(Anket)Kpss A grubunda girilecek en iyi kurum hangisi
-
Merkez Bankasında 10 yıldır uzman yard. Sonra uzman olan bir kişiden aldığım bilgiye göre 12 bin TL gibi bir maaş aldığından bahsetmişti. Elbette her şey para değil ama Sayıştay Denetçisi böyle bir durumda sanırım daha az alıyordur. Şayet Sayıştay da Başdenetçi ünvanı varsa maaşı da ona göre firlayacaktır. Ben Sayıştay'da bulunan forsun Merkez Bankası Uzmanında da olacağını düşünüyorum. Bu arada gezip gördüğüm yerlerde Sayıştay'ın çok güzel sosyal tesisleri olduğunu da gördüm. Alanya'da bir sosyal tesis, İzmir Konak'ta denize nazır sosyal tesis, Ankara Gölbaşı Sosyal tesisi gibi. Daha niceleri de vardır. Ayrıca x kurumu denetime gittiginizde sanırım o kurumun tesislerinde de kalabilmeniz mümkündür. Etik bulunur mu bilmiyorum ama çok rahat kalabilirsiniz.
Tabi bunlar bizim çapımıza göre güzel şeyler. Bugün küçük düzey bir ticaret erbabı bile aylık 15-20 bin kazanabiliyorken, istediği yerde tatil yapıyorken devletin belirlediği bu paralar ancak asgari müşterek hayat yaşama anlamına geliyor. Bir ev alan devlet memuru 4-5 binden düşük kredi ödeyemiyor. Hal böyle olunca ben en güzelinin ticaretle bir yere gelen ve devlet kadar güçlü olan özel sektöre oyumu veriyorum. Müsteşara posta koyan, ufak çaplı bir ihracatçı bile daha değerli görülürken bu memlekette, hangi mesleği nasıl daha üstün göreyim.
-
@genclerbirlikli yok hocam
-
@aliveli rekabette oylar artmış naptın hocam kurumdakilere haber mi verdin
-
@genclerbirlikli hocam kurumdakiler sence ne yönde oy verir
-
-
@genclerbirlikli o 5 oyu gerçekten merak ettim. 2den fazla çıkacağını sanmıyordum
-
Anlık hazın cazibesine kapılanlardan (para lojman vs.) Olmayip vdk diyorum meslek şart başarı diger şeyleri peşinden getirecektir zaten ..
-
@kelaynak ben de ben de
-
Aslında kaymakamlıkta makam aracı,şoförü,makam odası,konutu,kapısında polis beklemesi. Bunlar tabiki bu mesleği istemeye sebep oluyo ancak kaymakam olan da ömrü küçücük ilçelerde geçiyor.Buna değer mi bilemedim.
Bilmediğimden soruyorum Bu imkanlara sahip başka meslek var mı mesela tek kişilik makam odası,makam arabası,şoförü,koruması vb.
-
Yetkim olsaydı eğer;
.Kaymakam Adaylığı
.Savcı,Yargıç Adaylığı
.(Sayıştay) Denetçi Yard.
.(Dışişleri Bakanlığı) Aday Meslek Mem.
.(AYM) Raportör Yard. ve
.Vergi Müfettiş Yard.
kadroları için 2 koşul koyardım:
*30 yaşından gün almış olmak
*evli olmak (evlilik için kişisel istisnai durumlar
düşünülebilir).
Nedeni bende kalsın... -
@æon_flux hukuk konusunda emin değilim hocam ama adli daha cazip gelir, daha hareketli
Hocam Merkez Bankası için Ankara Politika birimi disindaysaniz yani diğer sehirlerde pek bir hareketlilik yok. Sadece maaşları ciddi yüksek. Hatta gereksiz yüksek bana göre. İzmir MB nin eğitim programındaydim, orada olma isteği oluştu ama kesinlikle parasal düzenlemeler Ankara dışında yapılmıyor. Bu da cazipligi baya azaltıyor. Tabi ilgi alanınız para mevzulariysa MB alanında ilk sıradadır. Ama maaş olarak bakmayın bence, Ankara dışı yaptıkları işle maaşı karsilastirirsaniz anlarsıniz beni...
-
Hukukçuların idari hakimliği seçmeme nedenlerinden biri hem alım sayısının çok az olması hem de çoğu hukukçunun vergi davalarına bulaşmak istemiyor olması
-
@k-k dostum beni tarif etmişsin kamu kurumunda 5 yıl tecrübeli ve çocukta benden beni bi zahmet sayıştaya yerleştirsen
-
Merkez bankası almış başını gidiyor sonradan açıldı merkezle ilgili beyanlar algıyı Sayıştay’dan kaydırdı
-
Çoğunluğun hayali sayıştay ancak gerçekler guy olur sanki
-
Burada da zafer TCMB'nin...
-
Hayaller sayıstay merkez bankası kaymakamlık hayatlar ne iş olsa yaparım abi