2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@politics06 İlk sınav soruları yayınlandıgında herkes doğrularını paylaşmıştı ben kafamda bolmustum.Ortalama bu şekilde safi netle 57-60 bareminde yogunlaşma vardı.Ankette de sonuc aynı.75 Soru üzerinden hesaplarsak 59-60 civarı ile kapatacagını dusunuyorum.63 65 yapanlar bence rahat rahat içerideler.
-
@enki gk gy 2 ye böldüğümzdemi 62 65
-
@toranj Evet hocam gkgy 2 bolundugunde yani 75 soru üzerinden hesap edildiğinde 62 ve üstü rahat yazılıya kalır gibi duruyor.Bu rakam bana kalırsa 58 e falan dusebilir en fazla.
-
@enki sizin demenize göre 70 falan oluyor. Yani artık içerde olsunlar bi zahmet.
-
@minsipo 70 yapan max ilk 30 da olur
-
@guymağduru beklenen enflasyon artınca reel faiz düşüp tahvil arzı artar. Tahvil arzı reel faiz kanalıyla arttığı için para talebi friedman’a göre değişmez. Çünkü para talebinin ona göre faize duyarlılığı 0’dır. Keynes’e göre deseydi cevabın doğruydu. Çünkü keynese göre para talebinin faize duyarlılığı var.
-
@toranj yani gk-gy yi ikiye bölüp alanla toplayıp 59-60 la kapatacak demek ilk 30 la kapatacak demekle aynı şey.
-
Cevaplara tekrar bakmaya korkuyorum bir yanlış daha çıkacak diye
-
@minsipo o zaman elvada sayıştay:)
-
@harmenihas hocam soru freadman a göre dediği için ve freadman a göre para talep faktörlerine baktığımda bunları görüyorum
Para talebi sürekli gelir ve beşeri servet ile doğru orantı iken
Paranın getirisi
Tahvil-hisse senedi getirisi
Beklenen enflasyon getirisi ile ters orantı diyor
Ben bunu dayanak olarak söylüyorum -
@toranj yok ya öyle kapatması imkansız kardeşim arkadaş biraz abartmış.
-
@minsipo 90 soruda 70 muazzam bir rakam değil sayıştay için.Heleki 225 kişi 7.500 kişi arasından..Ki iki sınav hakkı olanları dusundugunuzde gayet normal.
-
Foruma yazanlardan kaçı 65 üzerinde toplayan oldu mu?
-
@osman-paşa hocam kaynaklar freadman a göre beklenen enflasyon artarsa freadman a göre reel para taneli azalır diyor
-
@enki, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@toranj Evet hocam gkgy 2 bolundugunde yani 75 soru üzerinden hesap edildiğinde 62 ve üstü rahat yazılıya kalır gibi duruyor.Bu rakam bana kalırsa 58 e falan dusebilir en fazla.
Hocam siz biraz yüksek söylüyorsunuz bence, 58 demek zaten yaklaşık 70 net demek
-
@minsipo şahsrn 70 doğrum olsaydı şu an yazılıda ilk 50 ye girmek için çoktan çalışmaya başlardım. O derece rahat bi doğru sayısı.
-
@enki peki
-
@minsipo neden bölüyoruz anlamadım ben. Bu sınav da alan daha etkili değil mi alanda 45 üstü gk gy de 20 üstü olabilir. Ki birde sapma olayı var. 61 netli biri geçen sınavda 500 lü sıralamada ki 62 netli biri ilk 300 de idi. Alanı iyi yapan daha avantajlı gibime geliyor . Yanlışım varsa düzeltin
-
@politics06 Forumun genel profili 70 ve üzeri zaten önceki sayfaları kontrol ederseniz görürsünüz.Benim yorumum böyle siz farklı şekilde kapatacagını dusunuyor olabilirsiniz.
-
@enki geçen sene 1. nin 75 doğrusu olduğunu okumuştum sanırım