Üniversitelerin Bölünmesi
-
@Antimülakat @paretowilfredo hocalarım o kadar Gazi falan dedik de biraz önce geçen tasarı ile Gazi diye bir üniversite kalmadı sanırım. Keşke bazı fakülteleri de Gazi Üniversitesi'ne bıraksalardı.
-
@agor ülkemin üniversiteleri bilim yerine üniversite üretiyor. Hele ki gazi, içinden 5 6 tane rahat üniversite çıkmıştır. Hâlâ üniversite kurulmaya devam ediliyor ya, insan gerçekten hayret ediyor.
-
@genclerbirlikli hiç birimiz şahane insanlar değiliz belki ama şu olan biteni de hak eden insanlar değiliz. Ne tepki vereceğini şaşırıyor insan, köklü olmak gerektiğini, yıllarca emek verilerek bir yere gelindiğini, binanın üzerine üniversite yazınca oranın üniversite olmayacağını birilerine anlatası geliyor insanın fakat bilenler zaten biliyor bilmeyen adama da yıllarca anlatsan nafile. Basit kalıyor ama halktan biri olarak diyebileceğim tek şey; YAZIKLAR OLSUN!
-
Bir üniversitesiteyi bölmek yerine tarihi değerlerini korumak kurumsalliğı artıracaktır. Sen Gazi Üniversitesinin tarihi değerlerini koruma amacı güdeceğin yerde, o üniversiteyi bölerek kendi yaratacagin kurumsalliktan da feragat etmiş olursun. Burada konu Gazi değil, Türkiye'nin değerleri, Türkiye'nin nesilleri. Doğrusu ile yanlışı ile Türkiye'nin Cumhuriyet tarihine damgasını vuran üniversitelerini korumak zorundayız. Bugün Gazi için yapılan yarın Ankara Üniversitesi için yapılır. Bu yanlışa kayıtsız kalmayan 15 bin kişiden imza toplandı bir sitede. Bu da konuya çözüm olmadı. Amaç ne ola ki sorusunun cevabı daha vahim? Yeni üniversite kurma projesi. Bu mudur metodu, formülü? Hem Türkiye'nin var mıdır yeni üniversiteye ihtiyacı? Eğitim alanında hayal kırıklığı yaratan uygulamalardan bir tanesine daha şahit oluyoruz. 1926-2018 toplamda 82 yıllık mezuniyet tarihçesi olan bir okuldan bahsediyoruz, 1955-2018 toplamda 63 yıllık bir iibf profili ve mezunundan bahsediyoruz. Sonra bütün bunlar hiç olmamış kabul edip, her şeye sıfırdan başlıyoruz, gerçekten bi halttan anladığımız yok. Ayrıca bir sitemde Gazi Üniversitesinin dalkavukluğu şiar edinmiş hocalarına, yöneticilerine. Son seçimde meclise 7-8 tane vekil sokmuş okulda, kimse şu duruma müdahale etmiyor. O kadar resmi ve gayriresmi bağlantıları olan okulu üç beş gün içerisinde paket ettiriyorsunuz. Bunun adı dalkavukluktur. Şimdi tek tek isimde vermek isterim ama sosyal medyada dalkavuklar, kelle kesen kör hasan olurlar bizim gibi garibanlara. O yüzden isim zikretmek istemiyorum. Gerçekten Yazıklar Olsun
-
Yeni üniversite kur, ona kampüs yap, uzağa taşı, eski yerini ranta çevir.
Yeni üniversite açılacağına sayısı azaltıp büyükşehirlerde toplansa biraz kalite artacak ama...
Eski dönemin lise mezunu şimdinin üniversite(bazıları hariç) mezunu ile kapasite olarak denk tutulabilir. -
Allah bu işin sonunu hayr etsin.
-
Baktılar yeni açılan üniversitelerde hayır yok. Özeller bu üniversitelerden hoca çalamıyor, eski üniversiteler hala çok iyi durumda bu tarafıda çökertelim dediler.
-
Sizce amac ne?? Ben dusunuyorum ama bi yere varamadim acikcasi. Beyin firtinasi yapalim
-
@busus kalitesiyle sivrilen bazı üniversiteleri bölerek kaliteyi yok etmek olabilir.
-
@busus vakıf üniversiteleri ayağına bakmak lazım bence. insanları kapalı şekilde özel sektöre yönlendirme uygulamaları halihazırda devam ediyor( ilkokul ve liselerin kalitesinin düşürülüp özellere teşvik verilmesi, dershane ve kursların kapatılması, şehir hastaneleri - ki bunların sistemine bakınca özel hastanler olduğunu görürsünüz- açıp diğer hastaneler yıkmak vs). ilerleyen günlerde diğer köklü üniversiteler bölünüp vakıflara teşvik gelirse şaşırmam.
-
Universitelerin bolunmesi isini bende anlamis degilim. Ne geregi var arkadas!! Abd harwardi ingiltere oxfordu boluyor mu acaba? Belli bir marka degeri olan kurumlari parcalamak iclerinden yeni universiteler dogurmak kime ne katacak? Bu gidisle yakinda devlet universitelerinden tutunda vergi dairelerine kadar(ki tarihte ornegi var bakiniz osmanlida iltizam ve ihale usulu)ozellestirmezlerse iyi!!!
-
@lion işte tam da bu yüzden insanın aklına kötü şeyler geliyor.
-
Aslında olay belli arkadaşlar. Biliyorsunuz üniversiteler özerk kuruluşlar. Her ne kadar rektörü Cumhurbaşkanı atasa da orada alınan kararlar bir bakıma bağımsız alınıyordu. Kararlar derken işte harcamayla ilgili, üniversite atamalarıyla ilgili vs gibi düşünebilirsiniz. Eğer üniversiteyi bölerseniz yönetmesi de basit olacağından bu yönteme başvurdular.
-
20 yeni üniversite kurulmasını kabul eden tasarı yasalaştı. Artık Allah’a emanet devam. ODTÜ, İTÜ vs gibi üniversitlere Allah zeval vermesin.
-
@busus hocam @paca08 hocamın dediği gibi siyasi de olabilir, @genclerbirlikli hocamın dediği gibi ekonomik de ya da çok ihtimal vermek istemesem de bazen bu tarz işlerle uğraşan insanların kafalarının yeterince çalışmayıp ya biz böyle üniversite sayısını artırırsak eğitimli insan sayısı artar, kaliteli olanları aralara serpiştirelim ki kalite artsın gibi vizyonsuz bir bakış açısının ürünü de olabilir. Ben nedeninden çok sonuçlarına bakıyorum ve sonucun getirecekleri ortada, siyasi olarak eller güçlenir, belki @genclerbirlikli hocamın dediği gibi özellere teşvik gelir ama bunlara karşılık olarak eğitimde zaten düşük olan kalite daha da düşer.
Hani hepimizin fikirleri var ülke ile ilgili, siyaset ile ilgili, şimdi bir bakış açısında ülkemizi güçsüzleştirmek isteyen dış güçler olduğu söylenir eğer bu işin arkasında bu tip bir denklem varsa bu bile kendi içinde tutarlı öbür türlü bunun arkasında yatan neden ülkemize faydalı olunsun diye yapılıyorsa gerçekten bunu düşünen beyinlerden şüphe ederim.
Eğitimde kalite düştü çok sık duyulan cümlelerdendir, yapılan bir çok değişiklik istikrar olmayınca tabi ki düzensizlik nedeni ile kaliteyi düşürür fakat bu yapılan sanıyorum ki en keskin düşüşü yaşatacak olaylardan biri. Koca koca üniversiteleri, yayınlar yapan, çok iyi olmasa da bilim üreten üniversiteleri böl yeni bir yapıya bağla oradan bilim üretilsin diye bir kaç on yıl daha çaba sarf et.
Bu yapılanın nedeni nedir, kim ne kazanç sağlar, kimin ne çıkarı var bilmem ama halk ve özellikle genç nüfusu yüksek olan bir halk olarak bizim kaybedeceğimiz aşikar. -
Sanırım etkenlerden biri de kendi fikriyatına uygun nesiller yetiştirmek diyeceğim ama sonrasında ne zikri ne fikri diye küfür edeceğim. Yapılan alenen yok etme projesi. Bu saatten sonra yerine getireceğin üniversite Odtü, İtü ayarında olacak değil ya. Eskisine bir kaç kadro tertiplemesi yapıp, aykırı otları temizleyip, sonrasında saldim çayıra mevlam kayıra şeklinde devam edecek. Ben bizden olan nesil için yurtdışında okumaktan başka bir kök göremiyorum. Her gelen rektör ve yancılarının içini içten içe boşalttığı üniversitelerde akademik eğitimin çok fazla kalmadığını düşünüyorum.
-
Buraya şöyle bir şeyler yazayım dedim, sonra "Atı alan Üsküdar'ı geçti. " sözü geldi aklıma Ağlanacak şeylere güler olduk zaten, çoğu zaman sinirden. Arkadaşlardan çoğunun söylediğine katılmakla birlikte belki daha sonra yazarız bir şeyler
-
Olaya bir de şu açıdan bakalım; 20 tane yeni üniversite kuruldu arkadaşlar. Vatanına milletine hayırlı bireyler yetiştirecek bu kurumlar. Ne kadar üniversite o kadar gelişmişlik. Açabildiğimiz kadar açmalıyız. 1 tane bile lise mezunu kalmamalı, herkes ''benim çocuğum da üniversite mezunu'' diyebilmeli. Hem üniversite mezunlarının işleri garanti, kimse işsiz-aşsız kalmaz böylece.
-
Bölünmenin sebebi üniversitelerin öğrenci sayısındaki fazlalık olabilir. Yukarıda bahsi geçen yabancı ve tarihi köklü üniversitelerin 20 bin civarında öğrenci sayıları var. Öğrenci sayısı arttıkça yönetmek zorlaşıyor, bu bilinen bir gerçek. Yine de gerçek sebebi araştırmak lazım.
-
@vamos "üniversite mezunlarının işleri garanti" kısmını biraz açar mısınız? Bi de aramıza hangi ülkeden katılıyorsunuz acaba? Yazdıklarınıza - senelerdir işsiz olmanın ruh haliyle - o kadar gerildim ki ancak bu kadar yumuşak yazabildim hakkınızı helal edin.