2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@harmenihas dahil hocam.
-
@fc-real-gdp teşekkür ederim
-
2016 yılı çıkmış sorularını araştırdım ama bulamadım. Var mı bulan?
-
@aliveli bende düşüne bilirim üçret nekadar süreceği hocaların kimler olduğu konularına açıklık getirirsek olabilir daha analitik düşünürüz ozaman
-
Arkadaslar Miras hukuku ve idari yargidan sorumlu degiliz degil mi
-
Arkadaşlar muhasebe hiç bilmeyen biri nasıl çalışmalı? Hangi kaynaklar daha anlaşılır?
-
@jakuppp medeninin içinde miras var sorumlu olmadığımız kanısına nerden vardınız hocam
-
Ben sahsen bi degerlendirme yapmak isterim bu sinavla ilgili. Eger kurumdan yetkili birisi filan okursa işe yarar diye dusunuyorum.
Bence sayistay bilgili birilerini almak istiyosa 15 er soru degil en az 25 er soru sormalı. Neden derseniz, soru sayisi azaldikca bilgiyi isabetli ölçemezsiniz. Ayni sekilde süre de çok kısıtı. Yani sınavi şans oyunu haline getirmişler. Yanlis dogruyu da götürmüyo, atan tutturursa kazansin demişler adeta.
Tavsiyem sonraki sinavlarda yeterli bi eleme yapmak istiyolarsa soru sayisi ve süre artmali.
Simdi ben 1500 sayfa kitabi cozerim hukuk icin diyodum ama soru sayisini görünce bi olumsuz hava oluştu. 1500 Sayfa calisip 15 soruyla karşilaşacagim. Şansa ya çikarsa oldu biraz.
Sanat tarihine de deginmeden geçemeyecegim. Abi sanat tarihi nedir ömrümüzde görmedik. Sayistay disinda soru soran kurum da görmedim. Yapmayın böyle şeyler
-
@shady1, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ben sahsen bi degerlendirme yapmak isterim bu sinavla ilgili. Eger kurumdan yetkili birisi filan okursa işe yarar diye dusunuyorum.
Bence sayistay bilgili birilerini almak istiyosa 15 er soru degil en az 25 er soru sormalı. Neden derseniz, soru sayisi azaldikca bilgiyi isabetli ölçemezsiniz. Ayni sekilde süre de çok kısıtı. Yani sınavi şans oyunu haline getirmişler. Yanlis dogruyu da götürmüyo, atan tutturursa kazansin demişler adeta.
Tavsiyem sonraki sinavlarda yeterli bi eleme yapmak istiyolarsa soru sayisi ve süre artmali.
Simdi ben 1500 sayfa kitabi cozerim hukuk icin diyodum ama soru sayisini görünce bi olumsuz hava oluştu. 1500 Sayfa calisip 15 soruyla karşilaşacagim. Şansa ya çikarsa oldu biraz.
Sanat tarihine de deginmeden geçemeyecegim. Abi sanat tarihi nedir ömrümüzde görmedik. Sayistay disinda soru soran kurum da görmedim. Yapmayın böyle şeyler
Hocam ardından bir sınav daha yapacakları için atan tutturur falan diye düşüneceklerini sanmıyorum,zaten bu sınavı atıp geçen olursa (ki çok çok düşük ihtimal) klasikte büyük ihtimalle patlayacaktır Ama bu kadar çalışıyoruz bence de daha çok soru olmalı.
-
@wickselll hocam tabiki de hepsini atip tutturamazsin ama şans faktörü önem kazaniyo. Bir soru bile çok kiymetli hale gelmiş
-
@shady1, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@wickselll hocam tabiki de hepsini atip tutturamazsin ama şans faktörü önem kazaniyo. Bir soru bile çok kiymetli hale gelmiş
Kesinlikle,tüm KPSS dokümanlarımızı üst üste koysak bir insan boyuna yaklaşıyor,böylesine bir derya denizden 15'er soru mantıklı değil ama kurumda klasik sınav yapacağı için çok önemsediğini sanmıyorum.
-
@circassian Hocam Benim Hocam'ın muhasebe derslerini izlemeni ve ardından ferhat yıldız çıkmış sorular çözmeni tavsiye ederim. Belli başlı konuları elemen gerekebilir eğer muhasebe temelin yoksa. Örneğin Kambiyo işlemleri dönem ayırıcı hesaplar stoklar ücret tahakkuk kayıtları vb konular ilk etapta ağır gelebilir. Vakit kalırsa bunlara da ayrıntılı bakarsın ama önce temel konuları güzelce hallet. Bu söylediğim konuların sorularını da çöz mutlaka ama çok da takılma ağır gelirse ve sınava az kalmış olursa. Çalışırken yanında 'tek düzen hesap planı' bulundurman sistemi kavraman açısından da epey faydalı olur. Belki daha kısa sürede halledebileceğin bir yol varsa daha yetkin arkadaşlar da bilgi verir.
-
@fenerbahceli
Son yapılan sınavda Maliye sorularının dağılımı yaklaşık olarak şöyleydi:-8 Türk Vergi Sistemi
-3 Vergi Hukuku
-4 Bütçe
-3 Maliye Politikası
-2 Maliye Teorisi(2016 sınavından sonra bir kenara bu şekilde not almışım.)
İdare Hukuku sorularına baktığımda ise İYUK sorusu görünmüyor fakat genel olarak belirttikleri için sorabileceklerini düşünüyorum.
-
@fenerbahceli bir onceki sinavda yoktu yazili sinavda da Gozukmuyor
-
@jakuppp o zaman dediğiniz gibi olabilir hocam ben bilmiyodum kesin bilen birinden öğrenmek lazım️
-
Arkadaşlar ilgili çoktan seçmeli konular nedir çok muğlak değil mi bu ifade? Yani bu iktisatta büyüme kalkınma da sorabiliriz demek mi oluyor veya idarede iyuk Gy de mantık vesair
-
@fiscaldrag çok teşekkürler
-
Cebimizde para olmadığı için işe girmek istiyoruz.Cebimizde para olmadığından işe giremiyeceğiz.
Yoksulluğun kısır döngüsü -
@nizâmülmülk
Burada belirtilen konularla ilgili çoktan seçmeli 'sorular' yani test demek istiyor. Konu ile ilgili bir durum değil. -
uluslar arası iktisat büyüme ve türkiye ekonomisi yok anlaşılan 2016 daki sınavda sorulmuşmuydu hatırlayan varmı?