KALKINMA BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI
-
@kk00 50 soruluk bir test sınavı yapıldı , odtü de girdik sınava 40 hukuk 10 iktisat sordular kolaydı.
-
2016 Kalkınma Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Mülakat Sonuçları:
İktisat mezunları için 15 kişilik ilana çıkan kurum :10 kişi ( 7 erkek-3 kadın )
İşletme mezunları için 9 kişilik ilana çıkan kurum : 8 kişi ( 4 erkek-4 kadın )
Maliye mezunları için 2 kişilik ilana çıkan kurum : 2 kişi ( 1 erkek-1 kadın )
Kamu yönetimi için 3 kişilik ilana çıkan kurum : 2 kişi ( 1 erkek-1 kadın )
Uluslararası ilişkiler için 2 kişilik ilana çıkan kurum : 2 kişi ( 2 kadın )
Hukuk için 2 kişilik ilana çıkan kurum : 0 kişi.
Elektrik - Elektronik Mühendisliği 2 kişi endüstri mühendisliği, 1 harita mühendisliği olmak üzere 3 kişi sınavda başarılı olmuştur.
Toplam 50 kişilik ilana çıkan kurumda 30 kişi sınavda başarılı olmuştur. (18 erkek-12 kadın) -
kaçla kapatacağını kestirmenin zor olduğu bir sınav. bakalım inşallah çok yüksek kapatmaz da bir şans daha doğar bizim için.
kurum her sene p4'ten alım yapardı ve geçen seneden p22 puanım vardı ondan dolayı bu sene sırf p1-2-3-4 yüksek gelsin diye gk-gy çalıştım iktisat bakmadım çok şükür de yüksek geldi ama bu sefer de alım puanı p22 olarak değişti. ne yapalım vardır bunda da bir hayır!
-
@Antimülakat hukuk hiç kimse mülakata katılmamış olabilir.
-
Cok kisi aliyorlar gibi sayilari da doldurmak zorunda hissetmemisler ne guzel. Bakalim eger bir tane uluslararasici begenirler de alirlarsa sinava girecegiz insallah . .
-
@alihusssain hocam gecen seneki p22 puaninizla basvurusu yaparsiniz kendinize sorun etmeyin 1 ay da sinav icin yeterli bir sure basarilar dilerim
-
iktisat 85-86 bandına kadar kesinlikle düşer. bir kere p22 branşında sadece iktisatçılar yok, en az yüzde 60'i başka bölüm mezunu olanlardır. ayrıca dil şartı da var. eyyorumlamam bu kadar.
-
Bu ileti silindi! -
kamu yönetimi okuyanlar ölsün zaten almasınlar hiç bir yere
-
İngilizce her zaman bi sıkıntı yaratmıştır hayatımda.Katilacak arkadaşlara başarılar dilerim.
-
@Rawls hocam sorma ya ingilizce ninde dünya dilininde..
-
Ne dünya dili diye bir başlasam sömürgecilik tarihine kadar uzanıp 15. yüzyıla kadar saydırıyorum. Biraz daha konu uzasa, muhabbeti Ortaçağ Kentleri kitabında bahsi geçen, bir aidiyeti, bağlılığı olmayan denizcilere kadar gidiyorum. Ne vardı sanki bu kadar güç kaybedecek, bizim de günlük konuşma dilimiz Dünya dili olsaydı, bizde de işsizlik maaşları hayatı sürdürebilme seviyesinde olsaydı, sadece serkeş yaşam tarzıyla yaşamak isteyenler homeless olsaydı.
O çocuk aklından geçiriyor 'Benim de bir çikolatam olsa, benim de bir biskevitim olsa...' diyor.
-
Gecen yil isletmeden giren var mi? Sorular ne agirliktaydi, istatistik var miydi? Nerelerden calismayi onerirsiniz?
-
Herkese kolay gelsin. İnternetten yaptığım araştırmalar neticesinde şunlara ulaştım.
- İktisat alanından 2010 sınavında yazılanlara göre 10 tane ekonometri sorusu sorulmuş. 2012 ve 2015 sınavlarında da ekonometri sorulmuş.
2015 sınavını ODTÜ hazırlamış.
İktisat soruları genel olarak orta düzeyde olmakla birlikte ayırt edici yorum soruları sorulmuş ve kilit nokta ekonometri soruları olmuş.
- İktisat alanından 2010 sınavında yazılanlara göre 10 tane ekonometri sorusu sorulmuş. 2012 ve 2015 sınavlarında da ekonometri sorulmuş.
-
92 puanla işletmeden başvuracağım.. yalnız işletme konusunda kaynak bulmakta sıkıntı yaşıyorum arkadaşlar.. Elinde işletme özet notu v.b. olan paylaşırsa çok müteşekkir olurum.. bir de sınav konuları hakkında ilanda yazılanın haricinde bilgisi olan var mı?
-
Bi' fikir verirseniz çok sevinirim, malum hazine 80 kişi işletmeci çağırıyordu 87,5le kapatmış. Puanım 84,67 40kişi de bu kadar aşağı düşme olasılığı zayıf di mi? Hakimliği yakıp çalışasım var ama emin olamıyorum.
-
@bengidönüş işletmenin bu kadar yüksek kapatacigi sanirsam beklenmeyen bir durumdu. Puan makası ilginç, listede ilk . ile 40 kisi arasındaki puan 8.7 40 ile 80. Kişi arasında 2.40. 1. kişi ile 80. kişi arasında ise 11.5 puanlalik bir fark var.Alt sıralara ve 80 puan bandına doğru makas kapanıyor 10 kisi 10 kisi şeklinde bakarsanız farkı daha iyi goruruz. Sonuc olarak 40kisi de 4 puan düşmesi mümkün olabilir ama tamamen puan yığılması ve yds faktörüne bağlı. Ek olarak kalkınma bakanlığının daha burokrotik bir yapısi var bu da hazineye gore başvuru daha az olmasina neden olabilir.
-
Tabi yukaridaki sayilar yuvarlama 1. ve 40 m arasindaki ile40 ile 80 kisi arasindaki toplam fuan farki 1 ile 80 kisi arasindaki puani verecek. Diger alanlar icin de gecerli dahao önce bu baslikta belirtilmisti hazine puanlari bir ornek olur diye iktisat alaninda ise 85 puanla veya daha dusul bir puanla kapatacagini dair fikrim de hala gecerli
-
Başvurulan belgeler arasında özgeçmiş de var.Özel sektör için hazırlamış olduğum var ama kamu kurumları ıcın nasıl oluyo acaba?Belirli bir kural var mı?
-
@econn hiç bir kural yok hocam sade bir şekilde hazırlamaya özen gösterin