KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
-
@bcd dostum burda sana katılmıyorum. Takdir yetkisini insana veren bu mulakat sistemiyle asla objektif bir sonuç elde edemeyiz. Niye elendiklerini aciklasin diyosun ya bu da olmaz. Göstermelik ve gercegi yansitmayan sebepler gösterilir yani yine başarisiz bi sistem olur sahsi fikrim.
-
Atanan arkadaşlarımız, bu konuda bişey yapabilir belki diycem de sagolsunlar atandiklarinin ikinci günü geçmişi resetliyorlar.
-
@luthor kardeş şuan bir sınav sonucuyla ilgili bir duyum paylaşmış olsaydık burda 100 lerce kişi olurdu herkes birşey yazardı neyazikki durum ortada ama ben üç beş arkadaşta olsak birşeyler yapalım derim.ve yukardada belirtilen konuları forum yöneticilerinin ve bu işin içinde olan bize yardımcı olabilecek kişilerinde görüşlerini alarak bi yol belirleyelim.
-
@bcd Yapalım hocam zaten bu sitede her etkinliğe katılan bir kitle var ama ne yazıkki kayda değer bir sayı değil.Sizin söylediğiniz gibi bu konuyu dile getirebilecek sivil toplum kuruluşları,dernekler vs varsa yazalım bir metin yollayalım.Meclise de yollayalım.Ancak sayısal gücümüz yok bizim.Bu yüzden bizim derdimizi kendi derdi gibi görüp destek verecek siyasi anlamda güçlü birilerinin desteğine ihtiyaç var.Ülke gündemini düşünürsek bu konuyu kim umursar bilmiyorum ama deneyelim şansımızı.
-
@shady1 kardeşim herkes kaymakamlık yapamaz herkes hakimlik yapamaz herkes müfettişlik yapamaz bir insan çok iyi SGK uzmanı olabilir ama hakim olamayabilir.düşün insanların içinde heyecanlanan toplumda konuşma yapamayan liderlik vasfı olmayan bir insan(yanlış anlaşılmasın bu insanları küçümsemiyorum herkesin ayrı bir karakter yapısı var onu anlatmaya çalışıyorum)kaymakam olur.olaya tutarlı ve farklı açılardan bakamayan hukukçu mantığıyla sorgulayamayan hakim olur.Bunları sınavla ayırt edebilmek pek mümkün değil ben bugünkü mülakatları savunmuyorum.insanlara bukadar geniş takdir yetkisi tabiki tanınmamalı ama insanlara hiç takdir yetkisi tanımamak gibi bir imkanımız yok nihayetinde mekanik bir düzende kusursuz işleyebilecek aletler değiliz oyle bir düzende kuramayız.
-
Dostlar tekrar merhaba. Böyle fikirler biriktikçe fasılalarla katılacağım ben aranıza. Çünkü yukarda şahsi fikirlerimin tamamını dile getirdim elimden geldiğince. Bir kaç noktada katkı yapayım ben de;
Öncelikle Mülakatın olmaması gibi bir talep yani birden bire köklü değişim talepleri ütopik olacaktır ve karşılık bulmayacaktır. Bu nedenle alabileceklerimizi almaya çalışmalıyız bence. O nedenle bir adım olarak görüp hareket etmeliyiz. Fasılalar ile elde edebiliriz bir şeyleri.
İkinci olarak Dernek konusuna ben de katılıyorum ancak ben Ankara'da değilim. Ankara'dan bu işin sevk ve idaresi yapılmalı etkin olması adına. O nedenle buna malesef en azından orta vade için olumlu yaklaşamayacağım.
Benim temel düşüncem şunun üzerine kurulu. Dikkat çekmek. Ulusal basında, Meclis Genel Kurulu'nda görebileceğimiz şekilde, Kurumların içinde, bürokratların arasında da kulaktan kulağa yayılacak bir ses çıkarabilmek lazım. Ancak bu şekilde her şeyden evvel Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN'ın dikkatini celbedebilmek bize 5 hedeften en az ikisini kazandırabilir. Nihayetinde kendisi ancak danışmanlarının kendisine ilettiği kadarını bilebilir her konuyu bilme şansı yok. Bizim bir şekilde onun ilgi alanına girmemiz gerekli ani ve tek talimatlı sonuçlar için. Bunun yolları da az evvel bahsettiğim parlama ve tabi düzenli olarak yapılabilecek mektup ve cimer organizasyonlarıdır. Kamuoyu nezdinde ses getirebilmek içinse en güçlü silah sosyal medya.
Facebook'ta aktif olmak fikrine katılıyorum ancak bunu benim sevk ve idare edebilmem mümkün değil malesef. Bu noktada her aday bir admin gibi çalışmalı facebook'ta. En büyük sorunumuz herkesin işi başkasından beklemesi. Herkes ucundan tutmadan bu iş olmaz.
Şimdilik böyle dostlar. Ara ara uğrayıp fikrimi beyan etmeye devam edeceğim. Bu hususu sosyal medyada da yayarak diğer dostların da iştirakini sağlayabilirseniz daha çok fikir zenginliğimiz olur.
-
Sürekli sınavlara aynı kişilerin girmesi engellenmeli. Tabi bunu yapabilmek için öncelikle sınav ve atama sürelerinin kısaltılması gerekiyor. 2017 KPSS üzerinden tam 7.5 ay geçmesine rağmen 80-85 arası puanı olan adayların bir çoğu daha sınav yüzü göremedi. Bunu engellemenin yolu her sınava başvurma keyfiyetini ortadan kaldırmaktır. Bunun için kalıcı çözümler getirilmelidir.
-
Bu puan türleri sayfası neden kaldırıldı bende anlayamadım. Acaba puan türlerinde tekrardan bir değişikliğe gitme düşüncesiyle üzerinde çalışılan bir konu haline mi geldi de kaldırdılar ?
-
@paretowilfredo üstad sana katılıyorum adım adım gitmeliyiz.Ben diyorumki burda bu konu bir hafta tartışılsın değineceğimiz konular belirlensin hepimiz birer yazı yazalım yan yana koyalım burda paylaşalım.bu yazıları harmanlayalım yorumlarımızı yapalım.ve yazıya son halini senin toparlamanla düzenlemenle verelim.sonra bu yazıları en etkili gönderebileceğimiz yerleri belirleyelim. Mesela cumhurbaskanlığına başbakanlıga DPB ye forum yöneticileri bu konuda diğer gruplardaki arkadaşlarıda buna katkıya davet ederse belki bir canlanma olur
-
Bimer cimer sosysl medya ile olacak is değil. Orda kimsenin taktigi yok bizi. Madem öyle gidip mecliste temsil edecek gonullu bulalim aramızdan
-
Kaç hafta sosyal medyadan etkinlik yaptık sgk baskanindan en ufak aciklama alamadik. Kurumlara, meclise, vekillere , başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına yazili mektup gonderelim derim. Yani daha somut adımlar gerek. Bimer cimerdeki gorevliler sacma sapan cevaplar verip, alakasiz yerlere yaziyi yonlendiriyolar.
-
@shady1 İyi fikir bence.Hatta birkaç kişiden oluşan bir grup.Vekillerden randevu falan alınıp görüşme yapılsa.Öyle bir sistem var mı bilmiyorum ama.
-
@luthor emin ol randevu verecek cok vekil var hocam . Yeter ki istemesini bilelim
-
@shady1 Super o zaman hocam.Konular belli zaten.Ankarada oturan bu işe gönullü olacak arkadaşlar lazım sadece.
-
Ben Ankarada oturmuyorum ama böyle bir şey yapılacak olursa katılırım.birçoğumuzn gireceği sınavda buluşulabilir bende sosyal medyadan felan etkili olacağını zannetmiyorum ama bimer gibi bir araçla dogru bir metinle yüksek bir katılım olursa enazından bunu isteyen geniş bir kesim olduğunu göstermiş oluruz(tabi olursa o katılım).yüz yüze anlatma ve derli toplu bir metinle ifade etmek gerek.konularda çok belli değil makul isteklerde bulunmalıyız kendi aramızda neyi isteyeceğimiz konusunda anlaşmış olmalıyız bence karmakarışık anlatırsak bizi anlamazlar.
-
@paretowilfredo hocam yeri geldi sinirlendik eleştirdik ama Allah sizden razı olsun.
İlk olarak benim şahsi düşüncem en etkili en hızlı şekilde adımların atılmasıdır. Bunun için ne gerekiyorsa elimizden geldiği kadarıyla yapalım.
Sene başında hangi kurumun ne kadar alım yapacağı ve ne zaman alacağı belli olsun ki buna göre hazırlayalım kendimizi. Allah aşkına hakim savcıdan veya başka bir kamu personelinden ne eksiğimiz varda bu alım sayılarını gizliyorlar. Bizi belirsizlik bitiriyor önümüzdeki belirsizliği kısa vadede çözmeliyiz.
Türkiyenin her ilinde İİBF fakülteleri varken bu kadar mezun veriyorken bizlerin mağduriyetini anlatabilecek geniş kitlelere yayabilecek bir oluşum kurmalıyız. Bunun için artık hep birlikte hareket etmeliyiz.
Bu kadar genç arkadaş olarak işsizlikle boğuşurken kurumiçi alımın tamamen karşısında durup buna mümkün olduğunca izin vermemeliyiz. Zaten ceviz kabuğunu doldurmayan alım sayılarını dahada azaltmamak için çalışalım. Allah aşkına bu sefer bir olup birlikte olup bişeyler için uğraşalım. Türkiyenin en vurdum duymaz grubu olmaktan çıkıp bilinçli olalım. Gerçekten İİBF liler olarak ülke genelinde çok silik bir profil çiziyor bu artık birşekilde düzeltmek bizim elimizde. Madem bu kadar İİBF fakültesi var bu kadar mezun var o halde hakkımızı olanı adabıyla arayalım -
ve ben bunlar için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Belki ben atanamıycam belki kazanamıcam ama benim gibi bu zorlu süreci yaşayan bir kardeşim benim sayemde biraz olsun rahat edecekse vallahi ben onada çok mutlu olurum.
-
Bu vekillerle randevu konusunda ilk şu Sgk konusu gündeme getirilmesi bence şu an en elzem konulardan biri sistem tıkandı resmen vekillerin açıklanmasi mevzusunda bakanla dogrudan iletisim kurmasi durumu anlatmasi vs sosyal medyadakinden daha etkili olur ki bu sgk sonuclarinin aciklanmasi sadece sonuc bekleyen değil beklemeyen arkadaşları da cok ilgilendiriyor ve etkileyecek ..
-
Fikrimce şuan en önemli sorun ilanın gelmesi ile işe başlama arasında ki çok uzun süreler. Süreç çok uzadı,tıkanma noktasına geldi. Kurumlar arasında zaman bakımından adaptasyon olmalı. Ben 85 almış bir aday olarak 7 aydır sadece BDDK sınavına girebildim.Sınav,mülakat,soruşturma süreci kısalmadıkça 86-87 altında ki arkadaşların kurum sınavlarına girmesi hayal haline geliyor. ilk 500-600 kişi arasında dönüyor ilanlar.İlk halledilmesi gereken sorunun bu olduğunu düşünüyorum. Diğer arkadaşlarında söylediği gibi alımların birkaç yıllık projeksiyon olarak planlanıp netleştirilmesi bizler için çok faydalı olur. İşin psikolojik boyutundan bakarsak hepimiz biliyoruz ki ilanı bile ortada olmayan sınavlara hazırlanmak,her sabah kendimizi motive etmek hiç kolay değil.Devlet büyüklerimizin ve kurumların bu noktada bizlerin vaziyetini düşünerek hareket etmelerini istiyoruz. Bu noktada en faydalı çözümün milletvekilleri ve sosyal medya-tv aracılığıyla dikkat çekmek olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde olduğu gibi vekillerin bu konu hakkında bakanımıza soru sorması,konunun genel kurul gündemine sık sık girmesi bizler adına çok olumlu olabilir.
-
@milliirade yazdığın metni buraya da atabilir misin. @paretowilfredo görüşünü alalım. hafta içi de cimere yollayalım