2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@maxmin gelmez hocam. O sürprizleri ancak öss sınavlarında yapıyorlar. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi bence yarın 17.00 e hazırlamak lazım kendimizi.
-
Bir de ben yarın değerlendirme hususundaki açıklamayı da merakla bekliyorum. İlk sınavdaki sapma, ikinci sınavdaki sapma, değerlendirme nasıl yapıldı. İnşallah hepsini detaylıca anlatırlar.
-
@murky doğru diyorsun hocam inşallah 2017 kpss sonuçlarının açıklanmasına benzemesin de yeter
-
@murky hocam bence ayrı sapma yapmazlar yaparlarsa bizim işimize gelir çünkü ilk sınava girip 2. ye girmeyenler genelde yüksek yapanlar olacaktır haliyle ortalama da yüksek olacak ve sapmadan da düşük puan gelecektir. Benim görüşüm iki sınavı da aynı sınavmış gibi değerlendirirler.
-
Son öngörüleri alalım arkadaşlar kaç netle kapatır şimdi yaa aşırı heyecanlıı...
-
@hlthlthlt hakkaniyetsiz olur hocam o ya. Testlerdeki sapmaları sınav bazında açıklamaları gerekmez mi? Bakalım artık yarın göreceğiz.
-
44 alan 21 gy-gk sınır olabilirim gibi
-
Arkadaşlar bir konuda sizin görüşünüzü merak ediyorum. Bu sınava girenler arasında alan sınavına hazırlanan birisi "ceteris paribus" genel yetenek testinde mi başarı sağlar yoksa muhasebe testinde mi?
-
@murky alanda tabii ki 3 matematik yapamayan adamlar 90 alıyor kpss’de. Dolayısıyla bunda da.
-
Genel Yetenekte daha çok başarı sağlar hocam çünkü diğerinde zamana takılabilir. Ama matematikte de 2-3 soru vakit aldı. Bir adım önde muhasebe sanırım genel yetenekten. Alana yeni dahil edilmesini ve ağırlığının da daha fazla olması sebebiyle böyle düşünüyorum...
-
Yani genel yeteneği daha rahat yapar, muhasebe bir adım öndedir genel yetenekten bence.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar bir konuda sizin görüşünüzü merak ediyorum. Bu sınava girenler arasında alan sınavına hazırlanan birisi "ceteris paribus" genel yetenek testinde mi başarı sağlar yoksa muhasebe testinde mi?
hocam bence alanın getirisi yüksek diye herkes muhasebe çözünce yeteneğe süre yetmediğinden muhasebede başarı yüksek olur
-
Yüksek ya da düşük kapatması bence tamamen buna bağlı. Eğer sınava girenlerin büyük çoğunluğu muhasebede genel yeteneğe göre iyiyse son düzenlemeler sonrasında geçtiğimiz yıllara nazaran yüksek kapatacak demektir. Eğer tam tersiyse de düşük kapatacak demektir. Bu da en fazla +-3 olacaktır diye düşünüyorum. Hepimiz için hayırlısı.
-
Yalnız cidden süre faktörü de inanılmaz belirleyici olacak bence. İlk kez bir Sayıştay sınavında ciddi manada süre sıkıntısı çektim, genel olarak bu sıkıntıya da şahit oldum. Hakikaten merakla bekliyorum.
-
Hocam şimdi 7 tane matematik vardı iki tanesi kolaydı. Geriye kalıyor yapılamayan 5 soru. Muhasebede işlemsel ve zor denilebilecek vakit alabilecek 7-8 soru olsa diğerleri çerez olsa bilemedim şimdi ağırlığı muhasebenin daha önemli ama. Yani Türkçeyi de mi dahil ediyoruz genel yeteneğe?
-
@econumist hocam şimdi benim yapmaya çalıştığım vurgu geçtiğimiz yıl genel yetenek yüzde 20 etkiliydi. Bu yıl yüzde 10a düştü ve etkisi yüzde 20 olan muhasebe testi eklendi. Eğer geçen yıla göre muhasebe testinde insanlar genel yeteneğe göre daha yüksek başarı oranı sağlarsa kapatma sınırı yükselebilir, tam tersi olursa da düşer.
-
Hocam genel yetenekte matematiktem fire verenlere soruyorum, matematik çok zaman alıcıydı peki genel yetenekte Türkçede 8 sorudan 2 ve fazla fire veren var mıdır. Sanki Türkçe kolay gibi miydi bana mı öyle geldi?
-
Yüksek ya da düşük kapatması bence tamamen buna bağlı. Eğer sınava girenlerin büyük çoğunluğu muhasebede genel yeteneğe göre iyiyse son düzenlemeler sonrasında geçtiğimiz yıllara nazaran yüksek kapatacak demektir. Eğer tam tersiyse de düşük kapatacak demektir. Bu da en fazla +-3 olacaktır diye düşünüyorum. Hepimiz için hayırlısı.
hocam tamam muhasebede iyilerse puanı daha düşük olacak yetenek yüksek olacak ve birbirini dengeleyecek gibime geldi. +-3 olayını anlamadım cidden
-
@econumist hocam şimdi benim yapmaya çalıştığım vurgu geçtiğimiz yıl genel yetenek yüzde 20 etkiliydi. Bu yıl yüzde 10a düştü ve etkisi yüzde 20 olan muhasebe testi eklendi. Eğer geçen yıla göre muhasebe testinde insanlar genel yeteneğe göre daha yüksek başarı oranı sağlarsa kapatma sınırı yükselebilir, tam tersi olursa da düşer.
şimdi anladım hıcam, mantıklı
-
@econumist 2016 sinavinda gy'den 1 yanlisim vardi bu sinavda 5 yanlisim(3 Turkce 2 Mat) var gorunuyor.Bence Turkce sorulari cok celiskiliydi.Ayrica 15 soru icin yaklasik 25 dakika zaman harcadim.