TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
@kismetnasip, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
“Yaz kizim”
Torpilsiz girebilir miyiz ki
-
@olursaolur bilmiyorum hocam o konuyla alakali yine de kafamda soru isareti var.
Ama dedigin gibi meslek zor ve ben suan biraz mesafeliyim. Biraz once elimle dakka tuttum bir seyler yapmaya calistim bilegim cok agridi. Bu isi yapmadan evvel kol kasi yapmak gerekiyor olabilir:)) hakka girmemek icin biraz dusunecegim basvuruyu. Allah herkesin yardimcisi olsun️️ -
@zeyno5454 ya su hayatta gorduklerime gore yorumlayacak olsaydim imkansiz derdim ama imkansizi imkanli kilan bi yaradana inandigim icin torpilsiz de girilebilir diyecegim. Allah dilesin,acilmayacak kapi yok.torpilimiz O olsun,baskasina gerek yok
-
@antimülakat onlar önceden girenler kardeş. 2010 yılından sonra (yada 2012 tam hatırlamıyorum) tbmm de memurluk kazananların maaşlarının hepsi 1000-2000 tl arası düşürüldü. ama önceden girenlerin maaşları hala yüksek tabiki. stenograf maaşları 2400-2500 arası şuan.
-
Hocam bakın bu konuda net bilgim yok ama içişleri büro memuru alımlarında da maaşı önceden belirlemişti. Bu maaş sınav ilanında yazıyordu. Net maaş 1.700 tl civarına geliyordu. Daha sonra atanan arkadaşlarımız oldu maaşlarını sorduk? Ben o zaman da maaşın öyle ya da böyle 2.600-2.700 olacağını söylemiştim. Daha sonra öğrendim ki maaşları 2.500 üzerinde oluyormuş. Mesai ücreti vs. derken ilaveler oluyormuş. Aynı durum burada da mevcut olabilir. Örneğin, GTB personelinin maaşı 2 bin civarıdır. Ancak bugün en kötü yerde gtb personelinin eline geçen para 4 bin civarıdır. Ben onun için bunları söylüyorum.
-
@hahamas Hocam sizin tanıdık mı var çalışan?Uzman yardımcılığı akabinde uzmanlık oluyor bu meslektede.Ünvan olarak uzmanlık varsa diğer kurumlardan düşük olması bana saçma geldi.666 sayılı khk da bu farkları gidermek için çıkarıldı diye biliyorum.Birde eski giren uzman 4000 üstü alırken yeni girenin 2400 almasıda garip açıkçası.Ünvan aynıyken maaş nasıl farklı olabilir?
Ben kursiyerlik dönemi olduğu ve Ankarada 1 sene boyunca bu maaşla geçinemeyeceğim için başvurmayacağım ama bu mesleğin kursiyerlik döneminden sonra taşra veya merkez uzman yard maaşı vereceğini düşünüyorum.
-
@luthor internettede araştırıldığında yazıyormuş zaten. link vermek yasak mı bilmiyorum ama buyrun: ht tp:/ /www.sgkrehberi.com/haber/25118/tbmm-calisanlari-arasindaki-korkunc-maas-farki.html
(boşlukları silin) -
@hahamas Hocam bu haberi bende okudum.Aynı dönemde guy maaşlarıda 2400 müş mesela.Zaten olay burada şu;Bu kişiler uzman,uzman yard kadrosunda olmasına rağmen diğer bakanlıkların aynı kadrolarından daha fazla alıyormuş.666 sayılı khk ile bu fark giderilip tüm taşra ve merkez uzmanları kendi içlerinde eşit özlük haklarına bağlanmış.
-
@luthor Hatta bana göre bu kişiler kemiksiz taşra uzman yard maaşı alıyordur.Onun haricinde Tbmm ye ait başkaca ödenekler varsa maaşları normal bir bakanlık taşra uzman yard geçiyordur.
-
ankara da yaşayanlar başvuru yapacaktır büyük ihtimalle
-
@jamiryoo, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
ankara da yaşayanlar başvuru yapacaktır büyük ihtimalle
85 puanın altına düşer mi
-
@zeyno5454 düşmez bence.
-
@luthor valla hocam seni inandırmaya çalışmam saçma bir durum senin bana inanmaman da saçma. neyse bakacağız göreceğiz artık. zaten 86-87 arası kapatacağı için ve bana gelmeyeceği için beni ilgilendirmiyor bu ilan. kendine iyi bak.
-
@zeyno5454 zor gibi
-
@hahamas Hocam eğer aksini ispatlayabileceğiniz çalışan birini tanıyorsanız ben size inanırım.Zaten söylediklerim tamamen tahminden ibaret.Sizin yolladığınız haber 2013 haberi siz o ayrıntıyı kaçırıyor olabilirsiniz çünkü 2013 yılında taşra uzman yard maaşları 2400.Ayrıca bu alım 85 in altına çok büyük ihtimalle düşecek başvurmamazlık yapmayın.300 kişi çağıran merkez kadrolar 86 87 ile kapandı.O konuda tereddütünüz olmasın.1 yıl kursiyerlik ve o dönemde asgari ücret veriliyor olması Ankara dışında yaşayan kişilerin bu ilana başvurmamasına sebep olacak.Hatta Ankarada yaşayıp +85 kişilerden bile çok fazla fire olur.
-
Kurs hergün mü olur acaba sabah 8 akşam 5 ??
-
@themis19 mesai saatlerinde diyor. Fakat 8-5 sanmıyorum. Her gün öğleden önce yaparlar
-
@luthor ankara dışındayım başvurmayı düşünüyorum tabi bildiğiniz sıcak bir atm falan varsa kalmam için bilgilendirirseniz iyi olur
-
@kismetnasip, içinde söyledi: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Bakın şu tarz arkadaşlar:
Yazıyı görünce gözümde kemal sunalın mefulü mefailü failü sahnesi canlandı.
-
Arkadaşlar başvuru formunu doldururken farkettim ki istediğiniz kpps puanınızı seçemiyorsunuz. Sanırım mezun olduğunuz bölümün ağırlıklı olduğu puan türü otomatik olarak seçiliyor. İlanda istenen puan türlerinden en yüksek hangisinden aldıysam onunla başvurayım olmuyor yani