2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@maxmin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Cok sagol buna gore anlasilan iptali soz konusu degil
-
225e giren de girmeyen de bastan beri haksiz ve adaletsiz bir süreç olduğunun bal gibinde farkinda. Inkar etmeyin simdi.
-
@richie-rich, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@murky hep ayni seyi söylüyorsun cb kararnamesi cb kararnamesi. Anladik mevzuatta var osym nin esdeger sinav yapabilecegi. Tamam yargidan da bi sey cikmaz diyelim. Sayistay cikip sinavi iptal ediyoruz dese kim ne diyecek ? Mülakati iptal eden kurum gördük biz. Yaziliyi mi iptal edemeyecekler ? Her şey olur burada.
Sayistayin elinde degil bu ortada protokol var kazanilmis hak var bence siz sonraki sinava odaklanin daha hayirli olur sizin icin
-
@richie-rich kardeş sınavı sayıştay iptal etmez. ikincisi de Gaziantep belediyesi ile kıyaslandığın kurumlar bir değil. Üçüncüsü de üslubuna dikkat et. Tartışacaksan da seviyeli tartış, kahve üslubuyla değil.
-
Ellerini ovuşturanlar çıkmış meydana normal tabi herkes kendisi için iyi olanı isticek. Hayırlısı bakalım
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@richie-rich kardeş sınavı sayıştay iptal etmez. ikincisi de Gaziantep belediyesi ile kıyaslandığın kurumlar bir değil. Üçüncüsü de üslubuna dikkat et. Tartışacaksan da seviyeli tartış, kahve üslubuyla değil.
Sayistayin iptal edip etmeyecegine sen karar veriyorsun sanirim . ! Uslubumda ne var onu anlamadim . Kahve agzini nerden cikardin onu da anlamadim. Sen kendi uslubuna dikkat et once. Neyse sen git cb kararnamelerini oku. En iyi yaptigin sey bu sanirim.
-
Hocam etmeyin eylemeyin. Bu sınava br emekler verdik ikisinde de... Sınavı kazananların günahı ne? Zaten ailemize yük oluyoruz diye içimiz içimizi yiyor. Yaşıtlarımız evlenmiş, çoluk çoçuğa karışmış. Biz hala kitap peşindeyiz. Anlıyorum. Süreç sağlıklı değil ama buna en başından itiraz edildi zaten Sayıştay da ben bilmem Ösym yapıyo işte dedi. Böyle olacağını buradaki arkadaşlar da dilekçelerle Ösym’ye bildirdi. Yine sonuç alınamadı. Şimdi yazık değil mi bizim gibi işsiz güçsüz adamların umutlarını tekrar elinden alıp tekrar sınav yapmaya? Buradakilerin çoğu lütfen yanlış anlamasın çoğunuzun işi gücü var. Tuzu kuru iptal olsun diyorsunuz. Anlarım. Ama ya biz ne olacağız? Kazanan kazanmayan iptal olsun diyor. İptal olursa ben de dava açacağım. Kimse de kusura bakmasın. Madem böyle üzülecektiniz başından itiraz edecektiniz.
-
Enbasinda ama enbasinda sayistay bu online sinav muhabbetine girmeseydi mevcut sistemiz uzerinden devam etseydi simdi herkesin kafasi rahat olacakti. Sanirim bundan sonra boyle bir topa girmezler artik. Cunku fazlasiyla sikintili bir sureci yasattilar adaylara.
-
Ben konuya duygularımla veya sınavın ille de iptal olması amacıyla yaklaşmıyorum. Yalnızca hukuki açıdan yaklaşıyorum ve diyorum ki bu konu cb kararnamesiyle düzenlense bile iyuk a göre bir aykırılık olduğundan dolayı hukuki olarak cb kararnamesiyle düzenlenmesi davaya etki etmez diyorum. Kendimin de idari yargıda dava süreçleriyle ilgili bir tecrübesi veya bilgisi yok. Az çok idari yargı dersinden öğrendiğim bilgiler doğrultusunda yorum yapıyorum. Daha da tartışmaya girmiyorum.
-
@kilici Hocam yazılıya kalanlar hak etmiyor derken? Ben 2. sınava girdim ve 73 doğru yaparak yazılıya kaldım. Hak etmek için ne yapmam lazım 90 da 90 mı ?
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ben konuya duygularımla veya sınavın ille de iptal olması amacıyla yaklaşmıyorum. Yalnızca hukuki açıdan yaklaşıyorum ve diyorum ki bu konu cb kararnamesiyle düzenlense bile iyuk a göre bir aykırılık olduğundan dolayı hukuki olarak cb kararnamesiyle düzenlenmesi davaya etki etmez diyorum. Kendimin de idari yargıda dava süreçleriyle ilgili bir tecrübesi veya bilgisi yok. Az çok idari yargı dersinden öğrendiğim bilgiler doğrultusunda yorum yapıyorum. Daha da tartışmaya girmiyorum.
Bence derslerden biseyler ogrenebilseydin ilk sinavi gecerdin ve gecince de iptal edilmesini hiiiic istemezdin.CB kararnamesinin normlar hiyerarsisindeki yerine bi bak istersen
-
@antireferans :)))
-
@paca08 katılıyorum. öyle bir konuşuyorlar ki sanki 225 haketmemiş gibi. Yazık günah gerek yok bu hareketlere ya
-
@paca08, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@kilici Hocam yazılıya kalanlar hak etmiyor derken? Ben 2. sınava girdim ve 73 doğru yaparak yazılıya kaldım. Hak etmek için ne yapmam lazım 90 da 90 mı ?
Heeeytt adamsin be;)
-
@hickskaldor Sınav iptal olsun diye dava açanlara tek bir kelimem yok ama yazılıya kalanlar hak etmiyor denmesini de normal karşılayamam. Verdiğimiz emeklere saygısızlıktır. Ha sınav tekrarlanırsa sorun yok tekrar kazanırım.
-
Baştan dilekçe verip hem ösym’ye hem de sayıştay’a bu sınavın böyle olmaması gerektiği ile ilgili itiraz dilekçeleri yazan arkadaşları (ki sayıştayı aramasam da ösym’ye burada dilekçe gönderenlerden biri de benim) hariç tutuyorum. Başta hiç itiraz etmeyip susup amaan bananr deyip ders çalışan ancak bu iki sınava da girip başarısız olup sonra itiraz eden herkes iki yüzlüdür açık ve net. Dershaneden sonuçlar açıklandıktan sonra arkadaşlardan biri 57 almış diyor ki pişkin pişkin ‘iptal olsun hakkımız yendi’ diye... yorumu size bırakıyorum. Allahtan korkun Allahtan!!
-
En başından beri hep bir ağızdan sınavın 'adaletsiz' olduğunu dile getiriyoruz. Bu şekilde gerçekleştirilen bir sınavın da adil olarak değerlendirilmesini beklemek pek mümkün değil açıkçası. Bencilliği bir yana bırakıp 'hak' kavramının anlamını içselleştirmeliyiz öncellikle. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi zikrediliyor sürekli ama orada 'ÖSYM, farklı tarihlerde 'eşdeğer' sorularla sınav yapabilir.' yazıyor. Bu tezi kabul ettiğimizde ise karşımıza şu soru çıkıyor: 'Sorular eş nitelikte ise değerlendirme neden eşit değil?'. Sonuçlara baktığımızda her iki sınavın da ayrı ayrı değerlendirmeye tâbi tutulduğu görülebiliyor. Demek ki sorular aynı düzeyde değilmiş. Ben de yazılı sınava kaldım ama bu saçmalığı savunamayacağım. Mağdur olan bu kadar insan varken çıkarımı düşünemeyeceğim.
-
Arkadaşlar geçen senenin KPSS puanıyla bu sene açılacak kurum sınavlarıyla sıralama oluşturulacak bu da mı hukuka aykırı yarın dava açalım
-
@ahmetcky aynen geçen seneki sıralamalar ile bu seneki sıralamalar netlere göre çok farklı, bu da haksızlık dava açalım.
-
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
En başından beri hep bir ağızdan sınavın 'adaletsiz' olduğunu dile getiriyoruz. Bu şekilde gerçekleştirilen bir sınavın da adil olarak değerlendirilmesini beklemek pek mümkün değil açıkçası. Bencilliği bir yana bırakıp 'hak' kavramının anlamını içselleştirmeliyiz öncellikle. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi zikrediliyor sürekli ama orada 'ÖSYM, farklı tarihlerde 'eşdeğer' sorularla sınav yapabilir.' yazıyor. Bu tezi kabul ettiğimizde ise karşımıza şu soru çıkıyor: 'Sorular eş nitelikte ise değerlendirme neden eşit değil?'. Sonuçlara baktığımızda her iki sınavın da ayrı ayrı değerlendirmeye tâbi tutulduğu görülebiliyor. Demek ki sorular aynı düzeyde değilmiş. Ben de yazılı sınava kaldım ama bu saçmalığı savunamayacağım. Mağdur olan bu kadar insan varken çıkarımı düşünemeyeceğim.
Peki sinav iptal oldu diyelim yeni yapilacak sinav tarihinde düğünüm var siye sinava giremezsem,cenazem olsa sinava giremesem vs o zaman benim hakkim ne olacak.Osym nin ankara daki merkezinde bilgisayarlarin cokmesinin kabahatlisi biz miyiz? Ayrica 225 kisinin icine Agustos Sinaviyla girenler de var.Magduriyet yasanan bir surec evet ama benim.gunahim ne onu soyleyin?