2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Sınav salonuna girdim, yerime oturdum. Baktım her yer kapalı kimseyi görmüyorsun, dikkat dağıtacak bir şey hareketlilik vs. yok oh ne güzel dedim, kendi masanda sınav yapar gibi. Görüp göreceğimiz güzellik buymuş
-
@shady1 Demek ki meslek tanıtımlarımız her yere ulaşmamış Çok çalışmamız lazım dostum çok Gerçi okumayı da çok sevmiyoruz, çevremizde bile zorla okuttuğumuz insanlar oluyor bazen
-
Bu arada kişiye özel açılan sistemin, kişiye özel basılan kitapçıktan ne farkı var?
-
@paretowilfredo valla biz yapalım ya ben önceki gece kökte çektiririm fotokopileri e sinavla filan ugrasmayız
-
@plansız ben de öyle oldum hocam. Dedim ya çok da şikayetlik bişi yokmuş. Bi de güzel yayıldım falan. Sonra dediler sen misin yayılan....
-
Benim anlamadığım çok mu gerekliydi o karekod
-
@paretowilfredo valla öyle. Sinav organizasyonuna beni de yazin bu arada hocam
-
Sinav görevlisine bağırarak abi masayı açar mısın diyen eleman kaç yıl cafe işlettin bilmiyorum ama çıkana kadar güldüm :))
-
Bu sınavda yaşananları sadece sınav uygulamasının patlamasına bağlanmaması gerektiğini düşünüyorum ve bu nedenle tepkilerin İİBF adına açılmayan sınavlarla birlikte değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.
2 senedir İİBF mezunları ciddi anlamda mağdur edildi.
KPSS sınav sistemi değişti, olmayacak rakamlarda sınav ücreti talep edildi, sonradan hatadan dönüldü.
Onlarca etkinlik yapıldı, yazılar yazıldı İİBF'li ciddiye alınmadı.
Kadro verilmeyen İİBF mezunlarına devlette norm kadro fazlası var denilerek olmayacak bahaneler üretildi, diğer fakülte mezunlarına verilen kadrolar katlanarak arttı.
Maliye Bakanı sınav açarken cebinden maaş ödüyormuş gibi hareket etti.
Yıl bitti 87 puan altında alanlara yönelik bir tane A kadro sınavı açılmadı.
Polise, hemşireye, öğretmene ek 3600 gösterge vaadi bardağı taşıran son damla oldu.Unutmadan bir de 800 bin taşerona kadro verildi. Hem de güle oynaya!
-
@yigidooo Winamp müzik listesi de olsaymış bari :)) İlk sıraya Usher-Yeah yazılabilir bu aralar
-
@paretowilfredo :):):)
-
@antimülakat Tüm bunlara ek ÖSYM'nin sistemden evvel bir anonim şirket gibi çalıştığını da eklemek lazım. Sınav ücretlerinin dolardan hızlı yükelişini de göz önüne alalım.
Ayrıca ÖSYM'nin her anlamda kötü bir organizatör olduğunu da bir kez daha görmüş olduk.
Ulaşım + sınav yerindeki bekleyişler aksaklıklar ÖSYM'nin bu konudaki zayıflığını bir kez daha ortaya koydu.Senin dediklerini de düşününce kardeşim İİBF'linin kaderi karadenizden de kara hale geldi artık.
-
Ben c2'deydim. Özellikle bizim salonda üç veya dört kişinin sistemi açıldı sadece. Belimiz ağrıyana kadar karekod okutmaya çalıştık ama nafile. 14.40'tan sonra görevli "sessiz olun bazı arkadaşların sınavı başlayacak" deyince ortalık karıştı zaten bu nasıl iş dedik, yanımızdaki bir arkadaş ben bu gürültüde çözemem diyerek süresi başladığı halde kapattı sorulara bakmadan. Daha sonra tüm bilgisayarlar kapatılıp açılınca ve bekledikçe sinirler gerildi, bağırıp çıkanlar oldu, bazılarının gözleri doldu. Kimisi soruların hepsini "gördü", kimisi beş on soru "çözdü" o sürede. Ben ortalığı karıştıracak "farklı amaçlı" tek bir söz duymadım kimseden. Ama direk iptal duyurusu yapmadıkları için 1saat kadar içerde ne olacağını bilmeden kaldığımız için daha da gerildik. Sınava böyle devam edilirse haksızlık olur, iptal olmalı diyerek bağırdı zaten herkes alkışlarla beraber. Çıkışta da arkadaşların söylediği gibi polisler çekim yapıyordu.
Ben ise sayıstay hiç düşünmememe ragmen sınav açılmışken gireyim tecrube olsun bir dahaki için ve e-sınav nedir göreyim dedim ama görmez olaydım. Sınavla alakalı zerre kadar beklentim ve stresim yokken sandalyeye oturup ağlayasım geldi inanın. Ben bu devlete en güzel şekilde, hakka girmeden hizmet etmek istiyorum Allah'ın izniyle ama bugün yaşadıklarım beni çok üzdü. Sinirlenmekten çok üzüntü ve hayalkırıklığıydı benim yaşadığım, belki yeni başladım bu sınav işlerine ondandır ama diyeceğim o ki; bir gün nerede, hangi kademede olursa olsun herkes işini layıkıyla yapar ve biz de o güzel günleri görür ve bir parçası oluruz inşallah.. -
Cidden tam internet cafe ortamı vardı ya cafe sahibi res attı makinelere hatta
-
@kilici 200 lira veriyoz 1 buçuk saat oynatıolar.
-
@kilici :)) "ÖSYM: Sınavı kurduk, tüm adaylar Counter'a geçsin."
-
@paretowilfredo Ösym sis attı bize
-
@qrats yazdigini okurken gozlerim doldu ne kadar guzel ifade etmissin
-
millet bayağı sinirlenmişti. şu belkoların geldiği yerde bir karışıklık oldu. gözlüklü sıska bir çocuk, perçemli esmer bir çocukla tartıştı. esmer olan az daha parçalıyordu. diyeceğim o ki, öyle bir psikolojiye soktular ki insanları az daha başı belaya giriyordu. yazık ya. insanlar oraya ne hayallerle geliyorlar. tam da polis vardı. kavgayı gbt'ye bir işlediler mi ikisinin de emekleri oracıkta gidebilirdi. ki gidiyodu da o esmer olan gözlüklü sıskayı itince sıska karşılık vermedi iyiki de. milleti ne hale soktular arkadaş.
-
Çıkışta "SOĞUK SU! SOĞUK SU! " diye bağıran amca o an bizim için durumun özeti gibiydi Ancak soğuk su içilir bunun üstüne dedim içimden