Hangisine devam etmeliyim? KPSS A mı YDS mi?
-
Arkadaşlar 2015 mezunuyum. 2015te ilk kez kpssye girdim sırayla p35: 80, 85 ve p48:87 puanlarım var. Diğer puan türleri 80-85 arası. Şuan hamdolsun gelir uzman yardımcısıyım.3 yıl emek verdim belki daha iyi bir kurum olur umuduyla çalışmaya devam etmek istiyorum. 2018 KPSS ye girecem çalışmaya yakında başlayacam tekrardan. 2018 KPSS ye girme amacım ilk 200 sıralamaya girmek. Ama yds olmadan da çok bir anlam ifade etmiyor gibi. İngilizce temelim hiç yok. Eylül ekim aylarında yapılacak olan yds ye sıkı şekilde hazırlansam 70 üstü alabilir miyim? Sizce KPSS de 95 puan alıp ilk 100de olmak mı? 87kpss+70yds mi?
-
@adnan-ötüken Dostum YDS muhakkak ki tabloyu değiştirecektir senin açından. Seçeneklerini artıracaktır. 87 88+ KPSS ve 70 YDS çok daha makul bir seçim ancak şu var, YDS için de ayrıca emek vereceğini ve KPSS'deki performansını aşağı çekebileceğini hesap ederek, işe de gidip geldiğini düşünürsek ikisine birden yetişemeyebileceğini de hesap ederek bence bir karar vermelisin. Eğer YDS için altyapın varsa ve sıfırdan bir öğrenme süreci olmayacaksa bu yol daha mantıklı olur. Yok eğer bunu halletmek için bir sınav çalışması performansı ayırmak durumunda kalacak yani neredeyse sıfırdan başlayacaksan, KPSS'yi önce halledip, güz dönemi YDS veya E-YDS'lere hazır olacak şekilde sonra çalışmak da bir alternatif.
-
Hocam yds temelim hiç YÖK. Sıfırdan başlayacam. Ama Online ders veya aktif kurs desteği alacam. Zaten temelim Yok diye eylül yds ye hazırlanmak istiyorum. Yaklasık 9 ay var. KPSS yide belli düzeyde aştığımı düşünüyorum ama kafama takılan konu özetle KPSS 90üstü alıp iyi kurumlara girebilirim veya Sayıştay kaymakamlık hakimlik alanına iyi hazırlanırım. Yada 87kpss + yds70 ile merkez uzmanlıkları takip ederim. Hangisi daha mantıklı bilmiyorum. bu çelişkiye düşen illaki olmuştur.” Yds puanı 70üstü olup keşke KPSS Yüksek olsaydı yds işime hiç yaramadı” diyen var mı aramızda yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şubat 1 e kadar karar verip yolumu cizecem inşAllah
-
@adnan-ötüken yds 82.5 Kpss puanlarım 80 ile 90 arasında. Yazdan beri benden fazla puanı olan olup da yds puanı olmayanların giremediği bir çok sınava girdim. Fakat şunu da unutma 70 yds almakla iş bitmiyor. YDS isteyen bazı kurumlar ingilizce sınavı da yapıyor. Şu da var ki 70 yds yapan adam o kurumların çoğunun sınavında barajı aşabilir.
-
Hocam hedefiniz gerçekten güzel, gitmek istediğiniz yolda eğer ingilizce varsa kursa gidin, şimdi başlayın. Ama 2018 de illa sartlamayin. 2019 da olsun. Çünkü sağlam hazırlanmış olacaksınız. Tereddüt olmayacak. 2018 olmazsa 2019 olsun, ben yeter ki çalışıyım diyin. YDS zor, 0 ingilizce ile veya sevmeyen de İngilizce'ye kolay vakit ayırmaz. Daha adaptasyon sürecine bile girmediğiniz için girdiğiniz zaman karar verin. Ama kaymakamlik hakimlik falan çok farklı alan hocam eğer o tarafa eğiliminiz veya hayaliniz varsa YDS ile uğraşmak saçma olur.
-
Bencede öncelikle hedeflerinizi belirleyin çoğu müfettişlik yds istemiyor, sayıştay kaymakamlık idari hakimlik de istemiyor yds, genellikle alım sayısı az olan merkez uzmanlık kadroları ve üst kurullar yds istiyor. Çalışırken hem kpss hem yds zor o yüzden vaktiniz kısıtlı iyi düşünün bence ikisi birden zor. Hedefiniz hangi kadrolarsa onla uğraşın bence.
-
@adnan-ötüken guydan niye vazgeciyosun dostum?Anlatildigi kadar sikintili bir meslek mi?
-
@yedimdegeldim Üst kurulların çoğu dahi istemiyor artık yds'yi hocam.
-
@zenginmemur dostum guy zor değil güzel memurluk. Forumlarda söylenen herşey doğrudur iş tanımı olmadığı için her işi yaparsın her yerde çalışırsın. Kariyer meslek değil. Ama maaşı cidden güzel özel de kimse kimseye o parayı vermez. KPSS puanım 87 olduğu için ve 3 yıldır Emek verdiğim için artık nokta atışı kurumlara hazırlanmak istiyorum. Yoksa guy zevklidir. Allah tüm emek verenlere nasip etsin.
-
Arkadaşlar samimi yorumlarınız için teşekkür ederim. İlla şu kurum olsun diyemiyorum ama merkez uzmanlıklar çok cazip geliyor. Hakimlik kesinlikle istediğim bir meslek değil. Vmy de aynı şekilde. O yüzden yds olmadan beni cezbedebilecek tek kurum Sayıştay kalıyor. Birde yds istemeyen az ilanlı müfettişlikler var. Yds birçok sorunumu çözer gibi geliyor. Vakit cidden çok hızlı geçiyor alacağım karar kolay kolay dönüşü olmayan bir karar olacak. Yds ye başlarsam kpssden 87 puanım 2019da da geçerli olacak diye çok sıkıntı değil diye düşünüyorum. Yorum yazarak diğer arkadaşlar da görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.