2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
sayıştay binasının kapasitesi yetersiz olduğu söyleniyordu. şimdi nereye s.çacak bu kadar denetçi.
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
sayıştay binasının kapasitesi yetersiz olduğu söyleniyordu. şimdi nereye s.çacak bu kadar denetçi.
Asagi yukari kac kisi gececek sayistaya?
-
@terkiphatasi 2017 sonu itibariyle; 174 uzman, uzman yardımcısı, 66 daire başkanı ve üstü yönetici mevcut başbakanlıkta. kaynak 2017 faaliyet raporu.
-
Arkadaşlar bu süreçte kurumlarda çok fazla söylenti var ve bu söylentiler etrafında nerede oluşturulduğu belli olmayan taslaklar. Ben bu taslağında doğru olmadığını dusunuyorum.
-
ister misiniz şimdi başbakanlık uzman, başkan vslerini Sayıştay'a aldıktan sonra kurum bu seneki sınavı bir daha yapmamak üzere iptal etsin sinirden gülesim geldi :DDD
-
@kadrolu-öğrenci, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
ister misiniz şimdi başbakanlık uzman, başkan vslerini Sayıştay'a aldıktan sonra kurum bu seneki sınavı bir daha yapmamak üzere iptal etsin sinirden gülesim geldi :DDD
yani demek istediğim; BU SENE yapmamak üzere iptal etsin. gerçi 260 küsür adamı aldıktan sonra zaten 7-8 senelik alımı tek seferde yapmış oluyor. bu da bizim Sayıştay hayallerimizi suya düşürüyor o değil de sınav ertelendikten sonra böyle bir olayın olması çok tuhaf, anlam veremiyorum.
-
Dostlar herkese merhaba.
Taslak hakkında da bir kaç şey söyleyeyim. Taslağı ben gördüm, ilgili haberden çok önce bana intikal etti diğer araştırmayı yaparken ancak taslak olduğu için haber değeri verip de paylaşmadım açıkçası ama evet öyle bir metin mevcut ve olması da ciddi ihtimal. İlgili metin fligran olmaksızın bende mevcut. Beni şaşırtan şu oldu, Başbakanlık müfettişlerini Sayıştay'a Uzmanları da dengi kurumlarda Merkez Uzmanlığı'na gönderirler diye düşünüyordum. Bu yönden bakınca daha adilane olabilirdi bu uygulama, çünkü YDK lağvedildiği vakit yetkileri ile beraber personeli Sayıştay'a geçmişti ki makul ve mantıklıydı aynı işi yapacak mensuplardı çünkü. Ancak Başbakanlık uzmanlığı kadrosunun böyle bir vasfı ve mahiyeti söz konusu değil iken bu denli bedavaya 2 katı özlük hakkı almalarını beklemiyordum.
Diğer taraftan Başbakanlık Uzmanlığı'na zamanında farklı geçiş usûlleri de oldu. Bu şekilde giren tandığım bildiğim kişiler de vardır vakti zamanında. Bu yönden bakınca da gerçekten sizlere ciddi bir haksızlık bu. Uygulanmamasını umduğum bir taslaktır.
Diğer yandan Sayıştay'ın alımlarını 5 sene falan geciktireceğini düşünmüyorum bu uygulamanın. Çünkü YDK lağvedildiği vakit bir çok personel Sayıştay'a geçtiğinde de benzer beklenti söz konusuydu. Devamındaki süreçte neredeyse seri biçimde alımlara devam etti kurum. Sayıştay'ın ülke çapında ciddi bir denetim personel ihtiyacı var o nedenle peyderpey alımların yapılacağını düşünüyorum. Şu alımdan sonraki süreçleri de takip eder sizlerle paylaşırız. Hayırlısı olsun hepimiz hakkında.
-
@kadrolu-öğrenci hocam sayıştay'ın
dediğinizi yapması ösym'nin bu yaptığından çok daha vahim olur. bence seneki alım sürecini etkilemez bu durum. -
@fc-real-gdp son ilandakı alım yapılır yani.
-
@paretowilfredo hocam YDK'dan o zamanlar kaç kişi geçmişti Sayıştay'a?
-
@Kadrolu-Öğrenci https://www.sayistay.gov.tr/tr/Upload/95906369/files/yayinlar/yuksek_denetleme_kurulu_tarihcesi.pdf
Sayfa 44 itibariyle sıralı dostum.
-
@paretowilfredo hocam yanlış saymadıysam 128 kişi falan var. bu sene de 240 kişi geçiyor. gerçi fetö yüzünden çıkarılanlar da oldu 110 kişiydi galiba ama 110 kişiden sonra dönenler falan oldu dediler, pek takip edememiştim. inşaAllah dediğin gibi olur hocam. çok faydalı oldu bu söylediklerin, kaç gündür kafamı kurcalıyordu.
-
@kadrolu-öğrenci Bi KHK'da 82 diğerinde 69 kişi ihraç edildi dostum.
-
@paretowilfredo doğrudur hocam ben yanlış hatırlıyor olabilirim. peki onlardan geriye dönenler oldu mu?
-
@kadrolu-öğrenci Net hatırlamamakla birlikte varsa da tek tük olabilir dostum. Yüklü bir iade olmadı.
-
@paretowilfredo peki hocam sağ olasın. senin hakkını nasıl ödeyeceğiz? şöyle bir de dernek falan mı açsanız?
-
@kadrolu-öğrenci Estağfurullah dostum. Aman dernek falan o işlere dair fikirlerimi beyan ettim daha evvel. O işler çok ciddi sorun. Belki çook daha ilerde.
-
@paretowilfredo valla hocam gaz veriyor diye düşünme ama ciddi bir dernek eksikliği var. bunu aynı sen ve buradaki mod arkadaşlar gibi sorumluluk sahibi insanlar yapar ancak. bir gün olsun diyelim bu arada bu belirsiz süreçte sizin gibi insanların bize yol göstermesi çok önemli teşekkür ediyorum herkes adına.
-
Baya fıkra gibi bir taslakmiş doğrusu.
Gün geçmiyor ki bir seylere daha şaşırmayalım. -
Biyle bir şey olması alımları etkilemez , taşra daki birçok kurum personel eksikliği nedeniyle sayıştay tarafından yaklaşık 4 - 5 yıldır denetlenemiyor , personel artırımı zaten şart ..