2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@antireferans senin günahın popülist olmaman. Duyulmak istenileni değil doğruyu söylemen.
-
@osman-paşa kardeşim burada popülist söylemlere sahip olan ben miyim?
-
@antireferans Mayıs ayında yapılan sınava giremeyen pek çok insan da bu şekilde mağdur oldu. Yarın ne ile karşılaşacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz. 'Ben' demekten vazgeçip, 'biz'e ulaşarak bu sorunları çözebiliriz.
-
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@antireferans Mayıs ayında yapılan sınava giremeyen pek çok insan da bu şekilde mağdur oldu. Yarın ne ile karşılaşacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz. 'Ben' demekten vazgeçip, 'biz'e ulaşarak bu sorunları çözebiliriz.
Allah allah kit misin nesin kardesim mayis ayinsa sinava giremeyenlerin kabahattlisi ben miyim diyoeum ankamiyor musun
-
iptal olmaz rahat olun.
-
Neyse arkadaşlar benim fikrim şu: Sınav iptal olursa yapacak bir şey yok diyeceğim. Sonuçta ortada gerçekten haksızlık var. Oturur yeniden çalışırız. Benim karşı olduğum şey yazılı sınava kalanlar hak etmiyor denmesidir. Bunu söyleyen kişiler kendileri kalsa hiçbir sıkıntı olmayacakken kalamadığı için bu söylemde bulunmaları abesle iştigaldir. Ben yazılı sınav çalışmalarına yarın start veriyorum. Sınav iptal olsa da olmasa da hazır olacağım inşallah.
-
@antireferans Çok şükür Allah'ın verdiği aklı kullanmayı bilenlerdenim. Bu çirkin üslubunuzla niteliğinizi belli ediyorsunuz, daha fazla söze hâcet yok.
-
Herneyse. Arkadaşlar burada insanların birbirini ikna etmesi ile emin olun hiçbir şey değişmeyecek. Eğer bu popülist söylemler eleştirisi bana ise açıklamamı yapıp çekileyim artık. Ben 31 mayıs tarihindeki olaydan sonra burada sınavın tüm adaylar için iptal edilmesi hususunda tepkimi ortaya koydum. Sonrasında da hiçbir şekilde bu sürecin adil olamayacağını ama yasal düzenlemeler neticesinde yapacak bir şey olmadığını söyledim. Ben bu sınavı kaybetseydim şu dakikadan itibaren hayırlısı buymuş der önümüzdeki sınava bakardım. Ama kaybeden hele hele sınırdan kaybeden arkadaşlara hak vermek asla popülistlik değil. Bu bana bir şey kazandırmaz emin olun. Birilerine yaranma çabası içerisinde olsam emin olun forumdan çok daha önemli mecralar var Herkesin hakkında hayırlısı, klasik sınava dek asla girmeyeceğim bu foruma.
-
@murky Hocam aslında sınav herkes için iptal olsaydı sıkıntı olmayacaktı. Ancak ösym böyle bir karar verdi ve buna da sessiz kalındı. Dilekçe yazanlar oldu ama yeterli olmadı. Neyse hayırlısı neyse o olsun.
-
@huseyinnkeskin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@venica kesinlikle katılıyorum hocam iptalinden ziyade orta yolun bulunması pürüzlerin giderilmesi gerekir. Kazananların günahı nedir o kadar emek ettik, yıprandık...
belki de daha fazla emek edip yıpranıp aynı soru sayısına sahip olmakla birlikte kazanamayanların günahı nedir?
-
Bu sınav iptal olmaz . Bi an için olduğunu varsayalım o zaman ÖSYM sınav yapamaz ,mesela senede üç defa ALES ve yds yapılıyor ve bunlar sıralamalarda eşdeğer puan sayılıyor ki yds de farklı soruların puanları bile aynı , standart sapma olayı bile yok yani. İptalini bekleyen arkadaşlara naçizane tavsiyem önlerine bakmalarıdır artık yapacak bişey yok
-
Şaka gibi sırf yeniden sınava girmek için iptal edilmesini isteyenler var
-
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@huseyinnkeskin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@venica kesinlikle katılıyorum hocam iptalinden ziyade orta yolun bulunması pürüzlerin giderilmesi gerekir. Kazananların günahı nedir o kadar emek ettik, yıprandık...
belki de daha fazla emek edip yıpranıp aynı soru sayısına sahip olmakla birlikte kazanamayanların günahı nedir?
Ben orta yolun bulunması gerektiğini belirtmişim zaten. Yazılıya kalanlar suçluymuş gibi konuşmayalım hocam, bende bu durumda olabilirdim hepimiz adına adaletin sağlanması gerekir.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Baştan dilekçe verip hem ösym’ye hem de sayıştay’a bu sınavın böyle olmaması gerektiği ile ilgili itiraz dilekçeleri yazan arkadaşları (ki sayıştayı aramasam da ösym’ye burada dilekçe gönderenlerden biri de benim) hariç tutuyorum. Başta hiç itiraz etmeyip susup amaan bananr deyip ders çalışan ancak bu iki sınava da girip başarısız olup sonra itiraz eden herkes iki yüzlüdür açık ve net. Dershaneden sonuçlar açıklandıktan sonra arkadaşlardan biri 57 almış diyor ki pişkin pişkin ‘iptal olsun hakkımız yendi’ diye... yorumu size bırakıyorum. Allahtan korkun Allahtan!!
Paşam adamsın!
-
Ben sınavın değil de sıralamanın değişebileceğini düşünüyorum eğer o yönde bir dava açıldıysa. Çünkü iki sınav arasında korkunç uçurum var standart sapma muhabbetinden dolayı. Aynı netle biri sıralamaya giremiyor diğeri 1. Olacak neredeyse
-
@murky yok hocam sen değilsin
-
Arkadaşlar 2 ayrı sınavın tek değerlendirmeye tabi tutulacağına ilişkin CB kararnamesi temmuz ayında yayınladı.Ama ilan tarihi bu kararnameden aylar önce sakatlık buradan çıkıyor . Keşke Mayıs sınavı sonrası tüm sınav iptal olsaydı .Umarım hakkı ile 225 e giren arkadaşlar mağdur olmaz .
-
1 soruyla sınırda kaybedenlerden biri olarak ben sonucumu kabullendim nasip değilmiş. İptal olması taraftarı değilim İptal olmaması gerekiyor ayrıca iptal olacağını da düşünmüyorum. Herkes bir şekilde emeğini verdi ve 225 kişi kazandı geri kalan kesim kaybetti. Tekrardan bir sınav yapılması herkes için yeni bir adaletsizlik ortaya çıkartır. Bu saatten sonra illa bir şey yapılacaksa yapılması gereken tek bir şey var o da sıralamanın ortak bir değerlendirmeyle hakkaniyetli olarak tekrar yapılması.
-
İlk ilanda 2 ayrı gün tek değerlendirme yapılabilir gibi bir ifade vardı.Ama o durumun olması için " Sınav merkezi kapasitesinin dolduğu durumlarda adaylar diğer günlerde ve diğer sınav merkezlerinde sinava alınabilecektir." Kapasite dolmadigi icin tek gun sinav yapildi. Yani tek değerlendirme olacaktı .Denetçi yardımcılığı alım yönetmeliğinde de yapılan protokole göre denetçi yardımcısı alınır deniyor .Ama beceriksiz ÖSYM eline yüzüne bulaştırdığı için temmuz ayında çıkan CB kararnamesine dayanarak böyle bir karar verdi. Protekelde olmayan bir durumu sonradan uyarlamak sınavı sıkıntıya soktu diye düşünüyorum. inşallah kazanan arkadaşlar mağdur olmadan bir çözüm yolu bulunur ...
-
@antireferans, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Allah allah kit misin nesin kardesim mayis ayinsa sinava giremeyenlerin kabahattlisi ben miyim diyoeum ankamiyor musun
Her ne tartışırsanız tartışın terbiyeli olmak zorundasınız. Fikrinizi terbiyelice ifade etmek zorundasınız. @antireferans bu yaşa gelmiş bu sınavı da kazanmış lakin bunu öğrenememiş sanırım. Bizimle yeri yoktur nezaket dolu tavra karşı gösterilen bu tavrın.