs ile uğraşmaz.ben mulakata kaldiktan sonra puanin çokta önemli oldugunu düşünmüyorum.çok ta takılmamak lazım
-
@kismetnasip, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Bence iyilik kotuluk kiyaslamasi yaparken mesleklerin sagladigi hayat sartlarinin baska, mesleklerin insanlara sagladigi tatmin duygusunun baska kiyaslanmasi gerekiyor.
Simdi bu meslek normal maasi olan, normal sekilde hayat surmeneye yarayacak, beyin gucunden cok el gucune kuvvet verecegin, sabah gidip aksam donecegin bi meslek. Insanin bi tatminlik duygusunu cok yasayabilecegi meslek degil. Tek tatmini ulke siyasetiyle ve siyasetcileriyle yakin temasta olmasi olabilir bence. Tabi hepimizin yolunu dort gozle bekledigi guy’dan da belki bir cok meslekten de daha iyi. Ama guydan iyi iste, bi merkez uzmanligindan iyi oldugunu dusunmuyorum. Merkez uzmanliginda yukselebilirsin , kimse ise girdigi gunle ayni kalmiyor. Bundan 20 yil sonra bir merkez uzmani daire baskani genelmudur vs olabilir, ama bi stenograf ne olur? O yuzden merkez uzmanligindan “cooookk” iyi oldugunu dusunmuyorum. Zaten mufettisliklerle filan kiyaslamadim zaten.Ya herkes basvurusun, kime niyet kime kismet dostlar:)
Aynen yaa haklisin. Yok 90 aşağısı şansı yok yok bilmem başka bişey. 90 'la başvuran adam ömrünü tüketmez çivi yazısı ile. Gider daha iyisi için uğraşır
-
@baumol başka seylere uyuz ol bence mülakatona gelmıyecek bir insanın basvurması hoş değil . Basvuranların yuzde seksenı zaten stenograf meslegini bilmiyordu hayalindeki meslegi olamaz . Dedıklerın arasında tek katılacagım konu evet ilan gelmiyor gelen ilanlar malum yüksek kapatıyor nasıb hersey çalışmaya devam.
-
@baumol hayır hayalinde bu meslek olmayan herkes buraya öylesine başvurmuyor. Emin olun bir işe muhtaç olduğu için başvuran çok kişi var. Muhtaçlığın puanla da alakası yok. Kişinin 98i olur ama ihtiyacı vardır başvurur buna kimse bir şey diyemez.
Her durum, her kişi ayrı ayrı incelenmeli. O yüzden yüksek puanlılar öylesine başvuruyor diyemeyiz ama bu her “geleceği göremiyorum her yere başvururum” savunmasını da haklı çıkarmıyor.
Herkesin yaşadığı hayat, hissettiği hisler farklı. Kimsenin bir diğerinin düşüncesine uyuz olma gibi bi hakkı yok bence. Siz bir düşük puanlının ne yaşadığını,ne hissettiğini bilemezsiniz, ne de bir başkası sizin ne yaşadığınızı bilemez. Herkesin tek terazisi kendi vicdanı olmalı, vicdanınız rahatsa insanlara uyuz olmayı bırakın bence -
@kismetnasip Vicdanım hiç olmadığı kadar çok rahat Hocam. Umarım başvurular bitene kadar Sgk açıklar biz de ona göre başvurmayız. Kolay gelsin.
-
@baumol ne mutlu. İnşallah hayırlı sonuçlar alırsınız:) size de kolay gelsin
-
su dusuk puan alip ama ben mulakatta cok iyi konusacagim belki diyenler komiksiniz:) torpilliysen zaten hicbirseye dikkat etmezler:) sadece bilege dayanan bir seyse basvurmayin burda maas 2binmis intihar ediyorlarmis diyenlere ithafen yazdim.isteyen basvurur isteyen basvurmaz bana ne.
-
@av-ssualp neden? güzel ve bilgili konuşmanın puanla ne alakası var? 90 altı puan alan insanlar kekeme filan mı
-
@av-ssualp neden bu insanlar komik olsun sınavda birçok durum var hastalık cenaze vesaire belki performansı düşüktü 80 de kaldı ama potansiyeli 90 ve durmadı çalışmaya devam etti 90 almış insanı geçemez mi Yani bu statükocu cümlen zeka dışı insanları ayırman da ayrı bir fiyasko galiba aldığın puan haricinde elinde tutacağın bir şey yok insanları böyle kendince örselediğini zannediyorsun. Yazık. Komiksin. Herkes birbirine saygı duysun şovenist tarzını bir kenara bırakıp beynini kullanarak insanları ayrıştırmadan yazılarını yaz. İyi günler.
-
Bu 90 üstü puan muhabbetinde hiç tartışılacak bir şey yok aslında neden bu kadar gerildiniz anlamıyorum
-
@av-ssualp hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz
-
Yalnız bu mesleğe girenin ilerisi için referans sıkıntısı olmaz heryerde milletvekili ben basvurmucam. Başvuranlara başarılar. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun
-
@av-ssualp peki kurs surecinde kursun gunluk programi yani saat diliminin ne oldugunu biliyormusunuz
-
@flouriess10 hocam yonetmelıgı okudum ben merakda ettıgım bır konu bilgi verilmemıs oğlen yemeğini personel gibi degerlendirilicek denilmis burdan yola cıkarak normal mesai saatlerını çıkardım kendim fıkrim insallah net bilgi veren olur.
-
Arkadaşlar meslek hakkında tahmini bilgiden çok gerçek bilgi sahibi kimse var mı acaba. Maaşı filan hakları iyi mi diğer kurumlara göre. Taşra uzmanlığına göre nasıl mesela bilginiz var mı. Kurs süreci sıkıntılıymış sanırım. Sadece kurs ile ilgilenip diğer yandan kpssye kurum sınavlarına odaklanmak zor sanki. Kısaca değer mi yani puanım 88 bu arada. Gelir diye tahmin ediyorum
-
Değerli arkadaşlar, ilanla alakalı yorumlarınızı okuyorum yaklaşık 3 gündür. Gördüğüm; yüksek puan alan arkadaşlar çok da kendilerine yakıştıramıyorlar ama bir yandan da ya ortada kalırsam korkusu var ki kabul görseler dahi 1 yıl içerisinde (asgari ücretli olmanın ve "kursiyer" kimliği taşımanın getirdiği -hiç reddetmeyin- hezeyanla) bu duruma son verecekler gibime geldi.
Öte yandan düşük puanlı olanlar ise sanki kpss becerisi ile (okuduğum kadarıyla) beynin başka formlarda çalışmasına ihtiyaç duyan bu mesleğin zorluklarını paralel tutarak, girseler dahi zorlanacakları kanaatindeler. Ama yapabileceklerse devam da ederler.
En çok ihmal edilen ise asgari ücretle Türkiye'nin en büyük 2. şehrinde yaşanılamayacağı realitesi... Zira eş-dostta kalınsa 1 yıl kalınmaz, ev tutulsa süre az, geleceği belirsiz ya da imkan doğsa dahi gelir çok düşük... Şahsi kanaatim 1 yıl gibi devasa bir süreçte, sonunda elenme ihtimalinin ort yüzde 30 olduğu ve şu şartlarda özel sektörün bile (1 yıl için) bu duruma nazaran getirisinin fazla olması gibi değişkenlerin yanı sıra, yukarıdaki durumlar da baz alındığında, bu ilanın kapanışının beklenilenin de altında olacağı...
Hele ki 2018 de memur alımlarının artacağı ve çift yıl olduğu gerçeğiyle kpssye çalışmaya hevesli olanlar da düşünülürse kanaatim biraz daha güçleniyor gibi. Aksi olursa da hiç gocunmam sonuç itibariyle burada fikir paylaşmaktayız -
Sigorta başlamiycakmış 1 yıllık kurs sürecinde, stajyer olarak geçicekmiş