TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
@krtdtl aynen inşallah bir an evvel başlar da işimize gücümüze bakarız
-
@heredotolga hocam net asgari ücret diyolar 1600 denk geliyor acaba + 200 fazladan mi verecekler
-
@yakuza Stenografi kursu Kurumumuz tarafından ücretsiz olarak verilecek olup kamu kurumlarında çalışanlar hariç stenografi kursiyerlerine kurs süresince damga vergisi hariç, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın net asgari ücret tutarında aylık ödeme yapılacaktır.
Asgari Ücret 2018 Yasal Kesintileri
(01.01.2018 - 31.12.2018)Brüt Ücret 2.029,50 TL
Sigorta Primi İşçi Payı 284,13 TL
İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı 20,30 TL
Gelir Vergisi Matrahı 1.725,08 TL
Gelir Vergisi 258,76 TL
Damga Vergisi 15,40 TL
Kesintiler Toplamı 578,59 TL
Asgari Geçim İndirimi (Bekâr ve Çocuksuz) 152,21 TL
NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ Dahil) 1.603,12 TLYani AGİ ile birlikte 2.166tl yapıyor benim anladığım.Bu vergi ve sigorta primi düşüldükten sonra çıkıyor.Kesintiden de kasıt herhalde sigorta primi.
-
@eeyynn TBMM çalışanı sonuçta göz önünde böyle bir ücretten çok çok fazlasını hak ediyor ama maaş politikamız çok çok yanlış.
-
@aliveli kursiyer maaşı bu stenograf maaşı değil
-
@fabercastell biliyorum, kurs süresi kısa bir süre değil ve bu süreçte daha iyi bir maaş verilmeli diyorum.
-
öyle haklısınız biz sınav sarmalındaki kişiler olarak daha kötü anlar yasadığımız için olması gerekeni duyumsamakta zorluk çekiyoruz artık
-
muhafazakar troll
-
@aliveli Size katılıyorum. Lakin değişeceğini sanmıyorum. En başından kuralı böyleydi.. Asgari ücretle 1 yıl Ankara'da geçinecek arkadaşlara Allah yardımcı olsun.
-
@öğrenci Ankara'da geçinmek bir yana TBMM'de çalışırken bu maaşla geçinmek iyi bir imtihan.
-
@aliveli önceki stenograf ilaninda kursiyerlere ucret verilecegi bile yazmiyor haliyle verilmemistir de. Kurs da haftada 2-3 gun yapiliyor diye duymustum dogru mudur, bilemeyecegim.belki biz memur gibi gelip gideriz.Artik o kurs programi aciklaninca belli olur.Egitim de 8 ila 12 ay surecek diye biliyorum.Yillardir sinavlarla ugrasmamiza 2000 tl az aslinda ancak onceki kursta ucret verilmedigi ve kurs sonunda merkez uzman maasi alinacagi goz onune alirsak bence cok iyi.Ayrica net asgari ucret ile bir aileye bakanlar da var.Biz maksimum 1 yil sikinti yasariz daha sonra zaten 2-3 kati maas alacagiz.Hatta doner sermaye vs den de birseyler geliyor galiba iyice arastirmak lazim bunlari
-
@eeyynn Daha önce merkez uzman yardımcılığı maaşına göre daha fazlaydı sanırım. Eşit işe eşit maaş öncesi Tbmm çalışanlarının hepsi çok iyi kazanıyormuş(internette okuduklarıma göre), yeni girenlere döner sermaye ve ek ödeme(yol ve kıyafet yardımı haricinde) yok sanırım.
-
@eeyynn Hocam merkez uzmanlığı 666 dan önceydi. Şauan memur maaşı alıyolar diye biliyorum. Meclis katibi neyse icra katibide aynı gibi bişey. Bikaç sitede okumuştum aynı şekilde tek yerden değil. İlerde hayal kırıklığı olmasın adınıza.
-
@suayipgzc maas ile ilgili internette dogru duzgun bir bilgi bulamadim acikcasi.Benim bildigim kadariyla onceden maaslari cok yuksek oldugu su anda ise uzman maasi aldiklari.Su anda zaten 60 adet stenograf var mecliste bu kadar az kisiye normal memur maasi vermeleri mantiksiz olur bence. Maas konusunda en net bilgiyi su an stenograf uzmanlarindan alabilriz gibi.
-
@suayipgzc guydan daha yüksek merkez uzmanlığı kadar alıyor ve icara katibiyle bir değil yepyeni bi dil öğreniyor sizin bilginiz az olmalı meslekle ilgili gayette güzel bir meslek özlük hakları da guy ve sgk denetmenliğinden iyi bildiğin merkez kadro bildiğin memurluk değil gayet güzel bir kadro
-
@suayipgzc icra katibiyle aynı şey değil ayrıca bir geleneği temsil ediyor gayet güzel bir meslek yasama tarihçileri ve geleceğe kalacak yasama dilinin taşıyıcıları gayet güzel bir meslek
-
@fabercastell katılıyorum aynen bir gelenek hakikaten stenograflık ve güzel bir ortamda TBMM gibi bir marka kurumda çalışıyorsunuz maaşı 666 ile yüksekten normale çekilmiş icra katibi ile stenograflığı bir tutmamak gerekir tabii ki icra katipleri de çok önemli işler görüyor burada işin mahiyeti farklı onu belirtmek gerekiyor maaşı hakkında tam net bir şey diyemiyorum onu başlayınca öğrenecez inşallah ama merkez uzman yardımcılıklarından az olacağını düşünmüyorum ayrıca çok stresli bir meslek olduğu da söyleniyor
-
arkadaşlar 666 sayılı khk yı incelerseniz stenografların 3600 ek gösterge aldığını göreceksiniz. A grubu uzman yardımcısı ne kazanıyorsa stenograf yardımcısı da o maaşı alacaktır.
-
arkadaşlar evrak teslim süresi bitti. Kurs tarihi ne zaman açıklanır acaba bilgisi olan var mı?
-
biraz önce aradım insan kaynaklarını şu an bilgilerinin olmadığını net tarih veremeyeceklerini söylediler