Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı 2018
-
@shady1 ankaradaysan görüşelim haha
-
@keynesinabv Ben de davet aldim arkadaslar.Ingilizcem yok gibi.Y.lisans yapiyorum tezli bunun etkisi olabilir ama sinavi gecme konusunda pek umudum yok
-
Davet geldi alan kısmı test orası bi şekil halledillir ama diğer bölümler zor. Sınava girme konusunda kararsız kaldım. İlk bölümünde de istatistik gibi bölümlerden de soru geliyormuş. İkinci bölüm tamamen sermaye piyasaları ve bankacılık ile alakalı. üçüncü bölümü de ingilizce. biraz zor bi sınav ve alım konusunda da bi netlik yok. Önceden giren kimse de yok sanırım forumda bilgi verebilecek. mülakatı falan nasıl onu da bilmiyoruz neye göre çağıracaklar mesela? kafamda deli sorular...
-
Sınava girme konusunda epey kararsızım bende(madem öyle niye başvurduncuların yazmasına gerek yok baraj ile çağrılar sınav değildi ). İngilizcem iyi kpss alan bilgimde iyi ama sermaye piyasaları hakkında pek bilgim yok. Gitmemek daha mantıklı gibi sanki ama bilemiyorum.
-
@monser, içinde söyledi: Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı 2018
Sınava girme konusunda epey kararsızım bende(madem öyle niye başvurduncuların yazmasına gerek yok baraj ile çağrılar sınav değildi ). İngilizcem iyi kpss alan bilgimde iyi ama sermaye piyasaları hakkında pek bilgim yok. Gitmemek daha mantıklı gibi sanki ama bilemiyorum.
Aynı durumdayım. Ve belirsiz bir şey için masraf yapmaya da değer mi kestiremiyorum. Alım sayısı vs. de belli değil o çok kötü
-
@nairu24, içinde söyledi: Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı 2018
@monser, içinde söyledi: Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı 2018
Aynı durumdayım. Ve belirsiz bir şey için masraf yapmaya da değer mi kestiremiyorum. Alım sayısı vs. de belli değil o çok kötü
Öyle valla hocam bölümüm iktisat-finans felan olsa gider denerim de sbky olunca test ve ingilizceyi geçsem dahi kompozisyon sınavında kalırım gibi... Vakit olsa çalışılır ama hayırlısı artık.
-
Ben de sınav daveti aldım fakat, konular pek bir zorlayıcı gözüküyor yüksek ihtimalle katılmayacağım.
-
Sınava giren olmayacak bu gidişle sanırım
-
@kafakafka klasik kısmı ha diyince çalışılıcak bir kısım değil maalesef, son dakika fikrim değişmezse ben de girmeyeceğim. Ki değişse bile 2. kısma çalışmadığımdan dolayı zaten bir başarı gösteremem diye düşünüyorum.
-
@kafakafka ben de katilmama karari aldim.
-
ben hafta sonu istanbul'da olacağım için gireceğim sınava nasip olursa , bakalım nasılmış paylaşırız burdan yine , sanki ilk defa biz giriyoruz , hiç eskilerden bilgi paylaşımı yok mu ?
-
Ben de davet aldım ama Ankara'dan kalkıp sınava gitmek baya bir masrafa sokuyor bir de o sınav konuları düşündürüyor. Ben de girmeyeceğim sanırım. Girenlere başarılar
-
Bir işte çalışmayıp katılmayan arkadaşlar bence doğrusununyapmıyor. BİST uzman yardımcılığı geniş bir çevre ve yeni imkanlar vadediyor. İş olarak yorucu olduğu söyleniyor ancak klasik kamu uyuşukluğundan iyidir çalışmak.
-
Ben de davet almışım şimdi gördüm hadi test kısmı neyse de klasik kısmı bu kadar kısa sürede hazırlanıp yapabilecek biri var mı merak ediyorum ikametgahim istanbul olmasına ragmen gidip gitmeme konusunda kararsizim
-
@bestof92 hocam git bence zorsa herkese zor değerlendirmesi de ona göre olacaktır.
-
@kartel06 ben de öyle düşünmeye başladım zorsa herkese zor olacak bir de belli bir baraj koymamışlar belki kağıtları okurken yumuşak davranırlar, alanı ve çevirileri iyi yapıp diğer kısmı ortalama yapmak yeterli olur vs tabi bunlar hep temenni ama denemeden bilemeyeceğiz
-
merkez bankası ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini sormuşlar, bir tablo verip hesaplatmışlar. İngilizce cevaplanacak kısımda crowdfunding nedir 3 riski 3 avantajı nedir diye sormuşlar (12,5 puan). Kurumsal yönetim ve sermaye piyasaları arasında ilişki var mıdır, olumlu mu olumsuz mu diye sorulmuş (12,5 puan). Takasbank ödünç pay piyasası / Borsa istanbul para piyasası nedir, ne için kullanılır, hangi aktörler kullanır, sermaye piyasalarına katkıları nedir diye sorulmuş. iki ayrı soruydu biri 6 diğeri 6,5 puandı. $ ile hammadde ithalatı yapıp £ ile Ab'ye ihracat yapan A firması var.
a) FED beklenenden fazla faiz arttırırsa
b) Fransa ile Almanya ekonomik birliğe ilişkin yeni bir karar alma aşamasındaysa (gibi bi cümleydi hatırlayamadım) A firmasının Vadeli işlem ve opsiyon piyasasında kendini korumak için geliştirebileceği stratejiler nelerdir?
gecen sene sorulan bazi sorular.
-
@unalturludur tamam zaten kimse girmiyodu bu sorulardan sonra hiç kimse girmez
-
@shady1 2015 sorulari da paylasilmis onlari hic paylasmayalim o zaman
-
@unalturludur benim icin hava hos zaten girmiycem