Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
Kendi ayağına kurşun sıkmaya başladı iktidar. %40 nedir Allah aşkına. Resmen araba almayın diye teşvik ediyorlar.
-
@busus ben piyasanın içinde bir insanım işim gereği şunları söyliyim .. 2 gündür tepki çığ gibi ben yaşananlara inanamıyorum sanki birileri içerden partinin altını oyuyor .. ya bir rakip koysan desenki öyle şeyler yapki hükümet zorda kalsın anca bu kadar olur 14 yıldır ilk kez bu denli yüksek sesli tepki gördüm millette yüzde 40 nedir ya insan düşündükçe dahada ağır geliyor sanırım bu sürecin sonu maliye bakanının koltuğu bırakmasına kadar gider zira birileri sayın cumhurbaşkanını zor durumda bırakmak için elinden geleni yapıyor ...
-
@siyahbeyaz zam bir yana bakanın enflasyon yüzde 15 zaten açıklaması çok ironik. Peki biz açıklanan yüzde 6-7 gibi enflasyon rakamları nedir?
-
@burcuburcu hocam millet bu rakamlardan çokta anlamaz ilgilenmezde.. ama çıktı bugun diyorki 50bin tl lık araç sıfır araç alan vatandaştan şu kadar daha vergi alacağız diyor ! ...sayın bakanım bilmem farkındamısnız ama 50bin tl ye sıfır araç bırakmadınız piyasada vergiler sayesinde lütfen ne yapmaya çalışıyorsunuz.. işte iş cebine gelince millet tepki verir veriyorda
-
@siyahbeyaz ben c.başkanının haberi olmadan böyle birşeyin açıklanmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum. elbette haberi vardır. nabız yoklamak için yapılmış olabilir indirilir yakında
-
suriyeliler ekonomimizi bitirdiler resmen yardım yapcaz diye bütçeyi bitirdik şimdi bir de savaş çıkarsa bugünleri mumla ararız arkadaşlar %40 az bile kalır
-
@busus sadece suriyeli işi değil hocam son yıllarda çok fazla üretim yeri kapandı bir dönem Dünya tekstil üretiminin yüzde 30u bizdeydi tekstili çinlilere bırakalım deyip ciddi bir ihracat kalemini kapattık. Bu politiklar bugün artık patlıyor.
-
@busus Hiç sanmıyorum. Aksine artık mtv hesaplanırken aracın silindir hacmi ve yaşının yanında araç değerinin de hesaplamaya dahil edileceği açıklandı. İthal girdiye bağlı bir üretim yaptığımız için(dolar kuru da malum), zorunlu tasarruf yapmamızı istiyor devlet. Ötv ve mtv bu haldeyken sıfır araba almak hayal oldu gerçekten.
-
@kilici sollamaya çıkarken klima kapatmaya devam.
-
Bir araba düşünün ki gümrük vergisi AB, EFTA, Morityus, Güney Kore, bazı AB dışındaki avrupa ülkeleri dışında ithal edilmelerinde G.V. %10. Bunun üstüne motor silindir hacmine göre min. %45 max. %160. Detaylı bilgiye gerek yok ama 2.000 cc üstü araçlarda %160 diyeyim. Üstüne birde %18 kdv.
Örnek üstünden anlatayım: Suzuki marka 2.200 cc bir aracın üretim ülkesindeki fabrikadan çıkış fiyatı= 20.000 TL olsun.
CIF kıymeti (FOB/Fatura kıymeti + Navlun/Nakliye + Sigortası) =30.000 TL olsun.
G.V. (%10) = 3.000 TL Toplam=33.000
ÖTV (%160) = 52.800 TL Toplam=85.800
KDV (%18) = 15.444 TL Toplam =101.244 TLBir binek otonun gümrük vergileri toplamı 71.244 TL. Ben bu MTV neden bu kadar düşük diye düşünürken neyse ki göklerden gelen bir kararla yükseltildi. Hadi şimdi hep birlikte düşünelim bizde neden dış ticaret açığı bu kadar fazla diye.
-
Türk Telekom'a borç ertelemesi için verilen süre bu hafta doluyor bakalım neler olacak.
-
Varlık Fonu başkanı açıklama yaptı,Borsa İstanbul'u özelleştirmeyi düşünüyorlarmış.
-
Bakanlar kurulundan az önce açıklama geldi Mtv makul bir seviyeye çekilecekmiş...
-
@siyahbeyaz mtv belliki bilerek gündemde tutuluyor gelir vergisi dilim artışı vs arka planda kalsın diye. Muhtemelen en son bakın artırmadık denip konu kapatılır.
-
@eomer kur farkı nedeniyle çok değer kaybetti keşke erken davranılsa yahut biraz daha beklense.
-
http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarlar/noyan-dogan/emekli-uzman-memura-mujde-40598852
“Kamudan ve özel sektörden emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey veya uzman personeli; devletin, çeşitli program, proje ve misyonlarında gönüllü veya ücretli çalıştırabilecek esnek bir istihdam mekanizması oluşturulacak.”
Umarım böyle bişey gerçekleşmez...
-
@eomer gerçekleşir gerçekleşir uzun zamandır konuşuluyor.
-
iş ne ara bu boyutlara geldi https://goo.gl/A4vFka
-
Bir sözlükten alıntıdır:
bugün 100 tl kazandım ve hemen makbuzunu kestim.
Makbuz için 18 tl kdv 20. tl gelir vergisi ödedim. yani 38 lirayı devlete ödedim.
Geri kalan 62.00.tl 'nin 11.00.tl'si ile bir paket sigara aldım. maktu vergilerle birlikte 7,50.tl daha vergi ödedim.48.00.tl elektrik faturası gelmiş.
baktım 20 liralık elektrik harcamışım. 28.00.tl'si şu bu adlarla vergi.kalan 3.00.tl ile de bir çakmak aldım; çin malı. 40 kuruşu vergi.
yani bugün kazandığım 100.00.tl'nin 20+18+7,50+28+0,40 =75,90.tl'sini devletime bana yol, su, elektrik olarak hizmet etsin diye ödedim.
-
@kartel06 buna rağmen hala gözleri bizim 3 kuruşumuzda beni en çok sinirlendirende bu