2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@kaiser34 gönderdim Hocam.
-
calısmlara nasıl gidio arkadas
-
@wroclaw sıkıntılı gidiyor
-
@toranj Belli olmaz hocam işte. Zor soru sayılanlar içinde daha bilinen şeyler de çıkabilir. Ya da o sorular belki de orta zorlukta olanların az bilinebilecekleriydi bilemiyoruz. Eş değer sorunun ucu çok açık. Ölçülerini bilemiyoruz sadece yorumluyoruz. Acaba bu soruları kategorize edenler neye göre ediyor? Bunun cevabı yok. ÖSYM neyine güveniyor da böyle bir yola giriyor anlamak mümkün degil.
-
Garanti bir şekilde olacak tek bir husus var o da adaletsizlik
-
@onuktekin hocam benim için eş değer soru 2x2 = 4, 12/3 = 4 dür. hukukta, iktisat vs.de eş değer soru olmaz.
-
@onuktekin valla bana daha zor soracaklarmış gibi geliyor. bi de bayağı tempom düştü çok korkuyorum her hafta sonu sınav maratonu beni çok yordu
-
Genel kültür inşallah ilginç şeylerle çıkmaz karşımıza
-
Şu eşdeğer mantığına bir türlü aklım yatmıyor. Şimdi geçen sınavda sen tvsde kurumlar vergisi sordun bu sınavda da mı aynı vergiden soracaksın? Ya da hadi sordun diyelim geçen sınavın cevabıyla eşdeğer özelliğe sahip ... neyse benim aklım iyice karıştı. Hayırlı geceler.
-
@osman-paşa 150 soruyken 105-110 arası kapatiyormuş.90 soruya düşünce 65 civarı yani ilginç bir şekilde ÖSYM oranı tutturuyor.
-
Ben kafa olarak bitirdim bu sınavı. Çünkü her türlü adaletsizlik olacak ve kendime açıklamasını yapamayacağım o yüzden sıfır beklenti sınava giriyorum 200 vermemiş olsaydım girmeyecektim bile. Ramazanın sıcağında bize yaptıklarını unutamıyorum
-
arkadaşlar merhaba. 26 mayıs sınavında yayınlanan temel kitapçıkta 52. soruda yer alan amortisman kayıt sorusuna bakıp, çözüp de çözümünü burada paylaşabilecek olan bir arkadaş var mıdır?
-
@sdf
60.000/5=12.000 yillik amortisman ayrilir
2. yilin sonunda kayitli degeri 60.000-24.000=36.000
3. yil 15.000 deger artirici masraf yapilmis kayitli degeri 51.000'e yukselir.
3.000 Tl'lik normal bakim genel yonetim gideri dolayisiyla deger artirici olmadigi icin goz onune almadik.
51.000 TL kalan 3 yilda amortismana tabii tutulur.51.000/3=17.000
3,4 ve 5. yil sonunda 17ser bin lira amortisman ayrilir. -
@avexer çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
-
Seni hak etmek için her şeyi yaptım, şimdi tevekkül ediyorum, inşallah buluşuruz be Sayıştay.
-
@murky ben kesinlikle haketmedim ama gygk sayesinde şapkadan tavşan çıkaracakmışım gibi bir his var içimde.
-
Soruları alanlar bana da gönderebilir mi ?
-
sınav e-sınav şeklinde olmayacak mı arkadaşlar? müfettişlik olacak diye hiç ilgilenmemiştim. bugün yeni baktım. gireceğim yer bir anadolu lisesi gözüküyor.
-
@hahamas eski usul yapılacak hocam.
-
@onuktekin anladım. teşekkür ederim.