2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@albertcamus, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@albertcamus Ayrıca daha önce Sayıştay Mülakatları sanırım davalık oldu ve iptal edildi. 2008 veya 2009'du mülakat sonuçlarına dava açılıp iptal edilmişti.
Gerekceleri ;
1- Komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konamaması,
2- Sözlü sınavın sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle gerçekleştirilmemesiAncak burada daha farkli bir duru soz konusu.Tamamen Osym nin hatasindan kaynakli yasanan magduriyetler sinavi hakkiyla gecenlerden tazmin edilemeyecegine gore iptalin munkun olmayacagini dusunuyorum ama burasi Turkiye oldugindan eger iptal olursa bu defa yaziliya yada mulakata kalanlara haksizlik olacagimdan bu kisir döngünün sonu gelmeyecek gibi
-
@albertcamus sevgili hocam, bu konuda bir şeyler de ben eklemek isterim. ösym ilk sınavın geçerli olacağını açıklamadan çok daha önce yine sayıştaydan bizzat sayıştay'ın ilk sınavın geçerli olmasına icazet verdiğini duymuştum içeriden bir arkadaştan. Bu konuda bir bilgi karmaşası var bana göre, hayırlısı olsun, hakkaniyet neyi gerektiriyorsa o olsun. Ama yargı süreci özellikle cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile beraber sonuç vermeyecektir kuvvetle muhtemel.
-
@antireferans Hocam sorun da o zaten hak etmiş olmuyorlar yazılıya kalanlar. Dava konusu bu zaten. 225 kişi içinde sınavın adaletli olduğunu savunan yoktur bence.
Ayrıca dava açıldıysa ben bu sınavın iptaline kesin gözle bakıyorum. Sene sonuna yeni sınava hazırlıklı olmak lazım.
-
@murky Hocam Sayıştay karşı çıksa bile yapabileceği birşey olmadığı için kabul etti bence sınavın bu şekilde yapılmasını. Kendim sınavımı yaparım diyemez çünkü yıllardır bu işi ösym yapıyor büyük ihtimal sınav yönetmeliğinde de ösym nin yapması yönünde bir madde vardır.
-
@kilici sene sonuna kalmaz inşallah iyuk 20/B ile bakılıyor.
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@antireferans Hocam sorun da o zaten hak etmiş olmuyorlar yazılıya kalanlar. Dava konusu bu zaten. 225 kişi içinde sınavın adaletli olduğunu savunan yoktur bence.
Ayrıca dava açıldıysa ben bu sınavın iptaline kesin gözle bakıyorum. Sene sonuna yeni sınava hazırlıklı olmak lazım.
Ben gecemi gündüzüme katip Mayis sinavina hazirlanmis sorunsuz bir sekilde sinavimi tamamlayip neticeye razi oldugumdan agustos sinavina girmemisim.2 sinav ayri ayri degerlendirilip kendi icinde standart sapma uygulanarak puan verilmis ve bu puanla ilk 225 kisi belirlenmis.Benim ve digerlerinin gunahi ne? Sinav tamamen iptal olsa ve ben o sinava giremesem ya da girip kazanamasam dava acarsam yine iptal mi olacak.?Dedigim gibi bu kisir döngü ye mi girecek? Ayrica Ankaradaki bilgisayarlarin cokmesi talihsizligini bizler neden odeyelim hatta 225 kisinin icinde Agustos Sinaviyla kazananlar var dolayisiyla her acidan bu 225 kisiye haksizlik olmayacak mi?
-
@aliveli Evet hocam çok kısa bir sürede neticelenir dava süreci. Ama ilana tekrar çıkılması vs derken sene sonunu bulur gibi geliyor ama inşallah o kadar uzamaz.
-
@kilici hocam benim duyduğum direkt olarak sayıştay'ın sınavların geçerli kabul etmesini istediğiydi. hatta bunu ilk duyduğumda yok artık, olur mu öyle şey dedim. arkadaş da olacak demişti. nitekim de olmuştu. dediğim gibi umarım hakkaniyet neyi gerektiriyorsa o olur, bu sınav kesinlikle iptal edilmeli ama gerçekten danıştay'ın iptal kararı vermesi çok zor bir olasılık. cumhurbaşkanlığı kararnamesi çok açık, sınava girmeden önce de belirtmiştim forumda bunu. umuyorum tekrar böyle şeyler yaşanmaz.
-
@antireferans Hocam siz de haklısınız ama bu saydığınız sebepler maddi ve manevi tazminat davasına konu olabilir sadece. İdari işlemin kamu yararına ve şekil şartlarına uyulmadan yapıldığı çok açık ortada bu yüzden iptali gerekir.
-
@antireferans Hocam siz de haklısınız ama bu saydığınız sebepler maddi ve manevi tazminat davasına konu olabilir sadece. İdari işlemin kamu yararına ve şekil şartlarına uyulmadan yapıldığı çok açık ortada bu yüzden iptali gerekir.
Sekil sarti ve kamu yarari ne alaka?
-
@antireferans Hocam siz 225 kişi içinde misiniz?
-
@murky katılıyorum hem cb kararnamesi var hemde ilk başvurular alırken ilanda ösym takip eden günlerde sınav yapılabilir başvuran sayısına göre diye ibarede geçiyordu. Yani dolsaydı kontejan zaten 2 sınav yapıcaktı ve bunu belirtmişti. Dava sürecinde iptal kararı alınması ihtimali yok gibi bişey
-
@antireferans Hocam siz 225 kişi içinde misiniz?
Evet????
-
@antireferans Demekki 225 kişi içinde sınavın adaletli olduğunu düşünenler de varmış yanılmışım.
-
@antireferans Demekki 225 kişi içinde sınavın adaletli olduğunu düşünenler de varmış yanılmışım.
Kardesim canim benim ben ortada ne olursa olsun bir magduriyet oldugunu ama bunun 225 kisiden tamin edilmemesini söylüyorum.ben calisip girmisim sorunsuz bi sekilde yapmisim sinavi ve neticeye razi olup agustos sinavina girmemisim.belki benim sinabin standart sapmaso yuksek olacakti ben kalamayacaktim yaziliya
-
@maxmin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@murky katılıyorum hem cb kararnamesi var hemde ilk başvurular alırken ilanda ösym takip eden günlerde sınav yapılabilir başvuran sayısına göre diye ibarede geçiyordu. Yani dolsaydı kontejan zaten 2 sınav yapıcaktı ve bunu belirtmişti. Dava sürecinde iptal kararı alınması ihtimali yok gibi bişey
Cb kararnamesi ne alaka bu konuyla ilgili bilgi verirmisiniz?
-
@kilici hocam benim bu hayatta istediğim üç kurum vardı. küçükten büyüğe olarak sıralarsam kamu ihale, sayıştay ve kaymakamlık. üçüne de çok çalıştım. nitekim sayıştay'ı da çok istiyorum ve çok da çalıştım. ama inan en başından itibaren kesinlikle bu süreç içime sinmiyor. tek bir sınav olsaydı iddia ediyorum ilk 225 de olanlardan en az 50 kişi farklı olacaktı. Bu kabul edilebilir bir durum değil, lakin maalesef bazen durumlara nesnel yaklaşmak zorundayız. söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın, nesnel bir bakış açısıyla ki yılların da hukuk birikimiyle bu sınavın iptaline umut bağlamanın hayal kırıklığına yol açabileceğine vurgu yapıyorum. Şu an çok kalpten ve gönülden hayatınızda en çok istediğinizin bu sınava verdiğiniz emekten çok daha kolay gelmesini diliyorum.
-
-
@murky hep ayni seyi söylüyorsun cb kararnamesi cb kararnamesi. Anladik mevzuatta var osym nin esdeger sinav yapabilecegi. Tamam yargidan da bi sey cikmaz diyelim. Sayistay cikip sinavi iptal ediyoruz dese kim ne diyecek ? Mülakati iptal eden kurum gördük biz. Yaziliyi mi iptal edemeyecekler ? Her şey olur burada.
-