KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
-
Şuanki bu ciddi hareketlenme mutlu ediyor insanı. Kendi alanımızdan ziyade eksiğini gördüğümüz bu sistemi devletimiz adına milletimiz hayrına düzeltmeye çalışmak vatani görevdir hepimize. Tıp mezunlarının eksiğini bilemeyiz ama kendi eksiğimizi görebiliriz. Bu iş gönül işi atansakta atanamasakta bu yolda gidenleri yalnız bırakmamalıyız. Herkes biliyor ki sesinizi bir çıkarsak taşı yerinden sökeriz. Ama herkes görüyor bir iki gün twit atılıyor sonra susuluyor tepkimiz dahi önemsenmiyor. Kendimizi unutturmamalıyız. Konuştukça güzel fikirler ortaya çıkıyor bunu devam ettirmeliyiz. Şuan en kısa vadede ocak duyumu geçerli olduğuna göre ilk olarak kurum içi alıma ne kadar karşı olduğumuzu haksız olduğumuzu göstermeli ve aylardır bekleyişin az bir
Alımla geçiştirilmemesi gerektiğini kabul ettirmeliyiz büyüklerimize. Daha sonrası içinde sizin fikirlerinizden sonra aklıma gelen burada bir Metin üstü bir pdf oluşturulsun. Burada en büyük pay @paretowilfredo gibi yöneticilerimizde onlar gerekli
Verileri sağlayacaktır. Kapsamlı bir dosya ile kendimizi ifade edelim her konuda. Daha sonra burada ki gönüllü kardeşlerimiz herkes kendi ilide başta hükümetten olmak üzere milletvekillerimizden randevu alalım almaa çalışalım hiç olmadı il başkanlarından alalım. Makamlarında bu hazırladığımız dosyayı da sunarak tüm yönleriyle sıkıntımızı anlatalım çözüm rica edelim. cimer gibi yere kesinlikle tez zamanda bir metinle başvuralım. Aynı metini düzenleyerek önerim a haber star show tv kanallarına gerek mail olarak gerekte vatsap ihbar hattına gönderelim. Bu mücadelemizde yalnız da olsak az da olsak kararlı olduğumuzu hem kardeşlerimize hemde tüm kamuoyuna gösterelim. Şahsi faydamızdan ziyade ülkemiz milletimiz için önemli olduğunu anlatalım. Kendimize söz vererek yarın atandığımızda arkasına bakmayanlardan olmayalım. Niyetimiz ve uslübumuz düzgün olduktan sonra bende bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Sınav tarihlerinde belirlilik sınavların arasında geçen sürenin kısalması da son derece önemli. İl başını istiyorlarsa yine geç başlatsınlar ancak herkesin ne olduğu belli olursa kayıp yine azalacaktır herkes ona göre yol haritası belirleyecektir. -
Arkadaşlar yazılanların hepsine katılmakla birlikte ne yazık ki bir çoğuna şuan için çözüm bulamayacağımız aşikar. Özellikle mülakatların kaldırılması ve torpil durumu. Ki bence torpil olayının önüne geçilirse mülakatlar kaldırılmamalı ama neyse şuan çözmeye çalışacağımız konular bunlar değil.
2016 kpss döneminden beri alımların azlığı ve süreçlerin uzun sürmesi canımızı yakan ve birbirimizi suçlamamıza neden olan durum. Düşüncelerimizi ve mağduriyetimizi anlatan bir metinle cimere yazma fikrini ilk olarak hayata geçirelim. Bir arkadaşımız 2018 guy başlığında yazmış 31 ocak cimere mektup etkinliğini düzenleyelim. İlk önce metin ardından twitter ve facebooktan paylaşalım. Ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaşmaya çalışalım. -
Şu Cimer olayını bu ay bitmeden yapalım.
-
CİMER için kendimce bir şeyler yazdım fakat zorunlu 1000 karakter sınırını aşıyor. Nasıl kesip biçmeli zaten onca sorun varken 2 konu ile sınırlanlandirdim.
Bu metni 1 cümle daha kisaltirsak 1000 karaktere düşecek. Yardımlarınızı düzeltme metni olarak veya kendi yazdığınız metin varsa onu paylaşarak en uygununu seçip belirlediğimiz tarihte cimer üzerinden gonderelim. Bu fikir gerçekten çok mantıklı.Sn cumhurbaşkanımız her sene yapılan KPSSAya 2017'de girerek özellikle Maliye Bakanlığı'nın yapacağı kurum sınavları için gereken puanı aldık. Fakat sonuçlar açıklanmasından beri 7 aydır kadro ilanı yayınlanmasını beklemekteyiz. Maliye Bakanı Mecliste özellikle GUY, DUY ve DGUY kadro alımlarını yapacağını duyurduğu halde henüz ilan yayınlanmadı. Efendim 1 Nisan 2017 de verilen Guy ilanı üzerinden 9 ay geçti, bu süreçte sinav+mülakatı kazanıp atamasi yapılan arkadaşlarımız henüz iş başı yapamadı. Süreç bu kadar uzunken, kadro ilanlarının bu kadar geciktirilirmesini anlayamıyoruz. Yapılan sınavların bir takvime bağlanmasını istiyoruz. Bu konuda gereken çalışma, bakanlığın personel alımındaki şeffaflığı arttiracagindan eminiz. Ayrıca özellikle vergi dairesinde bizlerin kpssA ile girebileceğimiz Guy un ileri aşamasındaki Gelir Uzmanlığı sınavına, vergi dairesindeki memurların kurum içi sınavla uzmanlığa yükselmelerini biz gençlere yapılan haksızlik olarak görüyoruz. Bu konuda tek çözüm, kurum içi alımların durdurulması ve yapacağınız sınav takvimini duyurup biz gençlerin istihdam yolunu açmanızı bekliyoruz..
-
Düzeltme yaptım. 1000 karakter sınırını aşıyor malesef.
Sn cumhurbaşkanımız her sene yapılan KPSSAya 2017'de girerek özellikle Maliye Bakanlığı'nın yapacağı kurum sınavları için gereken puanı aldık. Fakat sonuçlar açıklanmasından beri 7 aydır kadro ilanı yayınlanmasını beklemekteyiz. Maliye Bakanı Mecliste özellikle GUY, DUY ve DGUY kadro alımlarını yapacağını duyurduğu halde henüz ilan yayınlanmadı. Efendim 1 Nisan 2017 de verilen Guy ilanı üzerinden 9 ay geçti, bu süreçte sinav+mülakatı kazanıp atamasi yapılan bazı arkadaşlarımız henüz iş başı yapamadı. Süreç bu kadar uzunken, kadro ilanlarının bu kadar geciktirilirmesini anlayamıyoruz. Yapılan sınavların bir takvime bağlanmasını istiyoruz. Bu konuda gereken çalışma, bakanlığın personel alımındaki şeffaflığı arttıracağından eminiz. Ayrıca özellikle vergi dairesinde bizlerin kpssA ile girebileceğimiz Guy un ileri aşamasındaki Gelir Uzmanlığına, vergi dairesindeki guy olmayan memurların kurum içi gelir uzmanlığı sınavı ile yükselmelerini biz gençlere yapılan haksızlık olarak görüyoruz. Bu konuda tek çözüm, kurum içi alımların durdurulması ve yapacağınız sınav takvimini duyurup biz gençlerin istihdam yolunu açmanızı bekliyoruz.
-
@falanfilan siz direk guy dan maliyeden yürümüşsünuz. Bu böyle olmaz .
-
@shady1 olurunu yazın ki ben de öğreneyim. Elimden bu geliyor. Bu yüzden yorumunuz çok anlamsız.
-
Zaten karakter sınırlaması var, iyi bir şey mi bu sınır, kötü bir şey mi tam anlaşılmıyor. Neleri sığdırabiliriz. Çünkü problemleri önce belirtip kısaca çözüm olacak yolları da belirtmeliyiz. Herkesten bir şeyler çıkar, okuya okuya da en son biri en doğrusunu yaparak çıkar inşallah mecbur karakter sınırı içinde kalarak. Ben anca bunu çıkardım. Bi nevi ufak adım.
-
@falanfilan sizin yorumunuz cok anlamli öyle mi yani ! Bizim tek sorunumuz maliye ve bunun kadrolari degil. Maliyenin kurum ici sorunu ve guy filan değil. Yazinizi bastan asagiya anlamsız buluyorum. Yorum yazarken de saygisizlik etmeyin.
-
Zaten başta da belirtmiştim, karakter sınırına gore konu sınırlandırdim. Siz yazın ona göre belirleyelim. Anlamsızsa geçiniz zaten, yapacak bir şey yok.
-
Kardeşler yapmayın Allah aşkına tartışmak zarardan başka bişe değil. Kardeş bu etkinliğin yapılış amaçlı ilk olarak gelmesi muhtemel dışarıdan guy alımı ve en az onun kadar hatta daha fazla aynı anda gelecek kurum içi sınav. Diğer sorunlarımızı da dile getireceğiz tabiki de. Bi yola girdik artık çeşitli güzel fikirler var inşaallah uygularız yeterki bizlerin bu isteği ilgisi kırılmasın hep devam etsin. Bu bi kere olacak bir etkinlik değil artık hep takipçisi olmalıyız sıkıntılarımızı her fırsatta dile getirmeliyiz.
-
Arkadaşlar herkes fikrini söyleyecek alınıp darılmak yok öyle.bende bir yazı yazacam ve burda paylasacam. Yukardaki paylaşılan örnek hakkında benimde görüşüm bikere dar kapsamlı olmuş bu başlıktada belli tüm kpss a kadrolarını kapsayıcı iibf lilere yönelik olmalı.ikinciside yazı biraz teknik bir yazı olmuş bu sürecin içinde olmayan birinin bu yazıyı anlaması çok zor. bu işin içinde olmasada bizi anlayabilecekleri bir yazı yazmalıyız. Burda devreye bimerde ve cimerde harf sınırı devreye giriyor.bunun için bir geniş ayrıntılı metin birde onun özetlenmiş hali oluşturulabilir bu konuda paretowilfredo ve antimülakat ve diger forum yöneticileri bize yardımcı olurlar diye düşünüyorum.yeterki biz bu konuya ciddiyetle yaklaşıp ya boşuna ugraşıyoruz felan demek yerine fiili bir katkı yapalım
-
@bcd benim de istediğim bu tarz bir yorumdu. Yani olmamış, eksik kalmış, alakasız kalmış ama ben de yazayım paylaşıcagim demeniz yeterlidir. Diğer türlü ne ben yanlışımı düzeltirim ne de bir adım atarız. Alınganlık falan yapmadım yani. Yazınızı bekliyoruz. Teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar sizlerle Sgk mülakatında dikkatimi çeken bir şeyi anlatmak istiyorum. Kantinde beklerken ismimiz okundu ve yukarı geniş bir toplantı salonuna çıkartıldık. 10 kişiydik ve baktığımda herkesin gözünden heyecan seziliyodu. Kimisinin benim gibi ilk mülakat deneyimi olduğu çok belliydi ve sonradan konuştuğumuzda da öğrendiğim kdarıyla çoğunun kendinden başka güvendiği birisi yoktu. Derken muhabbet açıldı; kaymakamlık,guy,vmy derken 26-27 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim kişi ısrarla referans konusunu açtı. Konu kapandıkça açtı, açtı. Gerekli olduğunu söyledi, övdü vs. Derken o benden bir kişi önce olduğu için komisyonun bulunduğu oda önündeki görevliye x kişinin referansıyla geldiğini komisyon üyelerine ilettirdi. Onun da 3 dakika sürdü benim de. Benden çok fazlası olduğunu düşünmüyorum da. Ama o kazanacak ben kazanamayacağım. Demek istediğim şu: Biz burada mülakat kaldırılsın, torpilin önüne geçilsin gibi taleplerde bulunuyoruz ama bunu yetkililerden istemeden önce kendimiz sağlamalıyız. Hak, adalet, vicdan hatta kul hakkı... Bunları biz kendi bilincimize işlemedikçe istersek defalarca talep edelim. Bir sonuç alamayacağız bu aşikar.
-
@alexdesouza kardeş kendini inandırmış birini ikna edemiyorsun bir bahane bulup kılıf uyduruyor sonra ondan vaz geçemiyor. Elbet çıkacak kazandığındaki mutluluğundan faydasından daha çok azabını çekecek Allah ıslah eylesin yapanı da düşüneni de ne denir ki.
-
İnşallah bizim gibi düşünenlerin bir yerlerine geleceğini ümit ediyoruz. Gerisi takdir
-
Referandum vesilesiyle Maliye Bakanlığı çalışanlarına söz verilen kurum içi özel uzmanlık sınavı yapilacak mi ben bunu merak ediyorum . Bu kadar işsiz mezun varken bu şekilde kurum içi uzmanlık sınavı yapılmasını doğru bulmuyorum. Neymiş aynı işi yapıp neden daha az maaş alıyoruz diye isyandalar. İyi de siz kuruma girerken b grubu memur olarak girdiğinizi bilmiyor muydunuz da bu kadar veryansın ediyorsunuz. Ayrıca bu durum bir domino etkisi yaratarak her kurum çalışanları özel uzmanlık sınavı talep ediyor sosyal platformlarda doğal olarak çünkü bu hak çalışanlara konjonktür gereği birden fazla kez verilerek uzmanlık sınavlarının önü açılmış. Uzmanlık sınavlarının açılmasıyla bizler yine kuş yemi kadar kadroya talim etmek zorunda kalacağız malesef.
Biz bu duruma nasıl engel olabiliriz?
Yöneticiler iibf mezunlarının taleplerine neden bu kadar tepkisizler?
Üzülerek söylemek istiyorum ve sitem ediyorum bi çok arkadaşımız gibi yıllardir emek veriyorum ve karşılığı yok , kadroya bogulmamiz için illa bir şeyin seçimi sürecinde mi olmamız gerek!! -
Arkadaşlar kendimce böyle bir metin hazırladım tam 1000 karakter. olabildiğince teknik terimden uzak ve halimizi duygusal bir şekilde anlatmaya çalıştım. Eksiklerim olabilir görüşlerinizi bekliyorum ekleme çıkarma yapabiliriz.
Sn. Cumhurbaşkanım ben binlerce işsiz iibfli gençten biriyim. Biz başta vatanımıza ve ailemize hayırlı evlatlar olabilmek için çalışmaktan gurur duyuyoruz. Fakat 2016 kpss sürecinden beri yapılması gereken kurum sınavlarının aksaması gelen ilanlardaki kişi sayısının azlığı, uzayan sınav, mülakat ve işe başlama süreçleri 2017 yılı içerisinde de devam etmekte, bizim ümitlerimizi yerle bir etmektedir. İstihdam seferberliğinin başladığı bu günlerde sizden ricam Maliye Bakanımızın söz verdiği 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan gelir uzman yardımcılığı sınavı kadrolarının sadece alanına hakim, yetkin ve çalışmak için can atan yeni nesle bırakılması yani kurum içi yükselmelerle gelir uzman yardımcısı alımının önüne geçilmesi yönünde. Bunun yanı sıra bir yıla yakın süren sınav, mülakat ve işe başlama süreçleri kısaltılırsa kontenjan azlığından ötürü her sınava aynı kişilerin girmesinin önüne geçilir, geride kalan binlerce gencin ve ailesinin umutlarını yeniden yeşertirsiniz.
Saygılarımla -
Her zaman miletinin yanında olan ve sıkıntılarına ortak olan SnCumhurbaşkanım bizler iibf mezunları olarak senelerdir gecemizi gündüzümüze katıp ders çalışıyoruz kpss a grubundan yüksek puanlar alıp aylarca maliye bakanlığından gelecek ilanları bekliyoruz bizler hiç bir zaman diğerleri gibi sesimizi gür bir şekilde duyuramadık sizinde deyişinizle bizler adeta bu kpss sürecinin kısık sesleriyiz.Bizim sizden isteğimiz Maliye Bakanlığınca yapılacak Sınavların belli bir takvime girmesi ve herkesin önünü görerek buna göre sınavlara hazırlanması.KPSS 2017 den sonra 8 ay oldu ve hala beklediğimiz ilanlar gelmedi özellikle bu süreçte 2000 kişilik gelir uzman yardımcılığı ilanının gelmesini ve gelir idaresi başkanlığında yapılan ve adalet duygularımızı zedeleyen kurum içi yükselme sınavlarının son bulmasını sizlerden rica ediyoruz.
-
Arkadaşlar çağrınıza tercihiniyap ailesi olarak kulak verdik, ses olmaya çalıştık. Burası sizinde eviniz derken asla iki yüzlü olmadık. Sizin derdiniz bizim derdimiz, sizin talebinizi bizim talebimiz, sizin ricanız bizim için baş tacı. Bunu asla unutmayın! Sizler için bir metin karaladık. Burada genel sorun olan kontenjanlar ve istihdam arttırılması üzerinde durduk. Maliye bakanlığı, A kadro vs. demek çok spesifik kalır. Eğer İİBF sorunsalı üzerinde duruyorsak genel hatları ortaya koymalıyız. Yazımız üzerinde gerekli düzenlemeler için sizin görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Hepinize saygılar, selamlar ve hürmetler
Sn. Cumhurbaşkanım ben işsiz ve geleceğinden umutsuz yüz binlere İİBF mezunundan biriyim. Benim için herkes boşa okumuşsun diyor. Türkiye’nin sayılı üniversitelerinin birinden mezun olmamın ya da YDS puanımın yüksek olmasının bir önemi olmadığını söylüyor. Bu konuda haksız da sayılmazlar. Çünkü ben her yıl otuz bin kişinin mezun olduğu bir bölümden mezun oldum. KPSS ile memur olarak atanma umudumu ve çalışmalarımı sürdürdüğüm bu üçüncü yılda henüz bir yere atanamadım. Sn. Cumhurbaşkanım yüz binlerce İİBF mezunu olarak sizlerden bir kaç beklentimiz: Üniversitelerdeki İİBF kontenjanlarının azaltılması, devletimizin doğrudan veya dolaylı destekleriyle istihdam kapılarının İİBF mezunları için arttırması. Fetö/Pyd terör örgütü mensuplarından boşalan kadroların bizim gibi ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunan, tek gayesi daha fazla çalışmak olan mezunlara açılması. Bizim geleceğimiz, sizin vereceğiniz kararlarda yön bulacaktır. Ya tamamen kararacak ya da hiç olmadığı kadar aydınlanacaktır. Size şahsım ve İİBF mezunları adına bunları arz ediyorum.