KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
-
Ben de artık bir şeyler yazmak istemiyorum üyelik silinmesi gibi bir durum varsa talep ediyorum @paretowilfredo
Yanlış anlaşılmasın illaki okumaya geleceğim buraları, herkese sabır diliyorum -
e ayın 31 i oldu mektup etkinliği için bu tarih konuşulmuştu herkes nerede ?
-
@pmb 5 R bir ileri.
-
bu grup kurulduğunda kavgalar tartışmalar oldu evet ama hepsinin amacı belliydi. Bazı arkadaşlarımız kendi çapında anket oluşturdu metin hazırladı az çok duyurmak için elimizden geleni yaptık.Ben de başından beri tüm olayın size yıkılmaması gerektiğini düşünüyordum. Çünkü ortada bir sorun varsa bu en az 100.000 kişinin sorunu ve az çok herkesin katılması gerekiyordu bana göre.Sizlerin de yardımını etkinliği duyurma ve güvenilir bir kamuoyu oluşturma konusunda bekliyordum. Sonra @pareto_wilfredo @Antimülakat forum yönetimi olarak konuyu aldınız yeni anket düzenlediniz her şey sıfırdan başladı biz de beklemeye koyulduk. Şimdi ise bazıları olayı kendine yonttu etkinlik iptal diyorsunuz. Aklım almıyor ne olursunuz bize mantıklı bir açıklama sunun.
-
@pmb hocam etkinlik için önce sayı gerekiyor. Ankete katılım 200. Kimle anket yapılacak. Kimseden ses çıkmıyor. Biz ty olarak organize etmek için herşeyi dile getiriyoruz, haber yapıyoruz, tepki bekliyoruz vs. Ama iibf mezunları yeterince böyle şeylere kulak asmıyor. Çünkü sonuç çıkmaz diye düşünüyorlar. Bu şekilde ses çıkarılmaz ise açılacak kadrolarda başka bölüm mezunlarına verilir. Bizde kara kara düşünür dururuz.
-
Benim gördüğüm herkeste bir alınganlık var gerçekten bukadar alıngan olacak noldu anlamıyorum başından beri bu sayfayı takip ediyorum forum yöneticilerine karşi ters bir konuşma görmedim.yukarıda arkadaşın dediği gibi forum yöneticileri bu sayfada yeterince yönlendirici olmadı(lütfen alınmayın bu süreç için çok şey yapmış olabilirsiniz ben bu sayfa için söylüyorum)ancak asıl sorun genel olarak iibflilerin bu konuya duyarsız kalmasından kaynaklanıyor bu sayfayada birçok kişi yazsaydı böyle olmazdı ben başta aktiftim ancak baktık çok karışıyor bir müdahele bekledik yalnız kaldık birazda başka arkadaşlar katılsın istedik ama yok üç beş arkadaş anca katıldı.eminim burda çabalayan insanların yazan insanların hepsi bir işe rahat girebilecek olan insanlardır yarın ilanlar durulup sonuçlanınca işsiz kalanlar gelin birşey yapalım derse asıl o zaman zorumuza gider
-
@bcd Dostum bu konudaki naçizane düşünce ve sitemimi 2018 GUY başlığında dile getirdim. Her şeyden evvel yol yordam bilen insanlarla bu yolda devam etmek isterim. Sizleri tenzih ediyorum zaten muhatap aldığımız arkadaşın kendisine ilettik düşüncemizi.
-
@antimülakat Başkan az olsa da sayı öz olsun yeterdi. Tamam eyvallah başlığı açtınız destek vereceğiz dediniz. Anket süresince herkes sustu. Hadi diyorsun yardım diyorsun adam mesajına tepki dahi vermiyor e burada siz devreye daha etkin girmeliydiniz bence. Birkez daha diyorum benim hadi dememle siz yöneticilerin hadi demesi bir değil olmaz olamaz. Ben vasıfsız bir üyeyim siz ise yönetici karar alıcı yol göstericisiniz. Gelip arkadaşlar anket bitti katılım azdı ama olsun daha fazla kişiye ulaşırız sorun değil şimdi metine destek bekliyorum deseniz varya millet susmazdı bile. Yani sürece daha aktif dahil olmalıydınız benim eleştirim bu. Herkesten güzel Öneriler geldi bu etkinlik bi başlangıç olacaktı daha süreci devam ettirecektik ben tanıdığım bir kaç kişiden millet vekillerinden randevu alabilirmiyiz sıkıntılarımızı anlatabilmek için diye fikir aldım ama şuradaki ilgisizliği gördükçe üzüldüm İnan’ın üzüldüm. Adam yazmam banane düşüncesinde yönetici yapsın biz de mektubu göndeririz diyor. 200 kişiyi etkinliğe kadar arttırabilirdik her başlığa paylaşımda bulunur destek isterdik Facebook da sürekli gündeme getirirdik keza Twitter da. Aynı konuda ki
Metin’i ailelerimizden gönderirdik. Etkili olur olmaz amaç birliktelik adına bir başlangıç olabilirdi belki diye düşünüyorum. Nasıl olsa ilan gelecek bakalım mevlam neylerse güzel eyler diye düşünüp artık umursamıyorum birkaç gün önce acaba bi etkimiz okurum diye içim içimi yiyordu. Hayırlısı olsun artık vardır bunda da bir hayır. -
@bcd valla bende anlamıyorum neden duyarsız kalır biri diye. Kimliklerimiz fotolarımız Yok. Utanılacak sıkılacak bişe de Yok. Sadece şurada kalabalık olmalıydık hep beraber çabalamalıydık. Yaşadığı sıkıntıları unutanlara hatırlatıp onlarında desteğini almalıydık. Ama kesip atılmış gibi oldu bian da koptu herşey.
-
@antimülakat olsun bugün 200 kişi olurduk bir ay sonra belki 300
Yüz kişinin bile aynı metni aynı tarihte göndermesi bir başarıydı bana göre buraya ileti yazmayıp sadece okuyan olayı sizin sahiplenmenizi isteyen çok kişi vardı anladığım kadarıyla siz inanmazsanız onlar nasıl inanacak ? -
@hamzaömerhalid hocam başlığa olan ilgiden de anlayacağınız üzere gerçekten insanların şu anki tek beklentisi guy üzerine yoğunlaşmış durumda. Ama bizim daha önceki tecrübelerimizde gösteriyor ki, guy sınavının telaşı şubat ayı sonlarına doğru ayyuka çıkar, martta ciddi tepkilere sebep olur. Ben bu nedenle safların sıklaşması gerektiğini düşündüğümden kesin bir şey söylememeyi, biraz süreci akışına bırakmayı denemek istedim. Gördüğüm kadarıyla da henüz şartlar olgunlaşmamış. Başlayalım derseniz biz her zaman ki gibi buradayız ama şubat ayı ortaları çok daha kritik ve önemli bir zaman.
-
@Antimülakat tamam ben kabul ediyorum madem ki anket sonucu sizin istediğiniz doğrultuda çıkmadı '2000 kişilik guy ilanı' yerine 'genel sorunlardan bahsedelim' şıkkı çıktı demokrasiye aykırı bişey yapalım ve bu doğrultuda metin hazırlayalım. İster 50 kişi göndersin ister 1000.
Burada ben ve benim gibi 10 kişi daha metin hazırlayabilir fakat görüyorum ki bizim insanlar üzerinde ikna ediciliğimiz yok. Sizden bekliyorlar. Siz de herkes gibi ben bu doğrultuda istemiyordum bu yüzden bu etkinlikte yokum gibi bi tavır almayın çünkü bu forumu kurup bu başlığı açtıysanız sorumluluklarınız var. İnsanlar size bunları hatırlatmaktan çekiniyor veya korkuyorlar belki ama kötü olmak pahasına ben bu görevi üstleniyorum ve rica ediyorum başlayan etkinliği bir şekilde sonuca ulaştıralım. -
@pmb muhakkak bu talebi dikkate alırız. Hatta metinle ilgili hazırlığımızı da yapalım derhal. Genel sorunları taşımak adına daha önce burada hazırladığım metni revize edeyim. Pareto da bu konuda bir metin yazacaktır. Sonrasında yine tekrar bu başlığı gündemde tutalım. Bimer, Cimer ve twitter da etkinlik yapalım. Madem bunda hem fikiriz, birlikte hareket edelim.
-
@antimülakat ama sizden şunu da rica ediyorum bu etkinlik guy sayfasında başladı yapılan anketlerden guy isteyelim şıkkı çıktı. Guy isteyen kişiler şimdi genel sorunlardan bahsedilen bir metin göndermeye razı olup gönderdiğinde sizin de onlara on gün sonra guy istediği içeren bir metin hazırlayıp etkinlik yapma borcunuz doğmuş olacak. yani sonuç olarak önerim; 1 şubat genel metin 15 şubat guy istediği içeren metin hazırlayıp göndermek.
-
@antimülakat abi
Neden saçma maddeleri oylattınız bize desenize bunlar olmaz diye kabul etmediğinix şeyleri deseydiniz ya insanlar lafınızı önemsiyor ama siz bunhn ne kadar farkındasınız. İki tane yoğun seçenek çıktı tek yapmamız gereken ortak bir metin hazırlamaktı. 8. Ay bitti ama şartlar nasıl oluşmadı hangi şartlar bunlar. Ben daha bişeye başlayalım demem -
Hocam sürecin ilerlemesi adına yapılması gereken elimizde ne varsa yaparız. Yeter ki gerekli çağrıyı herkese ulaştıralım. Hatta her şeyden önce metin üzerinde bir fikir birliği sağlayalım. Her kafadan şu metin olsun, bu metin olsun çıkmalısın. Parola ortak metin, vurgu ortak metin, çıkış noktası ortak metin. Bunun için metinlerimizi ortaya koyalım. Cuma akşamına kadar herkes metnini yazsın. Bu metinlere bakalım, herkesin makul gördüğü metni yaymaya başlayalım. Sitemize yazı olarak da atalım. A grubu ne kadar facebook grubu varsa bu metni ulaştıralım. Her yerden ne koparırsak, madem 3-4 kişi bunda hareket edeceğiz. Bunu herkese ulaştırana kadar mücadele etmeliyiz. Pareto kardeşim, ben, sene ve hamza şimdilik 4 kişiyiz. Meseleye buradan başlayalım.
-
Sn. Cumhurbaşkanım ben işsiz ve geleceğinden umutsuz yüz binlere İİBF mezunundan biriyim. Benim için herkes boşa okumuşsun diyor. Türkiye’nin sayılı üniversitelerinin birinden mezun olmamın ya da YDS puanımın yüksek olmasının bir önemi olmadığını söylüyor. Bu konuda haksız da sayılmazlar. Çünkü ben her yıl otuz bin kişinin mezun olduğu bir bölümden mezun oldum. KPSS ile memur olarak atanma umudumu ve çalışmalarımı sürdürdüğüm bu üçüncü yılda henüz bir yere atanamadım. Sn. Cumhurbaşkanım yüz binlerce İİBF mezunu olarak sizlerden bir kaç beklentimiz: Üniversitelerdeki İİBF kontenjanlarının azaltılması, devletimizin doğrudan veya dolaylı destekleriyle istihdam kapılarının İİBF mezunları için arttırması. Fetö/Pyd terör örgütü mensuplarından boşalan kadroların bizim gibi ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunan, tek gayesi daha fazla çalışmak olan mezunlara açılması. Bizim geleceğimiz, sizin vereceğiniz kararlarda yön bulacaktır. Ya tamamen kararacak ya da hiç olmadığı kadar aydınlanacaktır. Size şahsım ve İİBF mezunları adına bunları arz ediyorum.
-
Bakın o zamanda bu metni ilk yazanlardanım. Maalesef pek fazla kulak asan olmadı. Baktım anket yapılıyor sadece kitleyi görebilmek için bende anket açtım. Ama gördüğüm sadece 200 katılımın olduğu. Bu konuda bize taşın altına elinize koymadığınız demek haksızlık olur.
-
@antimülakat Genel talepler zaten dile getirilmeli bununla ilgili kimsenin bir problemi olduğunu düşünmüyorum. Göreve hazırız mesajını sürekli bize veriyorsunuz. Biz, elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz en azından başlangıç aşamasında. Bir anket oluşturup bir kıvılcım yaratmaya çalıştık en azından. Katılımın az olması veya anketten dilediğiniz sonuçtan farklı bir durumun çıkması bizimle ilgili bir dinamik değil maalesef. Ancak 10 kişilik ilanlara gösterdiğiniz dikkat ve özeni şu etkinliğe katılacak sayı 20 kişi dahi olsa buraya da göstermenizi bekliyoruz. Yani çoğunluk burada GUY ilanı için bir talep dile getirmekteyse en azından bunu da dikkate alın lütfen.
Size herhangi bir ithamda veya yargılamada bulunmuyoruz yanlış anlaşılmasın. Bilakis, bu talep ve öneriler "forum" mantığının birincil unsurudur. -
Tamamdır arkadaşlar. Madem bu ateşi rüzgar söndürene kadar biz su dökerek söndürmeyelim diyorsunuz. Biz de bu durumu dikkate aldığımızı bildirmek istiyoruz. En kısa sürede genel talepleri dile getiren ve özelde guy sınavına vurgu yapan metni ben hazırlıyorum. Sizlerden ve pareto kardeşimden de bir yazı bekliyorum. Sonrasına metin üzerinden birleştikten sonra karar verelim.