ÖSYM Sınav Ücretleri
-
@heredotolga dostum daha oncede yazmistim bu sınav isi olan tasra uzman yardimcisi denetmen ve belki merkez uzman yardimcilarinin katildigi bir sinav.Sayi 45 degilde 450 olsaydi
-
Daha farkli olurdu.
-
sayıştay denetçi yardımcısı olabilmek için bu sene para biriktirip seneye girelim sınava olmadı
-
Sayıştay için konuşursak sınav sadece Ankara’da yapılıyorken yaklaşık 10 bin civarı kişi giriyordu. Şimdi şehir sayısının 3 e çıkmasıyla 20 bin kişi gireceğini varsayarsak 20.000*200= 4.000.000 TL. Bir Türk olarak hesap yapma vazifemi yerine getirdim rahatladım
-
@kilici bunlar bildiğin kar amacı güden kuruluş olmuş
-
Fiyat yüksek, 200 tl yerine herkesinde sınava girmesini engellemek adına 100 tl çok ideal olurdu.
-
@burcuburcu, içinde söyledi: ÖSYM Sınav Ücretleri
sayıştay denetçi yardımcısı olabilmek için bu sene para biriktirip seneye girelim sınava olmadı
kredi cekip sinava girmeyi düşünüyorum
-
İnce: hiç bir sınavdan ücret alınmayacak! Sonunda biriler bizi duymaya başladı.
-
@kartel06 tamamen yapılmasın da sadece maliyeti alsınlar yeter, hiç almayalım diye kaş yaparken göz çıkartabilirler.
-
@agor mantıklı olan bence de o şekilde yapılması. Öyle 200 tl filan değilde 40-50 tl kpss ücreti iyidir mesela.
-
2018 kpss başvuruları yarın başlıyor. sınav ücretleri nedir?
-
Sınav ücreti bence makul düzeyde olmalı. Hiç olmazsa devlete külfeti artar. Dengelemek gerek.
-
@hagi yarın belli olacak sanırım, ÖSYM'nin sitesinde kılavuz henüz yok. Duyurularda da göremedim ben, farklı bir kanalla açıklama yaptıysa bilen arkadaşlar açıklayabilir.
-
Sınavlar tamamen ücretsiz olmalıdır. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Ancak kurumlar çoğunluğu işsizlerin oluşturduğu bizler üzerinden ranta donusturmus durumda işi. Ve çoğunluğun emeği azinliga sermaye olarak geri donmektedir. Özellikle Türkiye gibi Müslümanlığı ile ovunen bir ülkede hayatımızın her alanında bu kadar somuruyle karşılaşmak bazılarına anlaşılmaz gelsede işin özü çok ta farklı değildir. Dine hizmet adına yaptıkları bi kaç şeyle yaptıklarını mesrulastirmaya çalışanlar, bu şekilde vicdwnlarini rahatlatmaya çalışmaktadırlar. Bunlara müslüman kqpitqlistler deyip geçmemek lazım. Isin oyun kısmı emeği Serbest piyasaya düşman olarak göstermeleri oysa emeğin serbest piyasayla değil emeğin serbest piyasada dolasimina engellenmesi dolayısıyla sorunu vardır. İşin asıl anlaşılmaz kısmı ise kapitalizm aslında serbest piyasa falan değildir. Bir devlet ekonomisidir(chomsky). Ve sonuç olarak ta ucretlinin örgütlenmesini engellemektir. Hepimiz serbest piyasa olarak tanimlaeigimiz aslında hiçte serbest piyasa olmayan kapitalizmin gizli elinin kim olduğunu biliyoruz. Ve sinirsiz sermaye birikimiyle hergün daha fazla yoksullasiyoruz. Konudan saptigimin farkındayım, ama sonuç olarak içimi döktüm biraz rahatladim:)
-
Yarın için 2018 kpss sınav ücret tahminlerini alalım 200 tl'den kapıyı açar mı ösym
Benim tahminim geçen seneki gibi ölümü gösterip sonradan lütufta bulunarak sıtmaya razı eder
-
Sınav ücretinden ziyade alan sınavının şeklinde de değişiklik yapacaklar gibime geliyor
-
@friedman98 eski sisteme dönüş mü mesela hocam 40 soru olması sebebiyle biraz sıkıntı gibi son hali değiştirmeleri
-
@maxmin hocam bu muhasebese sorulari peceteye yazmalar felan olmuştu çok şikayet edilmişti sınavdan sonra soru olarak 40 iyi aslinda yine tekrardan tek tek değilde hepsini birlestirebilirler 2 ayrı kitapçık şeklinde
-
Sınav ücreti 200 lira da olsa 300 lira da olsa isyan etmemeliyiz arkadaşlar. Dış güçlerin ülkemize oynadığı oyunlar sonucunda bozulan ekonomimizi -girebildiğimiz kadar sınava girerek- düzeltmek bizlerin elinde.
-
Gy Gk bu sene en az 70 olur. Ders başına da 15 tl yapsınlar bu iş bitsin ben istatistik çözmek(beklemek) zorunda mıyım ?