26 May 2018 17:51

Evet dostlar o vakit şöyle yapalım

BİMER ve CİMER metnimiz @fiscaldrag dostumuzun kaleminden çıkan bu metin;

26 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sayıştay-Eleme Sınavı'nın Ankara-Esenboğa E-sınav Merkezi'ndeki bölümü, teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamış ve bunun akabinde ÖSYM Başkanlığı, Ankara'daki sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştur.

İstanbul ve İzmir illerinde sınava giren adayların, sınavı tamamladıkları göz önünde bulundurularak, bu illerde sınavın iptali veya ertelenmesi yoluna gidilmemiştir. Lâkin bu durum, daha sonra Ankara'da sınava girecek adaylarla İstanbul ve İzmir illerinde sınava girmiş olan adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Adaylara sorulacak soruların eşdeğer olması mümkün olmadığından, değerlendirmede adaletsizlik yaşanacaktır.

İkinci bir husus olarak; ilgili sınava Ankara dışından pek çok aday katılım göstermiş olup; yol, yemek, barınma gibi masraflara girmişlerdir. Adayların bu konudaki mağduriyetlerinin de acilen giderilmesi gereklidir.

Sınavın adil olarak yapılabilmesi adına tüm adaylar için iptalini, yeni yapılacak sınavda e-sınav usulünden vazgeçilmesini, adayların maddi olarak uğradığı zararın tazmin edilmesini ve bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması adına yetkililerce gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

TWITTER etkinlik tagımız ise;

#SayıştaySınavıİptalEdilsin

Hadi başlayalım artık dostlar twitter faslını ben açıyorum.

@OSYMBaskanligi bu hesabı etiketleyerek ve mümkün mertebe yetkilileri de katarak yapalım organizasyonu.

Sn. Cumhubaşkanı'nı, Bakanları ve bizle alakadar olan vekiller pas geçmeyelim. Özellikle Arzu Erdem hanım yine hassasiyet gösterecektir diye umuyorum. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızdan lütfen etkinliği duyurun. Ben de şimdi duyuruyu yapacağım.