KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
-
@antimülakat kesinlikle sıkıcı olmamalı söylediklerinize hepsini aynı metinde yeterince de açıklayamayız. Ancak bi öncelik belirleyebiliriz benim için Kurum içi alım çok önemli illa guy için değil isterse başka bi meslek olsun farketmez. Konuşalım istişare edelim güzel bir metinle genel hatlarıyla bildirelim ve hemen sonrasında daha kapsamlı planlar yapalım. Ben bir öneride bulunmuştum herkes farklı öneriler de bulunsun iibflinin derdine vesile olalım atansakta kaymakam olsakta vefalı bir şekilde ilgilenelim. Bu bilinçte olursak kalıcı çözümler üretebiliriz. 3 yıl içinde şimdi üç yıl olmayan arkadaşlar yalan söylüyormuş gibi olmasın diye dedim ha oturup ne zaman mezun olduğumuza bakacak değiller ama biraz derin düşünürüm ondan dedim yoksa problem değil
-
@shady1 Bence bu 8 maddeyi özetleyip çok uzatmadan etkinliği başlatalım.
-
@eomer katiliyorum. Bizim sorunlarimiz bunlar
-
Sıla ne güzel de özetlemiş, adeta KPSS sürecine yazılmış gibi sözler...
"Herkes geçiyor aynı yollardan
Tanıdığımız yok yukarılardan
İnatla sarılacaksın
sabredecek yaşayacaksınHerkes geçiyor aynı yollardan
Tanıdığımız yok yukarılardan
Azmedeceksin hazmedeceksin " -
@nairu24 cidden hiç aşk acısı şarkısına benzemiyor. Belki bize yardımcı olmaya çalışıyordur. Belli olmaz.
-
Aslında bizim medya ayağıyla da ilgilenmemiz lazım. Tamam mektup gönderelim yazı yazalım ancak kamuoyu oluşturmamız lazım. Örneğin cumhurbaşkanının ağzından birebir iibf öğrencilerinin sıkıntılarını biliyoruz bu konuyla ilgileniyoruz vehayut bu konuda çalısmalarımız olacak tarzı. İibfnin büyük bir kitle olduğunu anlatmamız için medyayı kullanmamız lazım. Bi haber kanalı bu mektup işini haber yapsa bizim sorunlarımızı onlara da anlatsak ve haber yapsalar iyi olmaz mı?
-
Genel sorunlarımız ortak bence olayı kişisellestrip birbirimizi kırmayalım. Ortalamada 3 yılını vermeyen iibf li yok gibi puanlarım ii ancak halen ıssz olmam gerçeğini değiştirmiyor. Bi an önce sorunları toparlayıp iletelim bence.
-
Evet hocam ben hazırım, karakter sınırına sığdıracak özet bir metin zor olacak. O yüzden eklememiz gereken fırsat maliyeti düşük gördüğümüz meseleleri daha sonraki birlikte hareket edeceğimiz zamanlarda yazmalıyız. Anlık çözüm gibi duruyor ama buna ihtiyacımız var. Ayrıca süreç uzun, kazanana kadar da kimse vefasızlık yapmaz. Bu cimer etkinliğini tekrarlama suretiyle sorunlarımızdan ödün vermeden belli aralıklarla tekrarlayabiliriz sırayla. İnşallah bir ilk mesajı birlikte atalım da.
-
@meç katılıyorum. Bende önermiştim. Haber olur mu belli
Olamaz ama aynı mesaj defalarca atılacağı için kayıtsız kalmak istemeye bilirler de -
@aroma ya takılmayın herkes 3 yıl değil dediğime ben şüpheciyim biraz dedim şimdi
Birinin ne zaman mezun olduğu belli olurda samimiyetimizden şüphe ederler de diye çok detay düşündüm. Sorun değil 3 yıl yazalım yeterki yazalım bu işi alnımızın akıyla yapalım -
Kardeşlerim genel olarak söyleyebileceğimiz bir şey varsa
" çeşitli kurumlardan gelen ihtiyaç talebinin, maliye bakanlığına geldiğinde 5te 1 nin verilmesi ya da hiç verilmemesi " diye metinde yer alabilir.
Diğer türlü MHUY DUY... diye yazıldığında açılımları dahi bilinmeyecektir.
Genel olarak 2018 kpss alımına kontenjanların saklandığını düşünüyorum!
Tam da bu yüzden, herkese hitap edecek Gelir İdaresinin ilanına odaklanmalıyız.Buna odaklandığımızda
2000kişilik alımın 8000kişiye hak doğuracak ve etkinliğime katılım artacaktır.Kendilerine katılsam da sistem değişikliği isteyen arkadaşlar mektuplarını yazsınlar selam da söylesinler.
-
TMSF neden A grubu alım yapmıyor acaba merak ediyorum en son 2015te alım yapmış
-
Yine de herkesin mektubun
ne üzerine olması gerektiği,
nereye değinmesi,
neleri içermesi,
odağının ne olması
görüşlerinin sonucunda da
KARARIN ekseriyetle verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Bu yüzden yazılan mektubu gönderecek arkadaşların içeriğe inanarak göndermesi için anket düzenleyeceğim.
-
Sayın Cumhurbaşkanımız, bir kişinin bile istihdamının, üretime katkısının göz ardı edilemez olduğu
bu dönemde kurumlarımızın İİBF mezunlarına yönelik kpss-a grubu personel alımları ile ilgili
gençleride devletimizin kaynaklarınıda heba eden sorunlarımız var.Bu konuda İİBF'lilere sahip
çıkmanızı istiyoruz. Biz üç aşamadan geçerek işe giriyoruz bu aşamalar kpss,kpss puanlarına göre
kurum sınavı,kurum sınavı sonucuna görede mülakat. sorunlarımız:1)Onbinlerce İİBF mezunu
olmasına rağmen 5000 kişi ancak atanabilmekte geriye kalan on binlerce genç işsizlikten
kırılmakta.Mezunlar özel sektörde yeterince yer bulamamakta ve gençliklerini sitres,kaygı,bunalım
içerisinde geçirmekte 2)belirsizlik: hangi kurum hangi puan turune göre nezaman alım
yapacak,sınav nezaman sonuçlanacak,mülakat nezaman açıklanacak butun bu konularda bir
düzen,belirlilik yok adaylar planlarını yapamıyor kurumların tutarsız değişiklikleri planlarını altüst
ediyor.3)referans(adam kayırmacılık): özellikle mülakatlarda şeffaflığın olmayışı liyakati ölçen adil
değerlendirmeye dayalı mülakatların olmayışı,adayların referans arayışı,siyasetçilerin ve
bürokratlarında bu konuda etik olmayan davranışları personel alımında insanların develete olan
güvenini zedelemektedir.4)ölçücü olmayan sınav ve mülakat uygulamaları: kurum sınavlarına
alınacak personel sayısının 20 katı aday çağırılmakta kpss ve kurum sınavı gibi iki aşamadan geçen
adayları birde 4 katı mülakata çağırarak şans oyunu oynar gibi personel alımı yapılmakta
5)şeffaflığın olmaması: birçok sınav sonucunda ve mülakat sonucunda adaylar sınav sonucunu
göremiyor mülakatlardan elenenler neden elendiğini öğrenemiyor kaymakamlık gibi çok önemli
meslek için 5,6 dakikalık baştan savma mülakat yapılabilmekte.aylarca birçok sınava giren adaylar
aylarca bekleyerek hem maddi hem manevi bakımdan tükenmişlik içerisinde kalıyor 6)kurumlar
arası koordinasyonun yokluğu:Bir işte çalışan veya başka bir kurumda mülakatı geçen adaylar
başka bir kurum tarafındanda kabul edilirken işsiz olan sınavlarda çok iyi puanlar almış adaylar iki,
üç yıl mülakatlarda sebepsiz yere elenmekte bir tarafta işsizlikten kırılan diğer taraftanda aynı
pozisyonda bir işi olupta başka kurumlarda işe girebilen birçok kişi bulunuyor.bu israftır
haksızlıktır. Sayın cumhurbaşkanım.Hem kamuda hem özel sektörde iş bulabilmemizde İİBF
mezunlarına yardım edin gençlik tükenmesin sizin bu sorunları dile getirmeniz bile bize bir umut
olacaktır. -
@bcd 1000 karakter sınırı var
-
Çok uzun oldu daha fazla sınırlamaya çalıştıkça etkisizleşiyor ve bu süreci bizzat yaşamayan birinin anlaması cok zor olacak hale geliyor ben daha fazla sınırlayamadım.
-
Cimer ve Bimer için yukarda arkadaşlarında yaptığı gibi maddeler halinde yazılabilir.ben bir fikir açısından yazdım paretowilfredo hocamınkine benzedi baya. Eleştiriye açığım.Bu uzun konuyu daha kısa ve etkili anlatabilecek arkadaşlarında yazısını bekliyoruz.
-
@bcd bunu @paretowilffredo üstadımız daha derli toplu ve daha resmi bir dille yazarsa güzel olur. Ortaya çıkacak yeni metni göndeririz artık.
-
Arkadaşlar biz guy için etkinlik mi yapacağız yoksa genel sorunlardan bahsedeceğiz ilk önce buna karar verelim sadece birini yapalım genel sorunlarla mektubu şuan için boğmakta fayda yok bizim için süre azalıyor belki de ilan gerçekten gelmeyecek yada az sayıda gelecek bunun için acele ilan için bir şeyler yapmamız gerek geçen sene etkinlikler yapıldı direk guy sınavı istendi sabah gazetesine ilan verildi hemen peşine guy geldi Cumhurbaşkanımıza direk guy 2000 ilanı için mektup yazalım bence temiz ne istediğimiz açık bir şekilde amacına ulaşsın 1000 kişi mektup yazsa yinede çok etkili olur ilan için
-
@walrass06 bana 500 kişilik guyda gelir ancak sadece guy için yazmak bencillik olur. Bu süreç düzene girmeli belirsizlik kalkmalı alımlar belli olmalı. Genel sorunları anlatmalıyız bu ülkede en çok mezun veren fakülte bizsek eğer bunun çözümü için yetkililere sesimizi duyuralım. Ben mağdur oldum benden sonrası olmasın bu süreç artık böyle yürümesin