2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@burcuburcu
inşallah testi geçersem rahatça halledebilirim.zaman sorunu da yok artık.detaya girmekten hep kaçındığım,sıkıldığım bir konuydu A.Ş.'ler.hayırlısı... -
@shady1 Muhasebeyi seçtim. Ticarete oldum olası soğuğum. Ayrıca bir bilgi daha vereyim mesleğe başlayanlara seçimlik grupta ticaret hukuku seçip gelenler kimler diye soruyorlarmış ve bir sene içinde muhasebe öğreneceksiniz diyorlarmış. Tabi muhasebe seçmemde bu etkili olmadı önce test sınavını geçelim de
-
@kilici ben de tek çılgın benmiyim diyodum:) ticaret hukuku bana çok zor geliyor itici
-
Muhasebenin de zoru hakkaten zor ve uğraştırıcı oluyo hesap makinası kullandirıyolar mi mesela kullanamiyosak işlemlerde filan bogulmak istemiyorum. Ticareti sevmiyorum cok ama muhasebeden korkmuyo degilim. Daha once sinava girenler bahsetse deneyimlerinden iyi olur aslinda . Bi de niye simdi sectiriyosun geçenlere seçtir işte ya ayrica secmeli nedir ya herkese ayni sinavi yapsana . Testi bile farkli soru soracakmis ne salakça iş bu
-
Ben muhasebemin daha iyi olduğunu düşünmeme rağmen ticareti seçtim
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@antireferans aslında muhasebeyi seçmek daha mantıklı geliyor ticaret hukuku okyanus gibi hangi konulardan soru geleceğini kestirmek zor
Suan sartlar eşitlendi eskiden elemede muhasebe yok ticaret vardi yeni ders eklemektense ticaret secmek mantikli duruyordu.simdiyse tamamen kisinin tercihine kalmis mantiksal bi cikarim yapacak durum yok
-
@shady1, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Muhasebenin de zoru hakkaten zor ve uğraştırıcı oluyo hesap makinası kullandirıyolar mi mesela kullanamiyosak işlemlerde filan bogulmak istemiyorum. Ticareti sevmiyorum cok ama muhasebeden korkmuyo degilim. Daha once sinava girenler bahsetse deneyimlerinden iyi olur aslinda . Bi de niye simdi sectiriyosun geçenlere seçtir işte ya ayrica secmeli nedir ya herkese ayni sinavi yapsana . Testi bile farkli soru soracakmis ne salakça iş bu
Muhasebe zor olmayan konulardan sorular soruldu gecen sinavda mesela gelecek aylara ait giderler vs
-
@antireferans yevmiye mi tanimlar mi daha coktu puan baglamindan da
-
@kaymakam3838 ilanda sadece yazılı sınavin konulari mevcut ilk once siz bakın sonra yazın.
-
muhasebe candır, ticaret heyecan:/ iğreniyorum şu ticaretten, eleme sınavındaki ticaret için de bir tek poliçe bakacağım; google>poliçe nedir benim için ticaret bu. muhasebe vefalıdır vefalı.
-
@brzezinski hocam şuna bi bak istersen. Puanlamalar da yazıyor yanında.
-
@möözun sagolun hocam
-
@brzezinski, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@antireferans yevmiye mi tanimlar mi daha coktu puan baglamindan da
Yevmiye sorulaei 35 er puan oran sorusu 30 puan
-
@kpsslik tebrik ederim. www.sayıstay.gov.tr "Denetçi yardımcısı adayı sınav duyurusu" -sınav protokolü- madde 10'u "Eleme sınavı" ile başlayan fıkrayı görememiş olmanızı tebrik ediyorum.
-
2016
1.Ticari örf ve adetler ile teamüller hakimin yargılamasına esas olur mu? Gerekçeleriyle yazınız? Bu konuda tacirle tacir olmayan arasında fark varmıdır ?
2)Ticari işletmenin devrine dahil olacak unsurlara üç ornek veriniz. Dışarda brakmanın ölçüsü nedir. Devrin geçerli olabilmesi için gerekli işlemleri yazınız
3.Anonim şirketlerde yönetim kurulunun şirketle iş yapma yasağı nedir ve bu yasağa aykırı davranışların sonuçları nedir?
4.Poliçede cironun türlerini yazınız ve bunların işlevlerini açıklayınız. -
@aslan-reyiz ben en iyisi muhasebe seçeyim
-
2012
1. İşletmenin rehni nedir? Nasıl kurulur süreci anlatın. Kapsamı tarafları ve bildiklerinizi yazın.
2. Aval nedir? Avalın hukuki durumu nedir? Aval aval verdiği kişinin sahip olduğu şahsi defileri öne sürebilir mi? Hangi defileri öne sürebilir?
3. Aş ye sermaye oluşumunda taşınmaz taahhüdü prosedürünü anlatınız, şirket nasıl ne zaman söz konusu taşınmaz üzerinde tasarrufta bulunabilir?
4. Aş de genel kurul kararlarının butlanına sebep olan hususlar nelerdir? Genel kurul kararlarının butlanı ile iptali arasındaki farklar nelerdir? -
2013
1. Hamiline bir çekin ciro edilmesinin sonuçlarıyla ilgili bir soru vardı.
2. Ticari iş nedir, kıstasları nelerdir ve bununla ilgili bir olay sorusu.
3. AŞ’de azlığın hakları nelerdir, açıklayınız.
4. Tacirin faturaya itiraz yükümlülüğü nedir? Kaç günde itiraz eder, etmezse ne olur?
2014
1. Poliçe de zamanaşımı sureleri ve bu sureleri kesen nedenler ile sonuçları
2. Anonim genel kurul kararlarina karşı dava açma sebepleri ve kimler dava açabilir
3. Derneğin tacir sifatiyla ilgili kamuya yararli olup olmamasina göre degerlendirin
4. Mutlak ticarii dava nedir 5 tane örnek yazınNotlarimda vardi, konusu gecince paylasayim dedim, insallah yardimci olur:)
-
Sorular görünce midem bulandı ticaretten muhasebe candır sorsun monografi
-
Arkadaşlar merhaba. KPSS’ye ilk kez hazırlanıp bu sınava girmeye niyetlenen var mı aranızda kpss öncesi böyle bir şey çılgınlık mı, değmez mi,denenmeli mi kararsızım...