2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Dostlar herkese Merhaba. Bugün gelen haberleri paylaşayım Sayıştay'dan. Haberler şöyle;
Sınavın herkes için İptal edilmesi konuşuluyor. Bu yönde Sayıştay'ın istek ve yaklaşımı. Buna göre bir tarih belirlenmiş, sınav herkes için iptal edilerek 7 Temmuz'da yeni sınav tarihi duyrulacak ve Temmuz sonu, Ağustos başı gibi yeniden sınav yapılacak.
Sınavın Elektronik ortamda mı yoksa kağıt ortamında mı yapılacağı konusu henüz netleşmemiş. Bu konuya dair ilgili duyuruya kadar bir yöntem belirlenecektir.
Yeni sınav dışardan yeniden başvuruya açık olmayacak, mevcut sınava başvuran adaylar için yapılmış başvurular üzerinden sınav tarihi duyrularak sınav gerçekleştirilecekmiş.Bilgiler böyle dostlar, yeni bilgiler geldiği takdirde paylaşacağım.
Hayırlısı olsun hepiniz için.
Şöyle ikiniz ve herkes için alıntılayayım dostum o vakit.
-
Dostlar herkese Merhaba. Bugün gelen haberleri paylaşayım Sayıştay'dan. Haberler şöyle;
Sınavın herkes için İptal edilmesi konuşuluyor. Bu yönde Sayıştay'ın istek ve yaklaşımı. Buna göre bir tarih belirlenmiş, sınav herkes için iptal edilerek 7 Temmuz'da yeni sınav tarihi duyrulacak ve Temmuz sonu, Ağustos başı gibi yeniden sınav yapılacak.
Sınavın Elektronik ortamda mı yoksa kağıt ortamında mı yapılacağı konusu henüz netleşmemiş. Bu konuya dair ilgili duyuruya kadar bir yöntem belirlenecektir.
Yeni sınav dışardan yeniden başvuruya açık olmayacak, mevcut sınava başvuran adaylar için yapılmış başvurular üzerinden sınav tarihi duyrularak sınav gerçekleştirilecekmiş.Bilgiler böyle dostlar, yeni bilgiler geldiği takdirde paylaşacağım.
Hayırlısı olsun hepiniz için.
Şöyle ikiniz ve herkes için alıntılayayım dostum o vakit.
Osym'nin herhangi bir yaptirimi olur mu sizce hocam? Cikista kameralar cekiyodu cunku. İcerde de kameralar vardi. Kafami kurcaliyor bu durum.
-
@tuzruhu Dostum orada itiraz etmek, alkış tutmak ve dahi itirazınızı dile getirmek sizin en doğal hakkınız. Süren bir sınav düzenini bozmadınız, zaten bozuk olan düzeni eleştirip dile getirdiniz. Bu yönden yaptırım uygulanamaz. Uygulanırsa da ÖSYM mahkemelerle çok baş ağrısı çeker, bunca fiyaskodan sonra da bunu göze alacağını sanmam.
-
Bu sınava gün kalmadı:D
Bi 14temmuz mu boş şimdi -
@1umut, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Bu sınava gün kalmadı:D
Bi 14temmuz mu boş şimdi14 temmuzda da e ales varmış
-
Kaymakamlık,İdari Hakimlik,Sayıştay art arda gelecek gibi duruyor. Bunlardan baska Dguy,Vmy,Ptt ve gelirse bir de guy var. O zaman müzik! Renk!
-
@paretowilfredo malum VMY ve DGUY sınavları açıldı GUY da açılacak gibi sizce sınav gününün bu sınav tarihleriyle denk gelme durumu olabilir mi ?
-
@i̇şsiziibfli bu soruyu ben de sormuştum ama cevap alamadım:)
-
@i̇şsiziibfli zannetmem başka gün yapılır
-
@genclerbirlikli @ff umarım olmaz yoksa maddi manevi emeklerimize yazık olur..
-
@i̇şsiziibfli Öyle olmayacagini ummakla beraber olabilmek ihtimalini dusunuyorum dostum. Cunku raydan cikmis bir alim, planlar bozuldu ve bambaska bir hal aldi. Klasik sinav icin belirlenen tarih sanki vmy ile cakismaya yol acabilir gibi eleme oraya konarak.
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim. Öyle olmaması için dua etcez öyleyse ..
-
Eğerki sınavı yazılı sınav tarihinde yapacaklarsaki en yakın tarihli olarak bir tek o gün boş. Vmy sınavıyla çakışıyor. O zaman da bir çok aday 500 kişilik Vmy kadrosu mu 45 kişilik Sayıştay kadrosu mu diye kendine soracaktır. Cevap aslında belli ancak bazı kişiler yıllardır Sayıştay sınavını bekliyor. Onlar her ne olursa olsun Sayıştayı tercih edecektir.
-
@paca08 Hocam bakmayın 500 alım dediklerine yine gider 200-250 kişi alır vdk. egosunu tatmin mi ediyor ne yapıyor anlamıyorum.
-
@harmenihas İstedikleri kadar kendi egolarını tatmin etmeye çalışsınlar. 2013 yılında yoldan geçeni müfettiş yaptılar. 2015 yılında mülakata kaldım. Alım 300 du mülakata giren sayısı 306 idi. 220 kişiyi aldılar. Eğerki adam gibi yönetim olsaydı ve 300 açtıysan 300 alacaksın kuralı olsaydı ben şu anda yüzde 95 vergi müfettişi olmuştum. Neymiş yeterlilik sınavı zormuş. Yav bir kere sende YDS 70 zorunluluğu yok demekki o olsa iyice acıtasyon yapacaklar. YDS 70 almak mı zor yoksa işini yaptığın mesleğin yeterlilik sınavı mı daha zor olur. Neyse derin konular konuştukça konuşulur.
-
@paca08, aynı sınava mı girdik bilmiyorum ama ben de 2015te mülakata kalıp elenenlerdenim 400 alım denilip 356 kişi mülakata kaldı ve fakat hepsi mülakata gelmedi bile . 20 küsur kişi başka kurumlara gidip mülakata gelmedi. Yine de 200 kişi almışlardı. Yarı yarıya.. Sonrasında duyduklarım hele bin kat beterdi. Cumhurbaşkanı mali denetimi arttırın dediği için sayıyı 400 belirlemişler. Yoksa istedikleri aslında 200 imiş zaten.
-
@harmenihas Ben o sınavdan sonra zaten VDK'a antipati duymaya başladım. Kendi içinde bile adalet olmayan bir kurum istediği kadar yırtınsın bu ülkede verimli bir denetleme yapamaz. Önce kendi içindeki sorunları halletmeli diye düşünüyorum. Merkez uzmanlık bence daha mantıklı eğer denetmenlik yapacaksam da bu Sayıştay Denetçiliği olur.
-
@paca08 gerçi bizim 2015 alımının mülakatı 2016 da yapılmış baktım şimdi. Yani sizin girdiğiniz sınavdan başlayın da bu son alım da dahil yaptığı sınavlarda açtığı kadrodan daha azını alıyor. Meslekte olanlara da aynı eziyeti ediyor . Adam yeterliği falan vermiş kalkıp mülakattan kalıyoor. öyle 1-2 kişi de değil bırakılanlar 169 kişi.
-
@tuzruhu pareto doğru söylüyor zaten iptal olmuş bir sinavda, üstelik sebebi kimse değilken. Ama tabi ellerine fırsat gecirmisken dilediklerine ÖSYM sinavlarına girme yasağı uygulamaya kalkarlarsa da şaşirmam çünkü kuruma pek güvenim kalmadı artık.
-
Sayıştay sınavı iptal edebilir. Alın paralarınızı demesinler valla herşey olabilir