Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
@aliveli farklı bir konu doğru ama ben biraz uyarladım bence güzel oldu
-
Türk-İş'in araştırmasına göre Ağustos ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 812, yoksulluk sınırı ise 5 bin 904 lira olarak hesaplandı.
TÜİK'in sektörel güven endeksi ağustos ayı raporuna göre ise tüm sektörlerde "güven" düşüş gösterdi. En büyük güven kaybı da inşaat sektöründe yaşandı. Belki de bu güveni tazelemek adına bir düzenleme yapıldı. TOKİ tarafından borcunu erken kapatıp tapu sahibi olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde yirmi dört indirim kampanyası düzenlendi. Güven kaybetmiş hizmet ve perakende sektörleri için de bir düzenleme umarım yapılır.
-
@buseneatanıyorum ben bu işi anlamadım. Mesai saatlerinde sigara içilmemesi mi önemli olan yok değilse bunun takibi yapılamaz
-
@maxmin
Sigara bırakma polikliniklerinde düzenli bir kontrolle belgelendirilebilir. Ya da şikayette bulunmak için bir hat kurulabilir ya da ne bileyim bir ekip kurulabilir denetim için. Vardır bir yolu.
Zaten sigara kullanan bir tiryakinin yarım saat erken çıkmak için sabah sekizden akşam beşe kadar sigara içmeden durması imkansız gibi bir şey. -
@buseneatanıyorum o kadar teferruata girileceğini zannetmedim mekanları bile kontrol etmek daha kolay o yapılamıyor tiryaki ayrı birşeyde normal bir içici mesai saatlerinde içmeden durabilir
-
@buseneatanıyorum aynı zamanda türkiyenin cds primleri ve 2 yıllık gösterge (tahvil) faizi ağustos ayında yüksek artış gösterdi. Sizin de bahsettiğiniz güven endekslerinin düşüş göstermesi ekonomide şu an için riskli bir görünümün olduğunu gösteriyor diyebilir miyiz?
-
Türk lirası ile tasarruf teşviki kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Türk lirası mevduat hesaplarından sağlanan getiri üzerinden alınan vergi oranları düşürüldü, döviz mevduatları üzerinden alınan vergi oranları da arttırıldı. Düzenleme üç ay süreyle geçerli olacak.
-
Halkbankası'nda neler oluyor arkadaşlar? Ne diyorsunuz bu skandala, kasalar mı boşaltılıyor?
-
@albertcamus Dolar kuru skandalını diyorsan dostum, inşallah teknik bir veritabanı hatasıdır diyorum. Yok eğer başka bir şeyler dönüyorsa, bu skandala birilerinin açıklama getirmesi gerekli. Piyasanın yarı fiyatına birileri eğer dolar topluyorsa Bankanın kasasından korkunç bir durum bu.
-
@paretowilfredo Hocam çok sayıda alım yapan olmuş dekontlar paylaşanlar var. Eğer ki daha yüklü alımlar da yapılmışsa bu kur üzerinden kötü kokular geliyor. Banka bir hack saldırısına uğramışsa eğer bu ayrıca skandal, koskoca banka sistemini koruyamıyorsa vay haline bankanın müşterilerinin......
-
@albertcamus Şahsi fikrim/belki de umudum bu tip şeylerin olmadığından yanadır dostum. Bakalım yarın müspet ya da menfi bir açıklama gelecektir yetkililerden.
-
Halkbank yapılan işlemlerin geçersiz olduğunu beyan etti. Hukuken beyanları geçersizdir. Bir malı ne fiyattan vereceğini beyan ettiysen o fiyattan sağlamak zorundasın. Kişiler doları beyan ettiğin fiyattan almış tek taraflı beyanla geçersiz kılamazsın yaptığın hata bu saatten sonra sadece seni bağlar.
-
@aliveli Hocam sıradan vatandaşın küçük hacimli işlemlerine el konulsa bile birileri kasaları boşalttı gibi bi his var içimde. 2001 Krizinde İmar Bankası'nın içinin boşaltılışını hatırlattı bana bu tablo sanırım kötüye gittiğimizin resmi bu.
-
Tüm bunların üzerine Hotiç'in konkordatosunu da koy. Ek olarak piyasaya yansıtılmayan ama hepimizin muhakkak alttan alta duyduğu firma kapanmaları, işten çıkarmalar da var. Hayrolsun...
-
@albertcamus ben açıklamayı çok komik buldum. Yahu döviz büroları bile biliyor bu kuralı karşılayamayacaksa tabela kapatıyor.
-
@aliveli @paretowilfredo Artık tuz da kokmaya başladı...
-
Bim zam yapti + arcelik ve vestel zam yapti. Hotic iflas etti. Ekonomik krizin tabana yayilma sureci basladi. Bircok markette gramaj aldatmacasi basvermeye basladi. Tahminim o ki ekim ayi ile birlikte carsi pazar krizi iliklerine kadar hissetmeye baslar.
-
@lion aralık ayına kadar ciddi bir dış borç ödemesi var yanlış hatırlamıyorsam. Zor günler bizi bekliyor.
-
Doğalgaza hanede %9, elektriğe %15 zam gelmiş (yine). Yakında gaz lambası veya mum ile yaşamaya alışmaya başlayacağız.
-
Metrocity avm nin yürüyen merdivenleri ile x-ray cihazları haczedildi diye haber de dolaşıyor