TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
@kismetnasip şimdilik net bir bilgi yok eğer mülakata kalırsak o aşamada öğrenebileceğimizi düşünüyorum
-
300 kişi mi mülakata davet
-
@kismetnasip Şöyle ki dostum, DMK'ya tâbi gibi bir süreç kurs süreci de. Zaten DMK'ya atıf ile koşullar belirleniyor. DMK 48.Madde'ye dayanılarak alım gerçekleştiriliyor. Genel İdare Hizmetleri kapsamında memursunuz yani. Bu noktada meslekten keyfi çekilmek diye bir şey söz konusu değil, memurluktan çekilme gibi muamele yapılacaktır ki bu da zaten ücretin geri alınmasından daha ağır neticeler doğuracaktır.
Verilecek ücret net asgari ücret kurs sürecinde. Bu bir nevi harcırah gibi bir ödeme. Kursu kazanamamak durumunda geri alınma zaten söz konusu olmayacaktır.
-
@paretowilfredo peki baska bir yere gecmek istersek geciste zorluk yasatirlar mi, buna dair gorusunuz nedir. Ornegin il göc icin geciste zorluk cikartiyorlar vs deniyordu, bunda o tarz bi durum yasanir mi? Cevap icin tesekkurler bu arada
-
@kismetnasip Bu kuruma göre değişir TBMM'nin bu konuda adetini çok bilmiyorum açıkçası. Başka kurumlara giden Yasama Uzmanı tanıdığım oldu zamanında, zorluk çekmemiş olmalı diye düşünüyorum .Aynı şey Stenograf için de geçerli olacak, muvafakat süreci işleyecektir. Muvafakat almakta sorun yaşanması durumunda da yine dava yolu ile muvafakatiyet sağlanacaktır.
Göç İdaresi yaptığı şey ile sadece insanların hayatını zorlaştırıyor. Gerekçesi 'personel ihtiyacı' olan kurum 20 kişilik ilana çıkıyorsa zaten bu gerekçeyi anlatabileceği bir mahkeme yok sanıyorum.
-
@paretowilfredo anladim, insallah sira gelir de sureci yasamak nasip olur hayirlisi ise. cok tesekkur ederim cevabiniz icin
-
@kismetnasip Hakkınızda hayırlısı olsun efendim. İnşallah..
-
60 kişinin kursa başlayıp sadece 40 kişinin işe başlıyacak olması çok enteresan
-
@asdfghjkl Koşullar biraz ağır dostum. Aşama aşama hız kursları veriliyor. 120 Kelime, 160 Kelime, 200 Kelime/dakikaya kadar. Genellikle zaten geçebilen çok düşük oranda oluyormuş. Bunu öngörerek 40 rakamını yakalamayı umduklarını düşünüyorum.
-
@paretowilfredo hocam liste 85 ten aşağı iner mii. Bir çok puan türü var zaten
Şansımız ne kadar -
@zeyno5454 puan turunun coklugunda yorum yapmak malesef zor dostum. Bir de işe alaka ne duzeyde olacak hic kestiremiyorum. Cok dusedebilir umdugumuzdan yuksek de kapatabilir.
-
f klavye mi q klavye mi acaba
-
@lewiscook, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
f klavye mi q klavye mi acaba
F klavye hocam .
-
Klavyeyle bi alakası yok galiba arkadaşlar. Google a stenografi yazınca hep el yazısı değişik bir yazım türü çıkıyor. El yazısı öğretilcek sanıyorum, ama emin değilim tabiki.
Çok hoş bir iş, düşünsenize tuttuğunuz günlükleri sizden başka kimse anlayamayacak.çok hoş️ -
@kismetnasip klavye ile alakası yok kendi alfabesi var daha çok şekillerden oluşuyor bunları okumak yazmak vesaire görsel zeka da istiyor. Biraz Çin alfabesi gibi hani her şekil ayrı bir kelime gibi düşünün. Zevkli olabilir ama yoğun baskıcı ve çok çok düşük maaş.
-
Başvuruların açıklanması epey zamanınızı alacak gibi. .
-
@keynesinabv evet hocam maasi dusuk deniyor ne yazikki yeni bir dil ogrenir gibi ogrenilcek iste. Eger nasip olursa meslek, rabbim ustesinden gelmeyi de nasip eder insallah
-
Bakın şu tarz arkadaşlar:
-
@kismetnasip, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Bakın şu tarz arkadaşlar:
Dertsiz başımıza dert açmak gibi bişey bu
-
@zeyno5454 hahahah:) ben de görünce baya bi ürktüm, yalan yok️