2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@wazo girme kardeşim netine güveniyorsan temennim o ki her ne kadar suçun günahın olmasa da bizlere bu tercih hakkı verilmedi, sizinse tamamen vicdani tercihinize bağlı sınavı geçerli olanların, işte o sınavı geçerli olup nabza göre şerbet almaya çalışıp içerdeyim diye düşünenlerin 1 net fazlası ve 0,00001 puan fazlası kapatır baraj inşallah. Adil yarışmak isteyip tekrar girecekleri tenzih ederim inşallah da bu sınavı onlar bileğinin hakkıyla kazanır inşallah Allah yardımcıları olur inşallah Allah bilmediklerini bildirir yeni sınavda da yollarına bakarlar, bilgisiz olsa eksik olsa bile inşallah o kişiler ilk 220 yi oluşturur ; ne de olsa bilgi geçer ; karakter kalır.
Kolay gelsin... -
@casanova kardeşim şimdi ben sınava girmeseydim bile vmy ye gireceğimden dolayı o tarihte sayıştaya girmeyecektim. Şimdi yine girmeyeceğim. Ben diyelim sayıştayı kazandım ? İlk sınavdan dolayı. Nasıl bir yol izleyeyim ? Kazandığım halde yazılıya girmeyeyim mi ? Sen olsan ne yapardın ? Söyler misin ? Biz de ona göre vicdanımızı rahatlatalım.
-
@minsipo kardeşim yukarıdaki arkadaşa da taaa en başından dediğim gibi bu durumda senin hiçbir suçun günahın yok. Ben vicdan muhasebesi kıt olan insanlara dedim genel olarak diyeceğimi. Hakkındır, gir vmy ye ben olsam bende girerdim. Ben muğlak laf etmişim kusura bakma, tepkim ulan oh iyi oldu rakip eledik bedavadan şimdide vmy ye girerim millette vmy kasar sayıştay düşük kapatır iyi oldu diye düşünene lafım. Sınavı geçerli olupda daha ilk anda benim sınavım iyi geçti iptal olmasın diyene, iptal olmaması için dua edene. Kimsenin vicdanını okuyamaz sın, burda sucuklu oralet nickli Bi arkadaş yazmıştı Allahım kazanır bırak denetçiyi başkanı olur birgün kurumun inşallah demiştim biraz yukarılarda ararsanız bulursunuz. En nihayetinde bunu fırsat olarak gören ne kadar adam varsa Allah niyetine göre versin, mecbur kalıp seçim yapmaya zorlanan(sizin gibi) Allaha gönlüne göre versin kolay gelsin.
-
@casanova kardeşim haklısın. Keşke sınavı tümden iptal etseler ve 12 ağustostan başka bir tarih belirleseler.
-
ÖSYMye dava açacak avukat bulursanız dava açın arkadaşlar ben bulamadım. Herkes maddi anlamda çok zararı olur geri dönüşü olmaz dedi 3 avukat kabul etmedi.
-
@rorschach159 dava açmak için avukata gerek yok, davayı zaten idare mahkemesinde açacaksın duruşmasız kime dediysen yalan söylemiş. Hazırlayacağın dava dilekçesi ve idare mahkemesine gidip o dilekçeyi vercen bu kadar basit. Sorun davayı açmasına değil, sorun kazanabilmesinde.
-
@wazo Bunun için net bir şey demek zor hocam.80 doğrunuz olsa risk olmazdı siz de sormazdınız zaten Belli olmaz hocam standart sapma alandan mı gk-gy den mi gelecek belirsiz.Yığılmanın nerede olacağı da belirsiz. Sınırda da kalabilirsiniz,sınırın üstünde de olabilirsiniz. Sınav tekrar iptal olursa bir önemide kalmaz bunun Karar vermede Allah kolaylık versin.
-
Arkadaşlar bu ne ya ben Esenboğa'da girdim ama kimseye şu sınava gir veya bu sınava girme diyemem. Adam orada 68 doğru yapmışsa ve kazanacağını düşünüyorsa girmeyebilir. Tamamen kendi tercihidir. Bu durumu vicdan, onur ve gurur meselesi yapamazsınız. Belkide psikolojik olarak yoruldu ve bu sınava girmek istemiyor. Ya da başka bir sınavı veya planı var ve bu sınava girmek istemiyor olabilir. Kimse burada ahlak bekçiliği yapmasın. Sanki o sınav çok kolaydı da adam bedavadan kazanmış olacak. Belki bizim gireceğimiz sınav daha kolay olacak ve 68 doğru yetmeyecek. Belkide çok zor olacak ve 60 doğru yeterli olacak. Diyeceğim o ki siz kendinizden sorumlusunuz. Kazanacak olan klasik sınavda da kazanır test usulü olan sınavda da kazanır. Ne bileyim e- Sayıştay sınavında da kazanır. Yani Sayıştay sınavını kazananlar şansa, bala kazanmış olmaz. Bileğinin hakkıyla kazanmış olur. Defalarca kez KPSS, kurum sınavlarına, mülakatlara girdim. Hep aynı muhabbetler sıktı artık. Siz kendinizi hazır edin onun, bunu sınavlarıyla ilgilenmeyin hak ediyorsanız zaten kazanırsınız. Diyelim ki sizin dediğiniz gibi bu arkadaşlar hak etmeden kazandı. Bunun birde klasik sınavı var. Onu geçemezler zaten ancak ben onlar kazansada hakederek kazanacaktır diyorum. Yani bizlerden bir farkı yok adam ilk kez E-Sayıştay sınavına girip 68 doğru yapıyorsa bilgisi yeterlidir diye düşünüyorum.
Sonuç olarak bu tür gereksiz tartışmalar size zaman kaybettirir. Ayrıca kimseye ahlak bekçiliği yapamazsınız. Bu sınavda bende mağdur oldum ama oturup da bizimle aynı kaderi paylaşan insanlara sataşmadım. Bu sınavdaki tüm rakiplerime şimdiden başarılar diliyorum. Hakeden kazansın.
-
@casanova danışmak için gittim zaten muhakkak avukata gerek yok ama adamlar ağız birliği yapmış gibi gerek yok bulaşma git sınavına gir dediler
-
@saitulukurt ben de 67 net yaptım. Sanırım 65 ve 70 arası yığılma olabilir gibi gözüküyor. Ama tabi farazi yorum yapıyoruz. Ne desek zor. Önceliklere bakmak gerekiyor. Her ne kadar adaletsiz olsa da durum bu. Inşallah değiştirilir.
-
@wazo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar 68 doğrum var sınava girmelimiyim
Benimde 68 d 46/22 gkgy ve alan dagilimi senin nasil?
-
@rorschach159 doğru demişler hocam netice alamazsın günümüz koşullarında, bir de devlet kurumuna karşı mahkemelik olmuş olursun oda cabası işte kimse bunu göze alamadığı için bugüne kadar bir tane bile dava açılmadı zaten.
-
Hala bu sınavı kazanan bileğinin hakkıyla kazanacak diyor ya... Öyle tamam öyle herkes eşit şartlarda yarışmış olacak tamam...
-
@kilici Hocam ben sınava İstanbul’da girdim. Oruç oruç Ramazan günü Sınava girmek için dünya kadar meşakkatle ÖSYM binasına geldik. Herkeste olduğu gibi bizde de karekod sorunu vardı. Sınava geç başlayanlar vardı ve inan ki sesten Türkçenin ilk sorusunda 5 dakika zaman kaybettim. Bunun etkisiyle gy kısmını hızlıca geçip alana yöneldim ve o kadar basit soruları hız yüzünden yanlış yaptım ki.. Ankara da girenler ve diğerleri olarak bir ayrıştırmaya gitmeden söylemem gerekirse yeni sınava girenler kağıt üstünde , Ramazan’ın etkisi olmadan, il çeşitliliğinden faydalanarak sınava girecek. Şimdi bu bize mi haksızlık oluyor ? Birbirimizi suçlamayalım Hocam. Bunu yapan biz değiliz. Hepimiz nasibinin peşinden giden, güçlüklerle okuyan insanlarız. Bizden haklı haksız çıkmaz bizden çıkacak olan tek sıfat masumluktur. İnan ki burada tanıdığım insanlar da o kadar yorulmuş ki kimse küçük hesaplar peşinde koşmaz. Senelerdir emek veren, dünya kadar para harcayan, çevrenin o kadar baskılarına göğüs geren insanlarız bizi bizden başkası anlamaz. Hayırlı günler dilerim.
-
@kilici yahu bırak kardeşim şu polemiği boşver elinden birşey gelmez durumu fırsat bilen ne kadar insan varsa krizin içinde boğulsun de geç ne hala muhasebesini tutuyoruz işin. Dur bakalım (hiç sanmıyorum ama) olurda sınav iptal olursa o zaman belli olur akkoyun karakoyun. O zaman ben sınava girmiştim netimde iyiydi niye toptan iptal ettiniz diyen kesim çıkar illa.
Sınavın eşit şartlarda olması için aynı sorularda insanların yarışması lazım bir kere sen klasik miktar teorisini bir şekilde bilirsin, denk diye ikinci sınavda tutup cambridge teorisi çıkar bilgin olmaz öyle bakarsın bön bön herkes her konuyu veya soruyu eşit bilemez, ayrıca şans faktörünü de es geçiyor millet hayret diyorum. Denk sınav aynı sınavda olur farklı sorular üzerinden eşdeğer sınav yapamazsın yaparsan da sapma belirleyemezsin en kötü ihtimal doğru sayısı üzerinden değerlendirme yaparsın sapmanın hesaplanması için tek bir sınav sorularının ortalaması gerekir.Burda daha ilanın başında duruma göre iki gün üstüste farklı sınav yapılabilir deyince ağlayanlar, sonra da oluşan durumu kabullenip cevapları görüp oh çekenlere ediliyor laf adamın İstanbullu İzmirli olması veya olmasa bile orada sınava girmiş olması ve sınavının da geçerli olmasında gram ne suçu ne kabahati var, eleştirilen kesim iyi oldu sonucumu gördüm hem başkaları sayıştaya girerken ben diğer kurumun sınavlarına da gönül rahatlığıyla girebilecem diye düşünsünler yoksa herkes mağdur. Aynı zamanda vmy ye veya ziraat PTT ye netine bakıp girene de laf yok, el mahkum insanları mecbur bırakıyorlar İstanbul İzmirde girenin suçu ne başka sınavla çakışması durumunun, vicdan kanaati burda devreye giriyor ben İstanbulda girsem netime bakardım varsa 70 bu sınava girmezdim gider vmy ye girerdim ama gene sızladı vicdanım yazık günah adilik şerefsizlik bu yapılan diye, eleştirilen kesim oh lan şansa bak vmy sayıştay arasında kalan şimdi sayıştaya girerse ikinci sınavda benimde vmy de önüm açılır iyi oldu diyen tekrar ediyorum yoksa İstanbulda İzmirde girenin de suçu günahı yok bu adamlar belirlemiyor sınavın yapılacağı tarihide sınavın iptal olmasını veya tekrarlanmasınıda veya sınavın bu şekilde yenilenmesinide.
Birde ben şunu anlamıyorum bak bu sınavda İstanbulda İzmirde girende mağdur oldu öylece belirsizlikten kaldı sonra çok güzel bir uygulamayla bir kesime dediler ki pardon sınavınız geçerli ama başka bir ilde sınavı yapamadık alın buda cevaplar kontrol edin keyfiniz yerindeyse girmeyin değilse isterseniz tekrar girin (sınavların çakışmasını hiç işin içinde katmadan verilen durum bu)
Bir kesime de dediler ki ulan marabalar sınav size iptal yeniden gireceksiniz eşek gibi farklı sorular soracak nasıl Bi değerlendirmeye tabi tutulacak bizde bilmiyoz sizde sormayın eşek gibi gireceksiniz sınava paranızı da geri vermiyoruz yol masrafı da orucunuzun da canı çıksın kazanamazsınız da canınız çıksın biz o kadar adi şerefsiz bir kurumuz ki en azından böyle bir uygulama yapacaz sınav soruları ve cevaplarını yayınlamayıp içerdeyim besbelli diye düşünenlerin önüne geçmeyi akıl edemedik demişler. Ulan adiler bari bir kesimin sınavını yeniden yapacaksınız diğer kesime seçim hakkın tanıyacaksınız ; biye soruları ve cevapları yayınlıyorsunuz danalar hiç mi aklınız hiç mi fikriniz yok netin beğenen girmez ötekilerin hakkına girilir diye yapacaksan yeniden ankarada girenlere sınav illa yap o sınavdan sonra açıkla her iki kitapçığın cevaplarını da bunun önüne geç. Zehirle zıkkım olsun hakkım ne deyim.... -
@casanova arkadasim ne olursun her iletini bu kadar uzun yazma. Yemin ediyorum yoruluyorum okurken
-
@no33 okuma kardeşim ya okuma zoruna gidiyorsa ne saçma yorum bu kanun mu var zorunluluk mu var okuma istemiyorsan şart mı koşuldu sana okuyasım diye hey Allahım ya...
-
@22121121 Hocam ben kişiler üzerinden değil genel olarak sınavın yapılış usulünü eleştiriyorum aslında ama yine de farklı anlayanlar oluyor. Sizin yaşadığınız durumda istanbulda girmenize rağmen mağdur olmuşsunuz tekrar sınava girmeniz sizin için adaletli olacak ama herkes aynı durumda değil anlatmak istediğim de buydu.
İlk sınavda iyi yapanlar bu sınavda da iyi yapacak diye birşey yok tam tersine soru sayısının azaldığını da düşünürsek bir sorunun bile ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Bu yüzden ben sınavı geçerli olan herkesin sınava tekrar girmesini istiyorum ama bunu ösym nin de istemesi gerekiyordu olmadı.
-
@casanova Rahatsız oluyorum. Her yorumun sürekli bir şeyleri çürütme adına gereksiz argümanlarla ve demogojilerle dolu. Sen dilediğini yazdın ben de dilediğim şekilde eleştirimi yapabilirim. Ayrıca ben senin kardeşin değilim.
-
@no33 doğru haklısın zoruna gitti yazılan besbelli, verecek cevabın olmadığı içinde yazının uzunluğundan dem vurursun ancak. Okuma ya sana oku bu ayet diyen mi var rahatsız olduysan görmezden gel ama senin rahatsızlığın yazının uzun olması değil içeriği.