2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@murky inşallah geçerli olur 1.ciliği hakediyordu
-
@murky can mavi de sıralamada dimi?
-
Adaletli işleyen bir sistem sonucunda kaybedilse kimse itiraz etmezdi. Kazanan arkadaşlar tarafından yapılan paylaşımlarda ilk sınav ve ikinci sınavda yapılan doğrular ve alınan puanlar ortada adalet bunun neresinde hangi değerlendirme ölçütü kullanılırsa kullanılsın böyle farklı sonuçlar ortaya çıkamaz ilk sınav girip kazanan arkaşlara bir lafım yok sözlerim ÖSYM ye. Ben 44 alan 22 Gygk ile 344. oldum ilk sınavda 44 alan 24 gygk yapan biri listeye 60. sıradan giriyor şimdi böyle bir durum nasıl olabilir 2 Gkgy neti 284 kişi mi demek. Daha öncede sınırda sınav kaybetmişliğim oldu ama ilk defa bir sınav sonucu nedeniyle dava açmayı düşünüyorum. Dava sonucu bir şeyi değiştirir mi bilmiyorum(sanmıyorum) ama Adalet için bir şeyler yapılması gerekiyor.
-
@can-mavi ve @Sucuklu_Oralet sonuçlar ne durumda?
-
@murky @Antimülakat İlk sınavda 50 Alan, 25 GY-GK ile tekrar sonav müracaatı etmiştim. Sınava giremediğimden dolayı, ilk sınavım haliyle geçerli sayılmadı. Bence olması gereken buydu, Sonuçta ben ikinci sınava gireceğim diye Taahhütte bulunuyorum, ve ilk sınav hakkımı kaybediyorum. Olması gerektiği gibi oldu.
Ancak her defasında vurguluyorum, Bu sınav Adaletin olduğu bir ülkede bu şartlarda yapılıp böyle neticelenseydi, Bariz bir Şekilde iptal edilirdi. Şimdi Sizlere Soruyorum, Adaletli Bir Ülkemiyiz ?
-
ÖSYM yavaş Ciğerimi Söktün !
-
@mfk065 Bi "25" kişi Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurmuştuk bu konuyu da içeren, siz var mısınız bu "25" kişi içinde? Cevap geldi 1 ay öncesinde, ilgili yeri fotoğraf olarak ekliyorum. Ösym'den de bu konuda herhangi bir bu tarz giderlerin karşılanmayacağı telefonda söylenmişti.
-
@antimülakat ben de uzun bir aradan sonra sınav kazanamadım , ne kadar işi batırmış olsa da osym ye suç bulamıyorum çünkü ikinci sınava girip de kazanan birçok arkadaş var , işin aslı bu sefer sayıştay i hak etmemiştim , Allah da nasip etmedi , kazanan arkadaşları tebrik ediyorum , Allah en çok hak eden 45 kişiye nasip etsin inşallah ...
-
@can-mavi inşallah bu sefer hak ettiğin kaymakamlığı alıp forumdan da olsa tanıdığımız ilk kaymakam olursun güzel insan
-
@möözun Böyle bir toplanma görmedim, hatta ses var mı diye bakınıyordum göremedim , ve bende ösym 'ye dilekçe yazıp gönderdim.Talep ettim fakat hala bi cevap gelmedi , yaklaşık 40 gün oldu .Aradığımda da cevap gelecek,belli bir süre bulunmamakta diyorlar.Peki hocam ösym'ye iletilen dilekçenizin sonucu geldi mi sizlere? Telefonda tam olarak ne diyorlar ya da ?
-
@möözun, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Bu arada arkadaşlar şimdi telefonda konuştuğum bey
"öyle gider karşılama olayı falan yohh, öyle bi işlem yapılamayacak. Sadece para vermeden gireceksiniz" dedi. kendi görevliniz söyledi biletlerinizin faturalarını atmayın diye dedim, yoh öyle bişi dedi. Merak edenler varsa söyleyeyim dedim.@Mfk065 tam olarak bunu dediler hocam.
Zaten o başvuruyu da mayısta yapmıştık. Yani Bimer ve cimere yazdık ta o zaman, KDK'ya da işte bi 25 kişi dilekçe yollamışız yollaya yollaya. -
Sınavın zorluğu veya kolaylığından ziyade en çok doğruyu yapanın durumunun ne olduğu standart sapmada etkili oluyor diye biliyorum. Anlaşılan o ki her sınav kendi içerisinde değerlendirilmiş ve öyle sıralamaya sokulmuş. Bu durumda 1.sınavın daha zor olduğu ya da sınav 1.sinin daha düşük bir doğruyla 100 tam puan aldığı sonucu ortaya çıkmış oluyor. Eğer cevaplarında yanılmamışsa @Sucuklu_Oralet adlı arkadaşın sınavının geçersiz sayılmasının bir çok dengeyi değiştirdiğini düşünüyorum. 1.sınav ortalamalarına göre 75 doğru çok ciddi bir rakam.
-
Ben de kazandım. kazananları tebrik ediyorum. kazanamayan arkadaşların da canları sağolsun bu seferlik nasip değilmiş bir dahaki sefere olur inşallah. Nasibiniz varsa bir yerde orası olur zaten kimse engel olamaz.
-
benim anladığım kadarı ile her iki sınav kendi içlerinde değerlendirilmiş ve puanlama yapılmış, sonra puanlara göre sıralama yapılmış(bu şekilde adil(!) olacağına kanaat getirmişler) netler yakın veya birebir aynıyken 1. ve 2. sınava göre sıralamalar arasında uçurum var, sanırım ilk sınavda standart sapma yüksek olduğundan aynı netlere daha yüksek puan gelmiş bu durumda herkes hem kendi sınavı içinde hem de diğer sınava karşı yarıştı. ilk sınava giren arkadaşlar daha avantajlı olmuş ama bu tam tersi de olabilirdi bilemeyiz neresinden bakılsa mağduriyet neresinden bakılsa adaletsizlik..
-
Arkadaslar herkes nasibini yer bu dunyada. Ilk sinavda yaptigina guvenemeyip ikinci sinava giren kisi belki suan siralamaya giremedi oysa ikinci sinava girmeseydi ilk sinav sonucuna gore siralamanin icinde olacakti belkide. Veya tam tersi ilk sinavda cok zorlanan yahu bir mucize olsada su sinav iptal olsa diyen adam ya da tam olarak calismayan birisi ikinci sinava girdi ve suan siralamaya girmis olabilir. Kader kime nezaman gulumser ya da kimi nezaman uzer belli olmaz. Ellerinden geleni yapip yazili sinava kalan arkadaslar sukretsinler ve saglam birsekilde yaziliya asilsinlar sayistay denetciliginin bir ucundan yakaladilar cunki. Siralamada olmayan arkadaslar ise tevekkul edip vakti degilmis demek desinler ve onlerindeki sinavlara odaklansinlar. Herkesin gonlune gore olmasi dilegi ile.
-
@baumol Birinci Sınava girmiş, İkinci Sınavın Sorularını Sonradan çözmüş biri olarak bir değerlendirme yapmak isterim.
- 1.Sınavda GK/GY Daha zor olduğunu söyleyebilirim.
- Muhasebe Kesinlikle ilk sınav daha zordu.
- İktisat açısından 2.sınav, Hukuk açısından 2. Sınav daha rahattı. Maliye İkisi de Fena değildi.
Asıl sapmayı etkileyen sorular değildi, çünkü baktığımda 69 net alan ağırlıklı derece yapmış ilk sınav, 69 alıp GY-GK Ağırlıklı ikinci sınavda 240'larda sıralama. Bence etkileyen Faktörler.
- E-sınav ortamı : Sonuçta bilgisayarda zor çözmek kolay değil. Şık eleme, üstüne karalama yapamama, Geometri, Paragraf Okuma falan çok daha zor ve yorucu.
- Belki biraz ağır eleştiri olacak, ancak KPSS maratonunda sınavın Kalbi "Ankara'dır" Hem kaynak temini, Hem sınavlara erişim, Hem çalışma ortamı olarak daha tetikleyici ve başarıya daha yakın. Genelleme yapmak gerekirse böyle. Esenboğa sınavının olmaması baya etkili oldu diye düşünüyorum.
- En önemli Faktör : Sınavın zamanıydı. 2.Sınavda KPSS Sonrası olduğu için herkes daha hazırlıklı idi, İlk sınav ve ikinci sınav arasında Bu kadar sapmanın olmasına şaşırmadım açıkçası.
ANCAK, 1. SINAVDA 69 ALAN AĞIRLIKLI BİRİSİ DERECE YAPIYORSA, 2.SINAVDA 69 ALAN LİSTE DIŞI KALIYORSA, "HANGİ ADALETTEN BAHSEDEBİLİRİZ Kİ?"
***Cidden kafam almıyor, 2 Farklı sınav kendi içinde standart sapma, ve normal listeleme şekli. Bu ülkede eğitime yön veren, insanların geleceğini kariyerini belirleyen, ÖSYM Gibi bir Kurumun böyle bariz hata yapmasına cidden kabullenemiyorum. Sayıştay gibi Hayallerini kurduğum bir kurumun, buna göz yumması da ayrıca düşündürücü.
Bu ülkede ÖSYM Para Toplama Merkezi, Sayıştay'da Para Sayım Merkezi. (Ağır Eleştiri Belki Farkındayım Ama, Hayalleri Yıkılan Binlerce Adayın Yaşadıkları Daha Ağır)
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
21-43 ile olmadı. Hayırlısı...
en az kendim kadar üzüldüm hocam, canınız sağolsun
-
@hickskaldor, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Puan 88 sıra 60 küsür net sayım 72. Biraz yüksek kapatmış gibi herkesin hakkında hayırlısı olsun
tebrik ederim hocam
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Beklediğimden 1 net genel kültürde 1 net hukukta eksik geldi. 19 gy 51 alan. sıralama 76. (ağustos sınavı)
tebrik ederim hocam darısı yazılı ve mülakata inşallah
-
@kombassankoma, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Beklediğim netler 45-24 sıralama 203. @Baumol
tebrik ederim hocam