Adalet Bakanlığı Personel Alımı 2018
-
@aliveli Anladım hocam teşekkür ederim cevabınız için
-
@tuketiciranti rica ederim, genel olarak görüşüm erkek adaylar için infaz koruma memurluğu 70’e kadar inecektir.
-
@genclerbirlikli
3 ünden kasıt, icra , zabıt, ve cte nin ilanı mı? (Teknisyen,şoför vs.) -
@davetsiz evet hocam, cte nin ikm alımı da yüklü baya o da düşünülebilir
-
https://www.tercihiniyap.net/kpss/zabit-katibi-taban-puanlari-2017 . Bu da zabit katibi taban puanları dostlar.
-
Arkadaslar zabıt katipliğinde sağ başparmak olmaması engel teşkil eder mi
-
Bide gardiyanlıkta
-
5,5 ay şanlıurfa’da cezaevinde jandarma olarak askerliğimi yaptım ve çok yakından şahit oldum gerek gardinyanlığa -kendi deyimleriyle ikm- gerek duruşmalarda katipliğe.. en sıkıntılı meslek bana kalırsa katiplik.. ne hakimler var katibe illallah ettiren .) ne savcılar var dediklerini sadece yakinindakilerin duyabileceği tonda konuşan.. gardiyanlık ise bence, benim gördüğüm en rahat meslek.
-
@furkanbey kendi deyimleriyle ikm mi 70-80li yıllardan kalan gardiyan kelimesi resmi bir ağız mı :)) ilan metninde tek kelime gardiyan yazısı gördün mü? neler öğreniyorum burada ya harika demek kendi deyimleri ile ikm he :)))
-
@yasaklı her gardiyan deyişimizde ‘gardiyan demeyeceksiniz, infaz koruma’ diye triplere girerlerdi. onu kast ediyorum güzel kardeşim
-
@furkanbey hocam katiplik hakim ve savcı atarı çekmek ve egosu tatmin etmek sebebiyle inanılmaz zor bir iştir. Avukatlık stajı yaptığım süreçte hakimlerin kalem personeline sanki daha alt bir türmüş gibi davrandığını gördüğümde şoka girmiştim. Bir insan kendini bir diğerinden nasıl bu kadar üstte görebilir anlamak mümkün değil.
-
@burcuburcu evet , siz de iyi bilirsiniz öyleyse, siz de gözlemlemişsinizdir katiplerin halini. gerçi bilmiyorum bir avukat gözüyle bakmak ayrı bir de askerdeyken acaba çıkınca katipliğe başvursam mi diye düşünenin gözüyle bakmak ayrıdır .))
-
@furkanbey hocam mübaşir nispeten şanslıydı benim gözlemimde o daha az muhatap oluyordu hakimle. İKM arkadaşların en büyük sıkıntısı mesai esnasında telefon kullanamamaktı.
-
@burcuburcu evet hocam benim bulunduğum yerde mübaşirler de inanılmaz rahattı ikm’ler de. bazen segbis bağlantısını çabuk yapamadığı zaman heyet homurdanıyordu, daha da panikliyordu mübaşir. ikm’ler ise hastane sevklerinde mahkumların dosyasını alıp , doktordan sıra alıyorlar gerisi jandarmada. gayet rahatlar dışarıda. cezaevi içerisinde telefon yasak olmalı zaten.
-
Atama yapılacak komisyonu seçtikten sonra hangi adliye olacağına onlar mı karar veriyor arkadaşlar? Belirtin ifadesi görmedim hangisi diye, çok merak ettim bu durumu.
-
@sdaa01 bildiğim kadarıyla evet hocam. En azından ikm de hangi cezaevi olacağını seçmiyoruz diye biliyorum.
-
@hgrotius çok garipmiş aslında:( Ankara bim diye yazmıştım ama diğer iller de olabilir öyleyse. Zamanla belli olur çok teşekkürler cevap için.
-
İcra katipliği mi zabıt katipliği mi?
hangisini seçtiniz arkadaşlar, icra daha yoğun ama haciz vs işlerinde ek ödeme olabiliyor. Diğer taraftan zabıt katibi de çok kolay bir iş değil, küçük yerler haricinde. -
Üniversitede aldığımız bilgisayar dersi yeterli oluyor mu ?
-
@yourdreams oluyor hocam.