2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@aslan-reyiz hizir gibisin kardeşim eyvallah eksik olmayasin
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@aslan-reyiz adamsın ...
Adamın dibisin üstad
-
@ouzakbas, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@aslan-reyiz dostum öyle bir sevap kazandın ki anlatamam. kralsın:)
Eyvallah hocam
-
arkadaşlar daha önce e-sınava girmedim. Matematik sorularının çözümü için kağıt kalem veriliyormu? Alese giren arkadaşımız varsa bizi aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.
-
@ofa e sınav olacak mı emin değilim ama protokolde işlem kağıdı verilecektir yazıyor hocam.
-
Protokole göre sınava 600 kişiden az başvuran olursa,ÖSYM eksik miktarı sayistaydan tahsil edecekmiş.osym bir tek öğrencileri değil herkesi tokatliyor.
-
@varoufakis Demekki 600 kişide baş baş noktası yakalanıyor. Üstü kar mı demek oluyor? Ah Ösym... Yazık bu kadar insana.
-
Merhaba dostlar. Öncelikle sınava dair deneyim paylaşmak isterdim ancak gerek sistemdeki değişiklik gerekse hepimizi şaşırtacak şekilde e-sınav olması durumu tüm deneyimleri boşa çıkarıyor açıkçası. ÖSYM format değişikliği çalışmalarına Sayıştay Sınavı'nı da alet ediyor işin açığı. Birazcık denek olacağız bu sınavda öyle görünüyor.
Yine de sınavda soruların nasıl olabileceğine dair bir kaç deneyimimden bahsedeyim. Sınavda sorular derinlemesine yoğun bilgilerden daha çok birden fazla bilgiyi en hızlı şekilde tahlil etme kabiliyetini ölçen bir sınav. Hız önemli. Hele ki E sistemde daha da önemli hale gelecek gibi görünüyor. Sınava yaklaşık 2 aylık bir periyot var. KPSS hazırlığı olan arkadaşlar bir nebze daha çalışmalarını arttırarak belli seviyede hazır olabilirler. Sınav aslen en iyilerin arasındaki en hızlı 225'i arayacak. Bu yönden pratik kazanmak da önemli. Çok oyalanılacak bir sınav değil. Konular içerisinde yabancısı olunan Sanat Tarihi konusunda belli başlı notlara göz atmak fayda sağlayacaktır. MEB'in kaynakları var örneğin internette okumanız fayda sağlayacaktır. Alan bilgisi asli belirleyici olacaktır yine bu sınavda da. Evvelki sistemde bazı alanlar daha ağırlıklıydı. Muhasebe'nin de oyuna katılmasıyla alan bilgisinde denge kuruldu. O nedenle bir alanda zayıf kalmak sınavı kaybettirir. Her derse eşit ehemmiyetle yaklaşmaya çalışın.
Bakalım hep birlikte bu sınav sürecini hep birlikte idrak edeceğiz. Hepinizin Allah yardımcısı olsun. Bu güzel mesleğe bakalım bu yıl kimler adım atacak.
-
@Priss Kardeşim geçen seneki talihsizlikle beraber senle muhabbetimiz başladı. İnşallah bu sene seni yine 225'e yazıyorum. Hakettiğini bu yıl alacaksın inşallah hayırlısıyla.
-
@can-mavi Kardeşim her şeyden evvel emeğine sağlık. Benim çok alakadar olamadığım şu günlerde hızır gibi güzel haberi getirdin. Allah gönlüne göre versin inşallah. geçen sene ki gibi bu yıl da sen klasik sınava hazırlanmaya başla bence Bunca da dua arkanda olacak. İnşallah seni Balgat'a uğurlayacağız.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@can-mavi Kardeşim her şeyden evvel emeğine sağlık. Benim çok alakadar olamadığım şu günlerde hızır gibi güzel haberi getirdin. Allah gönlüne göre versin inşallah. geçen sene ki gibi bu yıl da sen klasik sınava hazırlanmaya başla bence Bunca da dua arkanda olacak. İnşallah seni Balgat'a uğurlayacağız.
Amin kardeşim , Allah razı olsun .. Allah bana da önce hak etmeyi sonra da hak ettiğimi elde etmeyi nasip eder ınsallah ...
-
@paretowilfredo guy içinde haberler var mı
-
@bonus Dostum olduğu vakit paylaşacağım. Oldukça da paylaşıyorum..
-
Vergi hukuku ve tvs icin güncel soru bankası önerebilecek kimse var mı
-
Arkadaşlar iktisat özgün soru bankası için tavsiyeniz nedir acaba, Ceteris Paribus, Analiz ve Hysteresıs Kpss İktisat Çalışma Kitabı arasında kaldım. Bunların dışında da tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
-
Sınav konularına nerden baktiniz arkadaşlar bulamadım maalesef
-
Arkadaşlar öncelikle Sayıştay sınavı hakkında birkaç öngörümü sıralayacağım. Öncelikle geçen sınav Maliyeden tvs ağırlıklı çıkması bu sınavda da yine tvs ağırlığında çıkacağı anlamına gelmez. Yine geçen sınav İktisat kolayken Maliyenin zor olması bu sınavda da aynısı olacak diye bir kaide de yok. Geçen sınav GY önemliydi şimdi bu bölümün önemi yarı yarıya düşmüş durumda. Yine geçen sınavda Muhasebe yokken bu sınavda Muhasebe alanına yer verilmiş. Şimdi bunların hepsini toparlayınca hiçbir alanı boş bırakmamak lazım yani hepsine birden çalışmak lazım. Ben Sayıştay sınavını KPSSS'e çok benzetiyorum ama Sayıştay sınavını geçmek KPSSS'den 90 ve üzeri almak gibi bir şey. İki sınav arasında çok küçük farklılıklar var.
-
Bence muhasebenin dahil olmasi en son giren kisinim puanini gecen seneye oranla dusurecektir.
-
-
İlanı gördüğüme çok sevinemedim ama haydi bakalım