Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
@agor hocam mantığa ters, farkirleştiğini, benzin fiyatının arttığını, imkanlarının azaldığını, işsiz kaldığını görmüyor mu neden oh desin? Bu da kutuplaşmayı artırmak ve oy geçişini engellemek için uydurulmuş bir şey.
-
@burcuburcu yok hocam örümcek kafalı bir ekip var, ben yakın çevremde en az 2 3 kişi tanıyorum bu zihniyette, iki şekilde düşünüyorlar, şimdi fakirleşiyoruz ama bu hükümet giderse kurtuluruz fakirleşmeden, diğer düşünce biçimi ise zaten bu hükümet ile en dipteyiz bunlar gitsin de ne olursa olsun diyen zihniyet.
-
@agor iki seçenek var, bir hükümet politikalarını revize edip işi bilene teslim ederek herkese saygılı politikalar uygulayacak. İki millet değişimin önünü açacak.
-
yarın mülakata giricem büyük ihtimalle gelecek soru doları nasıl düşürürüz? ne demeliyim?
-
@busus herkesin bildiğini anlatın hocam,
hukuka ve özellikle mülkiyet hakkına saygı
yabancı yatırımların korunmasına dair mevzuatın geliştirilmesi
kadına daha fazla istihdam
liyakatın artırılması
merkez bankasına daha fazla hareket alanı
üretime dayalı sektörlerin geliştirilmesi. -
@busus, içinde söyledi: Güncel Ekonomik Gelişmeler
yarın mülakata giricem büyük ihtimalle gelecek soru doları nasıl düşürürüz? ne demeliyim?
''Dolar aslında sandığınız kadar yüksek değil, dolardaki artışı kabul etmiyorum, bunlar spekülatif hareketler'' gibi söylemlerde bulunursanız hoşuna gidebilir mülakat komisyonunun. Ytd
-
Faiz artışı geldi döviz bi nebze düştü
-
@genclerbirlikli bu kadar bekleyeck ne vardı
-
@aliveli izin alamamışlardır yalnız konut faizleri 12 oldu. Kredi çekip konut almış gibi gösterip vadeliye yatıran olur mu acabaa
-
Merkez bankası çıkardı şaaaak bi vurdu. Ben olsam 4 haziranda bi daha şaaak bi vururum sonra bir daha bir daha şaak. Dolar tuz buz olur.
-
Dolarda sert düşüş!!!!! batıyozz,göçüyoz diyenler hani nerdesiniz??!?!
-
Yalnız parası olanlara sağlam alım fırsatı doğdu, muhtemelen millet elindekini bozdurdu ve tekrar alıp oldukça iyi kar etti hem de aynı gün içinde.
-
@aliveli Sabah 4.90 dan satanlar akşama doğru 4.57 den almıştır . Bu kdar kısa sürede Aradaki makas çok yüksek.Ayrıca geç likideteyi artırarak olacak iş değil bu .Halkta ciddi bir şekilde dovizin yukselecegine dair beklenti oluştu bu da dövize talebi artaricak önemli bir psikolojik etmen . Bu beklentiyi yıkmak gerek
-
Ben @Agor 'un tespitine katılıyorum. Bu işi siyasi bir mesele olarak algılayıp, dolar daha da yükselsin yeter ki bu hükümet gitsin diyen kalabalık bir kesim var. Ülke yangın yerine dönüyor, cebindeki para %25 değer kaybetti, çoğu şeyin fiyatını belirleyen dolar kuru diyorsun umarsızca olsun olsun daha beter olalım diyor. Beter olalım ki bu hükümet gitsin diyor. Olacak şey mi yani bu? Hükümet gitsin diye dua edenler ülkeninde batmak üzere olduğunun farkındalar mı?
-
@golden-ratio hocam beklentiyi yıkmak imkansız, sonuçta bu sene ödenecek dış borç miktarı belli, ithalat-ihracat farkı belli. Sonuçta çok saf bir kesim hariç bunun nasıl matematiksel denge ile de yürüdüğünü biliyor, o yüzden kalıcı yapısal çözüm arayışı dışımda her şey boş.
-
Ya arkadaş faizi arttırıyorsun hemen niye söylüyorsun desene yarın artırdığımız faizi saat 12 de açıklayacağız dese piyasa da dedikodularla saat 12 ye kadar 4.50ye kadar düşer. faizi artırdığında da rahat 4.20 e inerdi. İşi hakketen bilmiyorlar.
-
Ülkede her dönem cogunluklu olarak ekonomik istikrarsizliklar siyasi kaynaklı olmuştur. Dolayısıyla insanların sebep sonuç ilişkisi kurması kadar doğal birsey yoktur. Ama bu " ekonomi Batsın da yeter ki bunlar gitsin " demek degildir. Boyle olduğunu düşünmek, dusundurulmesini sağlamak gerçek anlamda bir algı yonetimidir.
-
Bugun faiz artirimi yapildi dun de mb vadeli doviz satis ihalesi yapacagini duyurmustu sizce gelecek gunlerde etkisi nasil olur ?
-
Sanırım bu müdahalelerden bir kaç tanesi daha seçimlere kadar göreceğiz. Bu ilk somut müdahale olarak yansıdı bakalım yarın nasıl birgün bekliyor bizi?
-
Bugun bir kişi cikmis aynen sunu diyor: 24 hazirandan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayacak. Bende soruyorum neden simdi degil de secimden sonra. Arkadaslar bunlar iyice bizim aklimizla dalga gecmeye basladilar. Bizi saf yerine koyuyorlar