P23-P42 den hangisi kurumlar için daha avantajlı?
-
Merhabalar arkadaşlar .Bir konu hakkında fikrinize başvurmak için bu başlığı açtım.2017 den bu yana açılan sınavlar forumdan incelenmiş olup;
A) P42 puan türü yani>>> 0.30 çeko 0.20 şer hukuk -iktisat, 0.15 maliye, 0.10 ar gkgy ağırlıklı
ALIM YAPAN KURUMLAR
- Sgk denetmen yrd
- İş müfettiş yrd
B ) P23 puan türü yani>>>0.15 er hukuk-iktisat-işletme-muhasebe, 0.20 maliye, 0.10 ar gkgy ağırlıklı.
ALIM YAPAN KURUMLAR
- Sgk denetmen yrd
- İçişleri Dernekler denetmen yrd
- Kamu İhale kurumu uzm yrd
- Kültür bak. kontrol yrd.
Yukarıdaki tabloya göre p42 puan türü "muhasebe içermediği için" özellikle maliye bak.sınavlarında tercih edilmemiş.P23 puan türü ise daha alan ağırlıklı olmakla birlikte işletmeye de yer vermiş ve 4 kurum bu puan türünden alım yapmış.
Sonuç olarak 2018 KPSS İÇİN ; p42 de yer alan 0.30 luk ÇEKO yerine p23 te yer alan 0.15 lik İŞLETME dersine çalışmak kurum sınavları açısından daha avantajlı değil mi? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.Teşekkürler
@paretowilfredo @genclerbirlikli @luthor @Antimülakat @Baumol
-
bunu ben de düşündüm olası vergi müfettişliği de işletme isteyen bir puan türünden alacağını göz ardı etmemek lazım.Bana işletme çalışmak daha mantıklı geliyor.
-
Kurumların puan türü seçimi çok istikrarlı durmuyor. Şu anki duruma göre konuşursak kesinlikle işletme çalışmak daha mantıklı.
-
@aslan-reyiz hocam bu sene p23 iyi sınav yaptı cidden. İşletme testinde de muhasebe temelli sorular bolca var, biraz daha bakılıp güzel sonuçlar alınabilir kanaatindeyim. Üstelik işletmenin olduğu puan sayısı çekodan daha fazla, cekoya pek bel bağlamamak lazım artık.
-
Hocam bence 4 temel derste daha uzmanlaşıp gk-gy ile desteklemekte fayda var.P48 den +90 puan aldığınız takdirde bu sınavlara yetecek p23 üde yakalarsınız diye düşünüyorum.Ama illa garanti olsun diye düşünüyorsanız işletme daha mantıklı görünüyor.
-
Hocam makul olan elbette işletme ağırlıklı çalışmak. Sonuçta Maliye Bakanlığı ilanlarında Çeko puan türünün tercih edilme şansı yok gibi. Bunu söylemekle birlikte işletmeye verdiğinizin emeğin az bir kısmını İş Hukukuna ayırarak Çeko'dan da tamamen vazgeçmeden meseleyi iki yönlü çözebileceğinizi hesaba katmanız daha makul olacaktır.
-
@baumol bence de yeni puanlama sistemi zaten saçma üzerine kurumlarda sapıttı.
-
Teşekkürler üstadlar
-
@aslan-reyiz Dostum benim düşüncem şu yönde. İşletme için de Çeko için de makul düzeyde çalışma yapmak. Çünkü yine belirleyici olan senin alan derslerindeki yüksek netlerin ve GK GY performansın olacak. Aslında yan alanlar daha çok 87'yi 90 yapmaya yarayacak konumda. Bu çeko için daha farklı ağırlığı yüksek olduğundan ancak, Çeko İşletme'den daha kolay çalışılacak durumda olduğundan ve daha yüksek net performansı sergilenebildiğinden aslında sana fırsat maliyeti eşit iki dersin, söz konusu iki puan türü için. O nedenle alandan azami başarıyı sağlamlaştırmak akabinde yan alanlardan katkı yapmak bu sistemde çok daha mantıklı.
Sistemden şikayet etmek yerine, sisteme adapte olacak yöntemi aramak daha evlâdır ki sen de bunu yapıyorsun. Başarılar dilerim dostum.