2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Arkadaşlar madem boyle bi sey yapacagiz diger isteklerimizi de belirtelim bence . Mesela benim görüşlerim sunlar :
1)e sinav olmasin, normal basili kitapcik olsun2)e sinav merkezi kapasitesi belli bu sinava giren yogunluk da belli o halde e sinav merkezi israrina gerek yok.
3)sinav süresi artmali . Yetismediginden herkes sikayetci
4)Daha güzel ve ölçücü bi sinav icin soru sayisi da artmali
- En önemlisi bu kadar fahiş bir sinav ücreti olmasin. 200 lira nedir yani bi sinav bu kadar pahali olamaz .
Siz ne dersiniz bilmiyorum ama hemfikirsek bunlari ekleyelim derim.
-
eleme sınavında daha önce çıkmış soruların olduğu link var mı acaba. daha önce sorular vardı fakat şimdi baktım kaldırmışlar her yerden. link verebilirseniz sevinirim.
-
@fiscaldrag "sınav tarihi olarak tek gün belirlenmesini" den sonra şöyle devam etsek nasıl olur? Bir öneri olarak sunuyorum: ,bu haliyle mağduriyete sebep olacak olan e-sınav sisteminden vazgeçilip sınavın eskisi gibi kitapçık üzerinden tüm adaylar aynı anda sınavda olmak üzere gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Bir diğer önemli konu da ağırlıklı puan ve standart sapma sisteminin iki gün iki farklı sınav durumunda adaletsizlik yaratacak olmasıdır. Sürecin bu sorunlarla başlaması sınavı mahkemelik hale getirip sınav sürecini uzatabilir. Oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesini rica ediyoruz.
-
@shady1, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar madem boyle bi sey yapacagiz diger isteklerimizi de belirtelim bence . Mesela benim görüşlerim sunlar :
1 ) e sinav olmasin, normal basili kitapcik olsun
2) e sinav merkezi kapasitesi belli bu sinava giren yogunluk da belli o galde e sinav nerkezi israrina gerek yok.
3) sinav süresi artmali . Yetismediginden herkes sikayetci.
4)Daha güzel ve ölçücü bi sinav icin soru sayisi da artmali .
5) En önemlisi bu kadar fahiş bir sinav ücreti olmasin. 200 lira nedir yani bi sinav bu kadar pahali olamaz .Siz ne dersiniz bilmiyorum ama hemfikirsek bunlari ekleyelim derim.
Hocam sizin bu istekleriniz aklıma cem yılmaz'ın esprisini getirdi.
'Çilek yiyim ama muz tadı gelsin' :)))
-
@shady1 Söylediklerinize katılıyorum ama sınav süresi, ücreti ve soru sayısı meselesi daha kapsamlı bir çalışmayı gerektirir. Bizim için şuan en önemli şey sanki sınavın e-sınav olmasının ve iki günün ortaya çıkaracağı mağduriyet. Bu kadar az zamanda bunları halletseler en azından. Zaten parayı geri vermezler imkansız
-
@shady1 Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza ama şu an için dikkate alacaklarını düşünmüyorum. Öncelikle sınavın tek gün olması hususunu gündeme getirmek, şu kısıtlı sürede daha makûl gibi görünüyor.
-
@plansız Evet, bu şekilde düzenleyebiliriz.
-
@fiscaldrag burada yazdik yazdik yoksa bi daha bu kadar kisiye bunu yazdiramayiz hocam. Yapmasalar bile akillarinda kalir bu isteklerimiz. Belki sonrski sinavlari duzgun yaparlar
-
@kilici hocam ne alakasi var olmasi gerekenler bunlar bence . Osym nin sacmaliklarini duzeltelim derken eger boyle anlasiliyosa bence asil osym de sorun. Artik nasi bi sacmalik yapiyosa
-
@shady1 Bu isteklerin gerçekleşmesi için öncelikle Sayıştay'ın, bu sınavı ÖSYM'ye yaptırmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Çünkü Sayıştay, protokolü imzalayıp mülakat aşamasına kadar her şeyi, ÖSYM istediği gibi yapabilir, diyor. Diğer arkadaşlarımız da yazalım diyorsa yazalım tabii ki.
-
Yazalımmmm
-
@fiscaldrag
Değerli yetkililer,
26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak olan Sayıştay-Eleme Sınavı başvuru kılavuzunda, sınavın en az iki gün yapılacağı görülmekte olup; ÖSYM'den alınan bilgiye göre, farklı günlerde sınava girecek olan adaylara farklı sorular sorulacağı belirtilmiştir. Bu durum, açık şekilde adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Aynı kadro için sınava girecek olan adayların, farklı sorular üzerinden değerlendirilmesi adil olmayacaktır. Aynı şekilde, farklı günlerde sınava girecek adaylara aynı soruların sorulması da başlı başına adaletsizlik yaratacaktır. Sınava katılacak adaylar olarak; gerekirse sınavın yapılış usulünün değiştirilmesini, sınav tarihi olarak tek gün belirlenmesini, bu haliyle mağduriyete sebep olacak olan e-sınav sisteminden vazgeçilip sınavın eskisi gibi kitapçık üzerinden tüm adaylar aynı anda sınavda olmak üzere gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Bir diğer önemli konu da ağırlıklı puan ve standart sapma sisteminin iki gün iki farklı sınav durumunda adaletsizlik yaratacak olmasıdır. Sürecin bu sorunlarla başlaması sınavı mahkemelik hale getirip sınav sürecini uzatabilir. Oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesini rica ediyoruz.@fiscaldrag siz yine arkadaşların da önerisi üzerine değişiklik yaparsınız metinde. Bence bu hali uygundur. Şu mahkeme sözüne takılırlar mı diye bir endişem var ama gerçek bu Ben süre, ücret, soru sayısı meselesinin şuan halledilemeyeceğini düşünüyorum zaman açısından. Bizim haklı ve acil taleplerimizin araya kaynamaması için şimdilik onların yazılmamasından yanayım. Yarına kadar belki başka görüşler gelebilir bekleyelim diyorum bir gün kadar.
-
@shady1, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
1)e sinav olmasin, normal basili kitapcik olsun2)e sinav merkezi kapasitesi belli bu sinava giren yogunluk da belli o halde e sinav merkezi israrina gerek yok.
3)sinav süresi artmali . Yetismediginden herkes sikayetci
4)Daha güzel ve ölçücü bi sinav icin soru sayisi da artmali
- En önemlisi bu kadar fahiş bir sinav ücreti olmasin. 200 lira nedir yani bi sinav bu kadar pahali olamaz .
Siz ne dersiniz bilmiyorum ama hemfikirsek bunlari ekleyelim derim.
1 ,2 ve 4 maddenin olabilirligi daha yüksek onlar yazilabilir . Toplu bir tepki olmadigi surece ucretler degismezdi ve yatirildiktan sonra o is de yaş
-
Bu sinavin uygulanisini oyle sacma bi hale getirdiler ki herkes ders calismayi birakti sinav nasil olcak diye dusunuyor valla buna ragmen kazanacak olanlara helal olsun diyorum simdiden..
-
Osym bi yanlis yapiyo ama daha buyuk yanlisi siz yapıyorsunuz buna sessiz kalarak. Sinav ucretine de sessiz kalmanız yüzünden odedik o parayi. Tek yaptiginiz olumsuz konusmak. Böyle yaparak hic bir fayda saglamiyo bazilari. Simdi diger yanlislara da ses cikarma taraftarı olmayanlar var ve yine yanlis yapiyosunuz.
-
sayıştay sınav kısmı bizi ilgilendirmiyor diyor ama sayıştay'ın ösym ile yaptığı sınav protokolünde sınavın ne şekilde olacağı yazıyor. sayıştay da bu dandik sınav sisteminin altına imzayı atmış yani.
-
@shady1 Herkes kendinden sorumludur. Biz görüşümüzü beyan ederiz ama kimseye zorla bir şey yaptıramayız. Bu uğraşımızın kişisel olmadığı da âşikar. Sizin önerilerinize de kimse olumsuz bir şey söylemedi gördüğüm kadarıyla. Burada en olurunu konuşuyoruz. Tepkinizde sonuna kadar haklısınız ama şu an için bize olumlu olarak dönebilecek sorunların çözümünü bulmaya çalışıyoruz. Söylediğiniz sorunlar da çok önemli elbette. Onları da ekleriz gelecek sınavlar için faydası olması adına.
-
@fc-real-gdp Maalesef olayı bu kadar basit bir şeymiş gibi izah ediyorlar. Sayıştay, mecburmuş gibi ısrarla sınavı ÖSYM'ye yaptırıyor ve ÖSYM de kasasını daha da doldurmak için elinden geleni ardına koymuyor, üstüne de gereksiz ve belirsiz usullerle insanları mağdur ediyor.
-
Arkadaşlar son yazılanları yeni okudum sınav ücreti ile ilgili artık yapacak biliy yok bu yazı sınav başvurusu başlamadan olmalıydı bence odaklanılması gereken nokta iki ayrı sınav ve bunların standart sapmalarındaki adalarsizlik olmalı öbür bahsedilenlerde başlı başına bir sorun ama şimdi yazmak bir işe yaramaz ösym sınav ücreti ödemesi yapmaz kesinlikle ayrıca yazının sonu arz ederim ile bitmeli.
-
Gerçekten hayatın her köşesinde mağlup olmaktan bıktım , Açıköğretim sınavları ile sayıştay sınavı çakışıyor , sırf sınava ne zaman gircemiz belli değil diye 26- yada 27 mayıs , 8 dersten hiç birinden 100 almamaya çalıştım , çünkü 100 aldığım taktirde final sınavına giremesem bile 30 ile dd ile geçiyorsun ve ortalaman çok düşük geliyor bide seneye o dersi ortalaman yüksekse alamıyorsun , ben 100 alamam bir dersten 100 almışım (imkansızdı) . Sırf sınava cumartesi günü girebilmek için AYIN 18 İNDE SAAT 6 DA KAYIT OLDUM ÜCRETİNİDE YATIRDIM SINAVIN. Fakat ösym sınav tarihlerinin belirlemesinde başvuru olma saati tarihi felan gibi bi ibare olduğu için hemen yatırdım ki sırf cumartesi günü gireyim diye sınava.Sonra düşündüm ,lan bu seferde ilk kayıt olanları rahatca girsinler diye pazar sınava sokarlarsa ne olcak, aha bittim o zaman.Şimdi oturmuş düşünüyorum giden 200 tl ye mi yoksa seneye aöf tuzağına 300 tl daha kaptıracağıma yoksa sırf bunları düşündüğüm için ağrıyan başımamı üzüleyim.Velhasıl kerem , koca ülkede iki önemli sınavı bile çakıştırıyolar helal olsun!!! Ben ve benim gibiler daha çok mağdur olcaz bu gidişle.