Araba sevdası
-
Arkadaşlar kia’nın rio modelini deneyen oldu mu daha önce?
-
İlk realist roman olan bu başlık için gerçek hayatta realist davrandığımızda araba sevdasından erken vazgeçiyoruz. Benzin olmuş 6 TL
-
@antimülakat yaşasın EGO
-
@kelaynak ego, metrobüs, metro, izban vs. hepsine sonsuz teşekkürler.
-
vitodan vazgeçtim 50 bine kadar civic alacağım nasıl arkadaşlar önerir misiniz var mı kullanan?
-
@yasaklı ben de fiorino var verebilirim
-
@dimitris yok yavv napayım onu cıvıc cıtroen c5 peugeot 407 passat sen söyle ne alalım
-
@yasaklı passat
-
civic bence güzel, otomatiği iyi geçişleri hissettirmiyor. yakıtı diğer benzinli araçlara göre daha iyi eco modu var belki o devrede diye etkili olabilir, arka koltukta şaft tüneli yok buda arkadakiler için iyi,spor modu ve f1 vites geçişleride var bu o segmente göre iyi bi özellik. ancak bence olumsuz yanı yere çok yakın kimisi de öyle seviyor.
-
Uzun uğraşlar sonunda bulduğum arabam pejo 207 tam serseri arabası ama 1.4 tüplü benimki artistlik yapilmiyor az daha param olaydi 1.6 dizelini alaydim iyiydi
-
@yasaklı eaki model passattansa yeni model c5 derim
-
@yasaklı Dostum 50.000 TL'ye kadar alabileceğin C5 olacaksa şayet onlarda uzay kasa olarak nitelendirilen kasadan itibaren bak. Önceki kasa makyajlanmadan önce anormal şekilde çirkin. Her ikisinde de 1.6 hdi ve 2.0 hdi aynı motor blokları var bildiğim kadarıyla. 1.6 hdi'larda turbo uzun vadede sorun çıkarabiliyor. Biraz dayanıksız dirençsiz bir motor. 2.0 zorlanmaya daha meyilli olduğundan sanıyorum bu soruna sık rastlanılmamış. Tabi bunda kullanıcı da önemli. Özellikle yağ bakımı ve turbo timing'e önem verilmemişse düşük kilometreli de olsa benzer sorunlar her iki motorda da çıkar.
Civic'e gelirsek, sanırım fd6 temiz bulunur o fiyatlara. Ancak donanım olarak biraz zayıf olabilir alacağın model. Tabi şu kısım da var, donanımdan feragat edip düşük kilometreye yönelebilirsin. fd6 bana göre civic'in bugüne dek en iyi kasasıydı. Ben VAG tutkunu biri olarak jdm bir araca ilk kez böylesi hayranlık duymuşumdur. Tabi ben CVT şanzıman seven birisi değilim. Biraz eski kafayım bu hususta sanırım. CVT tam bir şanzıman değil zaten iki kasnak bir kayış, sonsuz vites esasında. Özellikle honda da sorunsuz çalışıyor bu şanzıman ama o kadar dinginlik sevmiyorum ben araçta. Biraz aksiyon olması lazım sanırım benim için.
Passat'ta ise b6 kasa bulunabilir o fiyata ama bu piyasa fiyatlarında iki temel seçenek karşına çıkar. Ya 1.6 fsi ya da 2.0 TDİ yüksek kilometreli araçlar. Bunlarda da fsi'da tüp uyumu sorunu var o nedenle piyasa fiyatlarının altındadır fiyatı. 2.0 tdi'lar ise oldukça yüksek kilometrelerde oluyor. İnersek alt kasaya b 5.5 ara kasa bulunabilir. Ben bu kasayı çok severim. Özellikle TDI çift kırmızı 130 PS seçeneği var ki harikulade bir motordur. Bu düşünülebilir ama yaş olarak biraz yükselmek demek bu. Ama derli toplu temiz bir araç bulunursa, iyi de bakılırsa sorun çıkarmaz. Dikkat edilecek en temel husus enjektör ve turbodur. Turboda yukarda söylediğim faktörler belirleyicidir yine.
-
@paretowilfredo bilgiler için teşekkür ederim üstat tek tek araştıracağım bunları. ancak benim önceliğim rampada 5 kişi ile bayılmayan çıkması yani biraz yüklüce bir arabanın iyi rampa çıkması aradığın en büyük özellik en azından 2. vitese kadar düşmemesi. citroen biraz ağır kasa rampa çıkamaz o yüzden aslında onu ne kadar beğensem de eledim gibi 407yi de babaya beğendiremedik 2. el olarak satamazsın dedi:) bende senin gibi az geriden geliyorum bu konuda mesela otomatik istemiyorum bu yüzden civic işi sıkıntıya girdi az ayrıca dizel olsa rampada avantaj olacak o da beni passata yönlendiriyor kafalar çok karışık üstat
-
@guyan-gelmiş hocam araç 1500kg 500-600 de bizi koy içine etti mi 2 ton 1.6 dizel motor sonra sövmez mi bize rampada perişan olmaz mı
-
@yasaklı yok hocam benim dedigim arabaya birak 5 kişi ile rampadan çıkmasını 5 kişi fiziki olarak binemez bile
-
Ben çok teknik kısımdan anlayamıyorum. 40 bin tl civarı param var. yol tutuşu ve konforu iyi bi araç istiyorum. ne alabilirim
-
@dimitris focus yol tutuşu en üst düzey arabalardan hatta ilk akla gelen
-
@yasaklı bu paraya da focus zor ya
-
@dimitris az düşük model bakacaksın mecbur bende şimdi 2009 civic filan bakıyorum
-
@yasaklı en sonunda gidip bi cruze alıcam. hiç değilse tipi düzgün