2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@fc-real-gdp aynen hocam iktisatıma güvenerek girdim iktisat yüzünden elendim
-
En son sınavda 135 içinde yazılı sınavı en düşük olan kişi kaç puan almıştı hatırlayan var mı arkadaşlar? Yazılı sınavdan açıkçası çekiniyorum. Yazılı sınavda cevaplarınız açık, öz ve kısa mıydı yoksa uzun uzadıya cevaplar mı yazdınız bir de son olarak ösym puantörleri bonkör davranıyorlar mı :))
-
@ofa hocam yazılı sınav 70'e kadar düşüyor yada 70'i geçen 135 kişi olmayınca 70'e tamamlıyorlar. yani test sınavı gibi uçuk bur bir punla kapatmıyor yazılı sınav.
-
@fc-real-gdp illa mulakata 135 kişi sokulcak yani
-
@shady1 hocam hür yayınlarının kaymakamlık sınavı için olanı iyi değildi. oradan hareketle iyi değildir diyorum. ama kullanan varsa daha sağlıklı bilgi verebilir.
-
@jakuppp önceki senerlerde öyleydi, bu sene detaylı okumadım sınav protokolünü, yine öyledir ama.
-
@maliyefs çok da hayal kurmamak gerek . Bende hayalleri yıkmak istemem ama bir sene boyunca uğraştım ettim , ilk 60 i bırakın ilk 30 içindeydim ( 30.degildim) gene de olmadı. Ve benden daha iyi olup ta giremeyen arkadaşlarmda vardı. Keza 135. Girdi diye biliyorum. Çok hayal kurmadan hazırlanın derim.
-
@fc-real-gdp excel yüklü değildi listeyi açamamıştım şimdi indirdim kazananlar listesini ve puanları inceliyordum yine de sağolun hocam. Asıl merak ettiğim yazılı sınavı kazanan arkadaşların sorulara cevap tarzı nasıldı uzun uzadıya yazdılar mı kısa ve net miydi?
-
@ofa uzun uzadıya istesen de yazamazsin. Sana verilen sorular bir kitapçık düzeninde bir soru A4 boyutunda bir kağıda yazılı ve en fazla o kağıdı doldurabilirsiniz. Hatta iktisatta iki soru bir kâğıtta bile yer almıştı.
-
@birumut sorular nasıldı hocam örnek verir misin hatirliyosan
-
@birumut tşk edrm hocam. Başarılar dilerim
-
Sayfaların hepsini okuyamadım sınav konuları ile ilgili bi bilgi ilanda da göremedim. Sınavda çıkacak ders ve konu içeriklerini nereden öğrenebilirim
-
@hoyuelo sayıştay'in sitesine giriniz. oradan son duyuruya tıklayınız, duyuru açılınca sınav protokolü kısmına tıklayınız ve protokolü okuyunuz.
-
@shady1 mesela maliye de ilk soru asimetrik bilgi nedir anlatınız di. Hukuk da ibra nedir (30 puandi) diğer hukuk soruları 10 ar puandi.yasama kisintisi sorulmuştu. Maliye de vergi ile ilgili olay sorusu vardı. Şuan bunları hatırlıyorum
-
@fc-real-gdp teşekkür ederim
-
SAYIŞTAY İÇİN GÜNCEL BİLGİLER
Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı KPSS’de gelmesi muhtemel 2017 İstatistik verileri
Türkiye Nüfusu 2017 Sonu İtibarıyla 80.8 Milyon
Türkiye Nüfusunun %50.2’si Erkek – %49.8’i Kadın
Kentleşme Oranı %92.5
Ortanca Yaşa Göre ; En Yaşlı İl > Sinop , En Genç İl > Şanlıurfa
Km2’ye düşen İnsan sayısına göre ; 2892 Kişi ile En Yoğun İl İstanbul – 11 Kişi ile En Seyrek İl Tunceli
Nüfus Miktarına göre ; En Çok Nüfuslu il 15 Milyon Kişi ile İstanbul – En Az Nüfuslu İl 80 Bin Kişi ile Bayburt
2017 Dış Ticaret Verilerine Göre İthalat ( Dış Alım ) Sıralaması
1-Çin
2-Almanya
3- Rusya
2017 Dış Ticaret Verilerine Göre İhracat ( Dış Satım ) Sıralaması
1-Almanya
2-İngiltere
3-BAE ( Birleşik Arap Emirlikleri )
2017 Dış Ticaret Verilerine Göre İhracat ve İthalatta En Çok Kullanılan Yollar
1-Deniz Yolu
2-Kara Yolu
3-Hava Yolu
4-Demir Yolu
2017 Dış Ticaret Verilerine Göre İhracat (Dış Satım) En Fazla Satılan Ürünler Sıralaması
1 – Motorlu Kara Taşıtları
2- Dokuma – Tekstil
3-Kazan ve Makineler
4-Kıymetli Taşlar
5-Demir-Çelik Ürünleri
2017 Dış Ticaret Verilerine Göre İthalat ( Dış Alım ) En Fazla Alınan Ürünler Sıralaması
1- Mineral Yakıtlar ve Yağlar
2- Kazan ve Makineler
3-Elektrikli Makineler ve Cihazlar
4- Kıymetli Taşlar
5- Motorlu Kara Taşıtları
2017 Dış Ticaret Verilerine Göre İhracat ve İthalatı En Fazla Yapan İl
İstanbul
2017 TÜİK Hayvancılık Verilerine Göre
İpek Böceği > Diyarbakır 1.Sıra
Tavukçuluk > Manisa 1.Sıra
Koyun > Van 1.Sıra
Arıcılık > Ordu 1.Sıra
Tiftik Keçisi > Ankara 1. Sıra
Sığır > Konya 1.Sıra
Manda > Samsun 1 .Sıra
Kıl Keçisi > Mersin 1.Sıra
2017 TÜİK Tarım Verilerine Göre
Buğday,Arpa,Şeker Pancarı, Kuru Fasulye Üretiminde > Konya 1 .Sıra
Yer Fıstığı , Soya Fasulyesi , Mısır Üretiminde > Adana 1.Sıra
İncir, Zeytin Üretiminde > Aydın 1.Sıra
Tütün , Üzüm Üretiminde > Manisa 1 .Sıra
Pamuk, Antep Fıstığı Üretiminde > Şanlıurfa 1.Sıra
Gül,Elma Üretiminde > Isparta 1.Sıra
Haşhaş,Keten Üretiminde > Afyonkarahisar 1. Sıra
Kenevir Üretiminde > Samsun 1.Sıra
Patates Üretiminde > Niğde 1.Sıra
Çeltik Üretiminde > Edirne 1.Sıra
Ay Çiçeği Üretiminde > Tekirdağ 1.Sıra
Çay Üretiminde > Rize 1.Sıra
Kivi Üretiminde > Yalova 1.Sıra
Fındık Üretiminde > Ordu 1.Sıra
Kayısı Üretiminde > Malatya 1.Sıra
Yeşil Mercimek Üretiminde > Yozgat 1.Sıra
Kırmızı Mercimek Üretiminde > Diyarbakır 1.Sıra
Nohut Üretiminde > Kırşehir 1.Sıra
-
2017-2018 vergi tvs değişiklikleri
-
Kanunnameye veya zapata'nin kitaplarına nasıl çalışacağız?ben normalde çok okuyarak ezberlemeye çalışan birisiyim ama bu kitaplarda mümkün görünmüyor.
-
@varoufakis Kitapların içeriği geniş ve anlatımı güzel ama ezbere pek uygun değil aynı sorunu bende yaşadım, yaşıyorum kendimce bir çözüm buldum ama kişiye göre değişir tabi. Öncelikle Zapata dan okuyup mantığını kavramaya çalışıyorum daha sonra dersin genel çerçevesini çizmiş gruplandırmış ve içeriğe öyle geçmiş farklı bir kaynaktan bakmaya çalışıyorum fena da olmuyor hem evet Zapata söyle demişti böyle demişti diye aklına geliyor daha keyifli oluyor... Kolay gelsin.
-
İlanda coğrafya için "Türkiye Coğrafyası" yazmışlar sadece. Bunun içine Türkiye'nin coğrafi konumu, beşeri coğrafyası, ekonomik coğrafyası, fiziki konumu ve ıvırı zıvırıyla tüm coğrafya konularına mı çalışacağız? Coğrafya'ya nasıl çalışılmalı önerisi olan varsa alabilirim.