Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
Dünya Yüksek Teknoloji İhracat Payı
2000
Çin %3.6
Kore %4.7
Singapur %6.4
Türkiye% 0.0932014
Çin %26
Kore %6.2
Singapur%6.4
Türkiye% 0.1 -
14 yılda 0.007 gelişme vay be. Tüketen toplumdan üreten topluma geçmeliyiz artık
-
@Harun-Resid bu ülke niye ilerlemiyor yada ilerliyorda millet mi hızlı gidiyor anlamadım
-
@aliveli çini dışarda bırakırsak çokta ilerlememiş millet değişim çok az. Biz üretemiyoruz bir türlü. Yemeye alışmışız.
-
Maalesef sürekli 3 adım geriden geliyoruz; bir yerde okumuştum fakat hatırlayamadım kimin yazdığını; elin adamının üniversitede okurken parmak arası terliğiyle yazdığı yazılım olan facebook ile bizim gözde kurumumuz THY yi karşılaştırmıştı.Tahmin edebileceğiniz gibi facebookun kuruluş sermayesi,çalışan sayısı ve THY nin kuruluş sermayesi-kurumsal yapısının karmaşıklığı bir tutulamaz fakat piyasa değeri olarak facebook daha üstündü sanırım.İlköğretimde bu tip derslerin seçmeli-zorunlu hale gelmesi sevindirici fakat geç kalınmış bir önlem.(yine)
Facebook örneği biraz sivri fakat yatırım-getiri olarak değerlendirdiğinizde ortada su götürmeyen gerçek kalıyor ki biz ne yazık ki teknoloji-yazılım konusunda çok gerideyiz.
Dün ayrıca bir yerde daha gördüm Almanya Nisan ayının bilmem kaçıncı günü enerji ihtiyacının %80 inini yenilenebilir enerjiden karşılamış.1 günlük bile olsa geleceğe bir bakıştır bu.Bizde de bu yönde iyi gelişmeler oluyor denebilir yetersiz tabi ama 0 değil.Devlet teşvikleri çoğalıyor yenilenebilir enerji alanında daha da fazla olmalı.Efendim çok kahve ağzı olacak belki ama nükleeri bırakıp yenilenebilire kayanlar eski teknoloji nükleeri bize kakalıyorlar gibime geliyor. -
Hocam merhaba alakası yok fakat bi sorum var sınavda çıkacak AB Türkiye ilişkini etkileyen faktörler ve bunları 10 ar yıllık halinde anlatmamız isteniyor.Hazırladığım not 6 sayfayı geçiyor fakat sınavda 6 sayfa yazamayacağım bu yüzden ne yapabilirim?
-
@edaeraslan notu kısaltamaz mısınız?
-
@edaeraslan Tamamı mı çok önemli konulardan oluşuyor?En önemli etkileri olduklarınıza inandıklarınızı açıklayıp diğerlerini kısa veya tek cümleyle ifade etmeniz mümkün olabilir mi?
-
@edaeraslan teşekkür ederim
-
Bu ileti silindi! -
önümüzdeki 10 yıllık süreçte elektronik araçların piyasaya sürülecek olması arap dünyasını ve dolaylı yoldan bizi nasıl etkileyecektir?
-
@burcuburcu hocam üreten biz olmadığımız sürece çok bize faydalı olmaz gsmh dan daha fazla dışa transfer olur evet petrole ihtiyacımız açısından ilk bakışta işimize gelir gibi gözüksede bu araçların parçaları ve motorunu üretmekten başka çaremiz yok zira tüket tüket nereye kadar...
-
@siyahbeyaz peki petrol biraz olsun değer kaybederse acaba bölge biraz olsun huzurlu kalamaz mı?
-
@aliveli hocam bu topraklar habilin kabili öldürdüğü insanoğlunun ilk kanının döküldüğü topraklar.. burada asla kaos bitmez birileri için bu topraklar vadedilmiş topraklar petrol olmaz gaz olur tuz olur su olur olur da olur bahaneler hiç bitmez...
-
@siyahbeyaz bir de cehaletin kutsanması gibi kronik bir hastalığı var bu toprakların ki sormayın.
-
2018 yılı itibariyle;
şans oyunu çekilişlerinden elde edilen gelirden alınan vergi yüzde 100,
binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi yüzde 40,
üçüncü dilimdeki gelirler için gelir vergisi yüzde 11,
finans sektöründe kurumlar vergisi yüzde 10 oranında artıyor.
-
@burcuburcu devlet baba vergi çengelini bu sefer alt çenemizdan takıp, caraska ile bizi yukarı kaldırıp, derimizi yüzecek
-
@antimülakat bugün bir yazı okudum bilmem kaç bin tane lüks araç alınmış kamuya ilk 6 ay da elini cebine atan sadece biziz sanırım
-
@busus çok üzücü bir durum araba gibi her evde bir adet bulunması gereken bir şey bile lüks olacak.
-
@burcuburcu öyle tabi ama insanların cebindeki para bitince babalarını bile tanımazlar iktidar birazcık kendi kendini bitiriyor gibi geldi. hakkımızda hayırlısı olur inşallah.