2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Arkadaşlar şu 225'in içinde olanlar hak etmedi, adil değil, bu sınav baştan iptal edilmeli vs. diyen arkadaşlara söylüyorum. Ben Ankara'da iptal edilen sınava da girdim, tekrar edilene de... Her ikisi için de emek verdim, uykusuz 500-600 km yol alarak, yüzlerce lira harcayarak girdim bu sınavlara ve -normalde böyle konuşmayı sevmem ama- hakkımla da söke söke kazandım. Kimse burada yarım idare hukuku bilgileriyle adalet dağıtmasın, hele hak olayına mümkünse hiç girmesin. 60 nete bile ulaşamayanların iptal çığırtkanlıkları eminim ki dedikodudan bile öteye geçmeyecektir. Hadi eyvallah
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@antireferans, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@antireferans Mayıs ayında yapılan sınava giremeyen pek çok insan da bu şekilde mağdur oldu. Yarın ne ile karşılaşacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz. 'Ben' demekten vazgeçip, 'biz'e ulaşarak bu sorunları çözebiliriz.
Allah allah kit misin nesin kardesim mayis ayinsa sinava giremeyenlerin kabahattlisi ben miyim diyoeum ankamiyor musun
Her ne tartışırsanız tartışın terbiyeli olmak zorundasınız. Fikrinizi terbiyelice ifade etmek zorundasınız. @antireferans bu yaşa gelmiş bu sınavı da kazanmış lakin bunu öğrenememiş sanırım. Bizimle yeri yoktur nezaket dolu tavra karşı gösterilen bu tavrın.
Forum yoneticilerinin bu yanli tavirlari ne olacak peki?bazi kislere karsi en ufak bir soylem kabul edilmiyor?bende ilk sinavi gectim kimin haddine 225 kisinin hakki degildi demek? Verdiginiz duyunlar tutmadigi gibi arkadaslarinizi koruyorsunuz iyice cekilmez hal aldi bu forum benim de hesabımı kapatin ne haliniz varsa görün
-
1-) Konu tartışmanın bir tarafının haklı ya da haksız olması değil yapılan terbiyesizliktir.
2-) Belki bu şekilde terbiyesizliği sürdürmezsin diyerek bu hesabına dokunmadiķ lakin maraz doğdu. Hakettiğin şekilde bu hesabını da kapatacağız @antireferans ve @terkiphatasi
3-) Çift hesapla kendi yazdıklarını kendin desteklemen, provokasyon yapıp ortalığı velveleye vermen nasıl bir ruh halinin ürünü acaba? Bunu da anlamak gerçekten zor.Bu ne hırs ve hınç?
Aynı kişiye ait Çift hesap kullanımından dolayı @terkiphatasi hesabı da @antireferans hesabıyla birlikte kapatılmıştır.
-
@paretowilfredo Ayrıca yine tekrar ediyorum konu tarafların haklılıği haksızlığı değil. Sözü edilen cümleyi kurmamış bir kişiye edilmiş hakarettir. Kaldı ki muhatap dostumuz da 225 kişinin içinde yer alan birisidir. Buna rağmen adilane bir çözüm arayışındadır. Buna rağmen edilen bir hakaret var ortada.
Herkese iyi forumlar dostlar. Bu şekilfe huzur bozacak kurnazlıklara asla musamaha göstermeyeceğiz. Sizler de böyle art niyetlice birden fazla hesapla yönlendirmeleri lütfen dikkate almayın.
Hepinizin hakkında hayırlısı olsun dostlar.
-
Şimdi bu arkadaş yazılıya mı kaldı? Belki de mülakata da kalacak. Şaka gibi hadi gittin iki hesap açtın bir sebeple. Peki kendi hesaplarınla nasıl sohbet ediyorsun Demekki kendini ispatlamaya çalışıyor ya da ne bileyim kendini bu şekilde tatmin ediyor. Psikolojik bir vaka.
-
@huseyinnkeskin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@huseyinnkeskin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@venica kesinlikle katılıyorum hocam iptalinden ziyade orta yolun bulunması pürüzlerin giderilmesi gerekir. Kazananların günahı nedir o kadar emek ettik, yıprandık...
belki de daha fazla emek edip yıpranıp aynı soru sayısına sahip olmakla birlikte kazanamayanların günahı nedir?
Ben orta yolun bulunması gerektiğini belirtmişim zaten. Yazılıya kalanlar suçluymuş gibi konuşmayalım hocam, bende bu durumda olabilirdim hepimiz adına adaletin sağlanması gerekir.
kazananların suçlu değil şanslı olduğunu düşünüyorum şahsen, siz sadece kazananların günahını sorgulayınca kazanamayanların da dikkate alınması gerektiğini vurguladım
-
@venica, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Şaka gibi sırf yeniden sınava girmek için iptal edilmesini isteyenler var
tıpkı yazılıya girmek için iptal edilmemesini isteyenler gibi, gayet normal yani
-
Iyi günler bu isin sikintisi kisiler değil kazanlar kazandi ama osymnin yaptığı hataları kişilere yuklemekte adil bir çerçeve de davranmamakta sayıştay gibi bir kurumun eleme sınavı oluyor eleme sınavı 1 sınav üzerinden yapılır ki adil bir sonuç ortaya çıkar evet listede kazananlar açıklandı ama adil bir sonuç olmadan hazırlanan bir liste ile 225 kişi belirlendi başından beri herkese iptal olmasi gereken bir sınavdi herşey cok guzel bir şekilde duzenlendi ve insanlar alistirildi cb kararnamesi çıktı ama vu sinav daha once açıldı ama türkiyede bir sekilde yürüyor bu işler vs vs ...
-
@edi hocam siz açıklandıktan bir gün sonra kazananları tek tek tebrik etmiştiniz gayet de güzel bir hareketti. Şimdi dava açıldığını duyunca neden haketmemişiz gibi davranıyosunuz.
-
@hickskaldor, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@edi hocam siz açıklandıktan bir gün sonra kazananları tek tek tebrik etmiştiniz gayet de güzel bir hareketti. Şimdi dava açıldığını duyunca neden haketmemişiz gibi davranıyosunuz.
hocam hala da tüm iyi dileklerim kazananlarla. hak etmediğiniz gibi nasıl davrandım anlatır mısınız? yazdığım iki ileti;
1-"Şaka gibi sırf yeniden sınava girmek için iptal edilmesini isteyenler var" yazılmış, şaka gibi olan kısmı anlayamadığımdan kazananların sınav sürecinin devam etmesini istemesi ne kadar normalse kazanamayanların da iptal edilmesini istemesinin normal olduğunu belirttim.
2-"kesinlikle katılıyorum hocam iptalinden ziyade orta yolun bulunması pürüzlerin giderilmesi gerekir. Kazananların günahı nedir o kadar emek ettik, yıprandık..." yazılmış, ben de kazanamayanlar arasında da emek harcayıp yıprananlar olduğunu belirttim.
demem o ki birşey tartışılıyorsa ya da çözüm aranıyorsa kazanan kazanamayan ayrımı yapılmaksızın "biz" "sınava girenler" şeklinde tartışılmalı.
kaldı ki dava açılıp açılmaması hiç umurumda değil çünkü sınavın iptal edileceğine dair en ufak bir inancım yok, iptal edilse dahi girmek gibi bir niyetim de yok. o davaya umut bağlamayacak kadar aklım olduğunu düşünüyorum, bu nedenle bu mesajınızla siz bana hak etmediğim halde ithamda bulunmuş oluyorsunuz.
Son olarak kazanıp da yazılıya hazırlanan arkadaşlara naçizane tavsiyem forumda böyle boş tartışmalarla vakit harcamayıp derslerine odaklanmaları, böylelikle mülakata kaldığınız paylaşımlarınızı okur adınıza daha mutlu oluruz. sevgiler.. -
@edi hocam yazdıklarını okuyunca öyle bir algı oluştu forumda bazı yazılanlar gerçekten ilginç o yönde bişey olarak düşündüm yanlış anladım sanırım sizi kusura bakmayın
-
Merhabalar herkese. Ben uzun zamandır bakmıyordum buraya iptal durumları konuşuluyor gördüğüm kadarıyla. Mayıs sınavına girenler mi yoksa Ağustos sınavına girenler mi haksızlığa uğradığını düşünüyor acaba?
Bu arada ben mayıs ayındaki sınavda 65 ikinci sınavda 73 net yaptım. İlk sınav daha zor gelmişti bana.
-
Yazmayacağım dedim son olarak tekrar yazayım 225 kişi hak etmedi derken alttaki foroğrafı da düşünerek hak etmedi dedim. İş sadece ilk 225 içine girmekle bitmiyor sıralama da önemli. Üç sınavın ortalaması alınarak nihai başarı puanınız oluşuyor. Bu ince detayı da kaçırmamak lazım. 225 kişi ve sınava giren tüm kişiler hak etmediği puanı ve sıralamayı aldı.
-
@hickskaldor, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@edi hocam yazdıklarını okuyunca öyle bir algı oluştu forumda bazı yazılanlar gerçekten ilginç o yönde bişey olarak düşündüm yanlış anladım sanırım sizi kusura bakmayın
hocam çünkü iptal edilmesini isteyenlere karşı doğal olarak iptal edilmemesini istiyorsunuz ve bu durumda her söylenen batıyor (ifademi mazur görün lütfen), bana da batardı çünkü aynı durumda olsaydım. dava açıldıysa açıldı, burada yazılanlarla davanın süreci etkilenecek mi? forumda böyle böyle yazılmış iptal edelim ya da etmeyelim mi diyecekler? o nedenle burada kimse kimseye haklılığını haksızlığını kabul ettirmeye çalışmasın, herkes kendine göre haklı, karşısındaki herkese göre haksız. sizin için 1 dakika ne kadar önemli farkında mısınız? boş verin, burada haklılığınızı ya da karşıdakinin haksızlığını kanıtlama çabasına girmeyin. süreç sizin için devam ediyor siz de ihmal etmeyin. başarılar şimdiden.
-
@kilici Bu paylaştığım fotoğraf 2016 sınavının sonuçlarıdır. 3 sınavın ortalamasının alındığını örnek göstermek amacıyla paylaştım yalnızca.
-
Arkadaşlar bi şey soracağım. İptal olsa da olmasa da umarım hakkaniyetli bir durum olur nihayetinde. Benim sormak istediğim sınavın iptali durumunda başvurular yeniden mi alınacak?
-
@gresham-t, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar bi şey soracağım. İptal olsa da olmasa da umarım hakkaniyetli bir durum olur nihayetinde. Benim sormak istediğim sınavın iptali durumunda başvurular yeniden mi alınacak?
iptal olacağına hiç ihtimal vermemekle birlikte iptal edilmesi durumunda çok tuhaf şeyler yaşanacağını düşünüyorum. mesela bu sınava 35 sınırında giren adayların hakkı takıldı benim aklıma da çok ütopik olacak ama en iyisi sınav iptal olmasın bu sene başvurup da yerleşemeyenler tekrar sınava alınsın Sayıştay bu sene 90 kişi almış olsun istisna yapıp
-
Sınav ilanı geldiğinde herkes gibi doğal olarak ayrı sorularla yarışmanın sıkıntıları olabileceğini uzun uzadıya tartıştık ettik. Esenboğa iptal edildiğinde hepsi iptal olsa daha iyi olurdu elbette ama olmadı ösym yasal zeminde sorun olmadığına emin ki sistem sıkıntısının üstüne yine de bu yola başvurdu yoksa çok daha küçük bir grup için bu riski almazdı onun için iptal temenniden öteye gidemez. Hak konusuna gelecek olursak sınava girenler grupları kendileri oluşturmadı ilk veya ikinci grupta olmak bizim tercihimiz değildi. İlk 225 te olmamız hakkımızın yenmediği anlamına gelmez ki yazılıyı kazananlar mülakata girip sıralama oluşunca virgül farkıyla elenenler olacak işte burada da bizim temennimiz inşallah ikinci sınavda en çok hakedenlerin kazanması ilahi adalet.
-
Arkadaşlar bundan sonraki sayıştay alımı kpss puanı ilemi olacak normalde kpss ile alınacağı kararlaştırılmştı
-
@rorschach159 dava açacak mısın