KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI
-
Uluslararası ilişkiler mezunuyum. P36 88, yd 78,75. Bu ilana başvurmak ve sıranın gelme ihtimali var mı arkadaslar sizce boşuna mı kürek çekerim?
-
@kullanıcı birşey kaybetmezsiniz bence, sonradan pişman olacağınıza başvurun derim. Özgeçmiş dışında zamanınızı alacak birşey yok
-
@JanTinbergen başvurmakta sıkıntı yok da sıralamaya girmek konusunda pek ihtimal veremedim
-
@kullanıcı ekonomi yazıları okuyarak üzerine de Hipotez'i veya fotokopicilerdeki iktsat klasik sınav için olan soruları çözerek Ekonomi Bakanlığı için de çalışmış olursunuz, diyelim ki sıralamaya giremediniz. Bir de sıralamanıza bakarsanız zor ama başvurun bence de, eğer hazırlandığınız başka sınav yoksa.
-
Arkadaslar el yazisi ozgecmis isini ne yaptiniz? Egitiminizden falan bahsedin denmemis kendiniz aileniz sosyal cevrenis hobileriniz beklentilerinizi yazin demiş.
-
@14140154 hocam geçen yıl ben eğitimden bahsettim kısaca , sertifikalar , diller , sosyal yönler ve aileden bahsedip bitirdim
-
İşletme alan bilgisinden hangi konular olduğu konusunda fikri olan var mı?
-
Merhabalar
Sınava Endüstri mühendislgnden girecegim önceki yıllarda ne sorulmus acaba arastrdm hiçbişey bulamadm hiçbi fikrim yok neye calısmalıyım.yardmcı olan olursa çok sevnrım -
@aliveli ben de aynı şekilde yaptim. Eğitim bilgilerini dolduruyoruz zaten yazmasam mi dedim de bu sefer hikaye gibi oldu ekledim yine de eğitim bilgilerimi.
-
Uluslararası ilş 92 ye gelme ihtimali yok sanırım?
-
Arkadaslar gecen sene iktisat alaninda sinava girmis olan arkadaslar yorum yazarsa cok sevinirim,
Ekomometrinin secici olacagindan ve zor oldugundan bahsediliyor.
Sorular,Dieyelim dickey-fuller istetistigine gore anlamililik degeri budur hangisi dogrudur,degisen varyansi goldfeld-quandt testiyle degisen varyansi olcmek icin asagidakilerden hangisi yapılmaz veya. Aic(akaike)ve Sc(scwartz) degerleriyle lag sayisi kactir gibi sorular mi kastediliyor?
Yoksa daha cok matematiksel bicim hatasi varsa ekk tahmincisi nasil etkilenir gibi nispeten daha kolay sorular mi vardi?
Simdiden tesekkur ederiz. -
Arkadaşlar ekonometriyi kolay çalışabileceğim bir kaynak tavsiye edebilecek var mı aramızda? Riske atmak istemiyorum ekonometriyi
-
@kamu657 KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI içinde söyledi:
Arkadaşlar ekonometriyi kolay çalışabileceğim bir kaynak tavsiye edebilecek var mı aramızda? Riske atmak istemiyorum ekonometriyi
Aynen hazinede pas geçtik bu test bunda patlamayalım bari
-
ekonometri o kadar dert değil bu sınavda. geçen sene 50 sorudan 30 yapanlar bile mülakata kaldı çan eğrisi ile. kalan kısımda iyi bir performans gösterirseniz mülakata kalırsınız. ekonometri için ben bir kitap bakmıştım. ama açıkcası çok faydasını görmemiştim. genel değil özel sorular vardı.
ha bu dediklerim geçen sene p4 ile alım için geçerli. alan puanı olmayan bir alım olduğundan sınava girenlerin alan durumu nedir bilemem. ama bu sene p22 den alıyor, listeye girenler genel olarak iktisatta kalburüstü olacaktır.
-
Ama geçen seneyi baz almayalım arkadaşlar çünkü herkesin puanına ekleme yapılarak 70 üzeri alan herkesin mülakata kalması gibi istisnai bir durum olmuş geçen sene nedenini bilmiyorum. Bu sene öyle bişey olmaz sanıyorum
-
@kamu657 çan eğrisi dpt olduğu zamanlardan gelen bir uygulama. iibf'de çok sık olmasa da özellikle mühendislik ve matematik - istatistik -sosyoloji gibi az kişinin girdiği bölümlerinde çok eskiden beri olan bir durum. geçen sene alımda sıkıntılar çıktı ama çan eğrisi daha eskilere dayanan bir uygulama.
-
Arkadaşlar ben de inşaat mühendisliği alanından sınava gireceğim neye çalışacagıma dair hiçbir fikrim yok. daha önce sınava girmiş arkadaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim. bir de 10 soru genel iktisat çıkacakmış. iktisat için basitleştirilmiş önerebileceğiniz bi not var mı şimdiden teşekkürler
-
Bende belgelerde hata veriyor her şey uygun olmasına rağmen neden sizce ?
-
@comeraden12 dosyaların uzantısına bakın istendiği gibi pdf veya jpg mi o da uygunsa dosya boyutlarına bakın her bir dosya boyutunun 1 mb ı geçmemesi gerekiyor
-
Başvuru sıra 871