2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@edi teşekkürler hocam. Sizin olmamasına üzüldüm baya ilgiliydiniz hakkınızda hayırlısı olsun
-
...Nasıl ve nereden çalışalım sorunuza yanıt olarak sayfamızda sınava dair çalışma metodolojisi ile yine sınava dair güncel bilgileri içeren yazımıza göz atabilirsiniz.Arkadaşlar böyle bir ifade var anasayfada yer alan Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mesleği Sınavı ve Maaşı başlıklı yazıda.bu bilgilere nasıl ulaşabilirim.Forumda yeniyim de yardımcı olursanız sevinirim.
-
@harmenihas 53-23 sıralama 12 geldi. Nasıl bir hesaplama yaptıklarını açıklarlar umarım
-
Acısıyla tatlısıyla bir sınav daha geride kaldı. Kazanan herkesi tebrik ederim kazanamayan arkadaşların pes etmemelerini ve aynı tempoyla yarışa devam etmelerini diliyorum. Sıkıntılarınız büyüdüyse sabredin hedefinize az kalmış demektir. Sınava gelecek olursak kabul edelim adil bir yarış olmadı tabi kuralları biz koymadık kazananın anasının ak sütü gibi helal sadece bizi bu kadar bölmeye gerek var mıydı? o tartışmaya açık. İlk sınava girmek kimisinin sevinci oldu girememek kimisinin üzüntüsü oldu. Cevabını hiç bir zaman öğrenemeyeceğimiz soru işaretlerimiz oldu. Bol bol acabalarımız oldu. ilk sınava girsem kaç yapardım dedi bazen iç sesimiz. İlk sınavda 64-67 arası yapıp yetmeyeceğini düşünüp ikinci sınava girip kaybedenimiz oldu. İlk defa şansı dönüp yüzü gülenimiz oldu. Eş değer muhabbetine gelince bildiğimiz sınav kolaydır bilmediğimiz zor ama genel olarak zorluk derecesinde uçurum yoktu.Ders bazında değerlendirirsem İlk sınav genel başlıklardan biraz daha fazla ağırlıklıydı. İktisat genel ortalamadan daha az detaylıydı fazla zaman alacak soru yoktu. Düzenli olarak çalışan birinin bu neymiş ilk defa duyuyorum diyeceği 1 soru vardı gerisini sınav stresi ve performansa bağlı olarak halledilemeyecek tipten değildi. İkinci sınav iktisat soruları ise biraz daha sertti. 3 tane sayısal soru vardı ve sevmeyenler için büyük handikaptı. Özellikle ikinci sınavın maliye kısmında kelime oyunları vardı. Aşırı zor değildi hatta çok kek sorularda vardı ama belirleyici olan sorularda iki şık arasında kalan kişi çok fazladır şıklar buna müsaitti. Mecburen destekli atış yapıldı tutturan sınırdan geçti tutturamayan kaldı. Hukuk kısmı eşdeğer sayılmakla birlikte ilk sınav bi tık daha dikkat isteyen cinstendi detay vardı ikincisi ise 10-11 tanesi standart bir soru bankasında karşılaşacağımız türdendi. Gelelim muhasebe kısmına ilk sınav muhasebe bariz daha zordu zaman alacak sorular vardı ikincisi gayet açık sorulardan oluşuyordu sadece 2 soru 2 şıkka zorlayan cinstendi. Genel yetenek sınavı ilk sınav daha anlaşılırdı. Türkçesi hemen hemen aynıydı ama matematik ilk sınav matematiği zayıf olanlar için daha büyük bir nimetti ikinci sınavın matematiği ise bilenin bile zaman sorunu yaşamasına neden olabilecek düzeydeydi. Genel kültür ise ilk sınavda daha belirleyici 3-4 soru vardı ikinci sınavda gk kısmında zorlayabilecek soru sayısı 1 yada 2 ydi oda en fazla iki şık arasında kalabilecek türdendi. Genel olarak bakınca ise ikinci sınav 3-4 doğruluk bir zorluk derecesi daha belirgindi.Buna en büyük faktörlerden biri de zaman problemiydi. İlk sınava girenlerin % 90 ı nın zaman problemi yaşamadığını tahmin ediyorum. İkinci sınavda ise bu sınavı rahat geçenlerin bile son 15 dakika ecel terleri döktüğünü tahmin etmek hiç zor değil :)) Söylediklerim bana göre tabi ki çok çalışan için hepsi kolay çalışmayan için hepsi zor o ayrı. Kendimce yaptığım analizde bu sınava ciddi mesai harcamış ve birkaç farklı kaynaktan giden biri olarak değerlendirme yaptım. Soru bankası ve kitaplarda karşılaşacağımız türleri düşünüp öyle değerlendirdim. Sınavda zaman baskısı ve stres altında çok kolay soruyu yanlış yapabiliyoruz veya tam tersi zor olan bir konuda yanlış doğruyu götürmediğine güvenip daha cesaretli karar alabiliyoruz. Bunlarda bizim kısmetimiz olmuş oluyor. Tabi puanlama ayrı bir olay ona demeye değer bir kelime bulmak zor. Puan marjı arasındaki uçurum ister istemez can sıkıcı bu da tamamen şans oldu. İlkine katılım daha azdı daha yumuşak sorulara rağmen oransal olarak başarının düşük olması ihtimal dahilindeydi. Zaten sınavdan sonra forumda bir kaç arkadaş dışında söyle uçtum böyle zıpladım diyen olmadı böyle sessizlik olunca acaba babalar ikinci sınava mı kaldı diye tırsmadım desem yalan olur:) Tabi ilk sınav ile ikinci sınav arasında ciddi zaman farkı vardı bazıları için büyük bir nimetti çok çalışıp artık gına gelenler için ise vakit kaybıydı. Tabi bu arada anayasa ve idare hukukunda ciddi değişiklikler oldu ister istemez değişiklikler sorulursa diye endişe başladı bir yandan diğer dersler boşlandı ve CBKararnamesi avına başladık:) Sınava dava açılsa ne olur diye soracak olunursa ösym baştan farklı sorularla değerlendirme yapabileceğimi size söyledim ilk sınav elektronik ortamda oldu alışık olmayanlar ve memnun kalmayanlar için bir şans daha verdim ben ne yapayım diyecek o ayrı ama aslında bu kadar kafa yormalarına gerek yoktu herkese aynı soruyu sorsalar yeterde artardı bile . Allahtan önümüzde yazılı sınav var ve hiç yoktan bir nebze insana teselli oluyor. Hiç yoktan aynı değerlemeye tabi tutulup bir sıralamaya girebileceğiz abi lükse bak ya:)))))) Kafa ağrıttım hepinize başarılar arkadaşlar ileride bu koltukları doldurduğunuzda asla bu günleri unutmayın ve her zaman Aşti de soğuk banklarda sınav bekleyen umutların olduğunu hatırlayın ve vicdanınıza başvurun o asla sizi yanıltmaz. Kalın sağlıcakla...
-
Cevap kağıtları erişime açılmış
-
Yalnızca ilk sınava girenlerin cevap kağıdı nasıl görüntlenecek onu merak ettim şuan
-
Sorulari da gorebilseydik iyiydi.
-
Soru numarasina tiklayinca sizde de hata veriyor mu?
-
@ofa puan makasa dediğiniz gibi büyük sıkıntı hocam, mülakat sonucunda belirleyici olacak puanların en azından nasıl hesaplandığını öğrenebilseydik keşke ama bu bile çok görüldü, sınava kaç kişi girdi, ortalamalar nasıl hiçbir fikrimiz yok.
-
@avexer evet açılmıyor.
-
@avexer Evet açılmıyor. Yeni yklendiğinden olabilir biraz sonra açılır büyük ihtimal
-
@mahmut-htt aramızda 1 alan neti fark var sadece sıralama farkı 6. Başka bir arkadaştan 6 alan fazla 1 gkgy eksiğim var ama sıralama farkı 1.
-
Ösym cevap kağıdını her zaman erişime açmıyor bildiğim kadarıyla. Cevap kağıtlarını erişime açarak soru işaretleri kaybolmayacak ki
-
@kilici sıralamayı nasıl yaptığını ve sayısal verileri açıklamada kimsenin soru işareti kaybolmayacak.
-
@harmenihas aynen öyle belki de 1.sıradakinin senden az neti vardır . İlk sıralar için neyse de bu hesaplama yüzünden sıralamaya giremeyenlere büyük haksızlık oldu bence
-
Soruları gören var mı acaba
-
Sayıştay sitesinde kazananlar da listelenmiş
-
hep soyadı yaparlardı şimdi başarı sırasına göre koymuşlar, ifşa !:)
-
@kombassankoma oyle ozan
-
@avexer bittik biz bittik bittik